Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.11.2019.

Internacionalna književna zvijezda Maja Lunde gostuje u Zagrebu

U mjesecu posvećenom knjizi i Interliberu, u Zagreb dolazi jedna od najpoznatijih norveških autorica, Maja Lunde. Osim romana 'Povijest pčela' i hit božićne priče 'Snježna sestra', Maja Lunde će predstaviti i svoj najnoviji bestseler 'Plavetnilo', nastavak ciklusa labavo povezanih romana o specifičnim klimatskim problemima.
Najava • 13.11.2019.

Program događanja na Interliberu 2019. - dan 2. (13.11.)

Iz programa drugog dana Interlibera izdvajamo promociju nove knjige Inoslava Beškera 'Riječ po riječ' i promociju knjige 'Nismo same' (zbirke intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka) autorice Ivane Kalogjera. Knjige će potpisivati i družiti se s publikom Julijana Matanović, Sharon Bolton (UK), Nives Madunić Barišić, Vjekoslava Huljić, Željka Mezić...
Najava • 12.11.2019.

Engleska spisateljica Sharon Bolton gostuje u Zagrebu

Autorica gotičkih krimića Sharon Bolton gostuje u Zagrebu u organizaciji nakladnika Znanje koji je zasad objavio tri njezina naslova – a u pripremi je i roman 'U sjeni zla', koji će se naći u prodaji pred sam Interliber. Autorica će se sa svojim hrvatskim čitateljima družiti 12. 11. na potpisivanju knjiga u knjižari Znanje i u Vinyl Baru na promociju knjige.
Najava • 12.11.2019.

Rumunjski autor Claudiu M. Florian u Zagrebu predstavlja roman 'Doba igre'

Novi gost književne EUROPEE rumunjski je autor Claudiu M. Florian, dobitnik EU nagrade za književnost 2016., koji će u Zagrebu predstaviti svoj netom objavljeni roman 'Doba igre'. U utorak, 12. listopada u Booksi će s autorom razgovarati Ivana Bodrožić i prevoditelji knjige Ana Brnardić Oproiu i Adrian Oproiu.
Najava • 12.11.2019.

Program događanja na Interliberu 2019. - dan 1.

42. sajam knjiga Interliber započinje svečanim otvorenjem u utorak 12. studenog u 11 sati. Nakon otvorenja počinje i program događanja, predstavljanja knjiga i autora, gostuju: Rade Jarak, Igor Rudan, Ivo Goldstein, Damir Matković, Ivica Ivanišević, Darko Cvijetić, Maša Kolanović, Jurica Pavičić...
Najava • 07.11.2019.

Predstavljanje knjige 'Žene iz Altamire' Mateje Jurčević

Predstavljanje knjige 'Žene iz Altamire' Mateje Jurčević održat će se u četvrtak 7. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu koja obuhvaća tri ciklusa pjesama, predstavit će Mateja Jurčević, Evelina Rudan, Sanja Baković i Branko Čegec.
Najava • 07.11.2019.

Spisateljica i aktivistkinja Aminatta Forna gostuje u Zagrebu i Rijeci

Poznata spisateljica, dobitnica brojnih književnih nagrada, sveučilišna predavačica i aktivistkinja Aminatta Forna dolazi u Hrvatsku gdje će na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Rijeci održati predavanje naziva 'When Tomorrow Comes – the Role of Writer in Times of Change', a gostovat će i u Književnom klubu Booksa.