Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.10.2019.

Književna senzibilizacija - Od Pakistana do Izlaza Zapad Mohsina Hamida

Na tribini Književna senzibilizacija bit će predstavljen roman 'Izlaz - Zapad' britansko-pakistanskog pisca Mohsina Hamida. Razgovarat će urednik knjige, Stjepan Ravić, indolog Krešimir Krnic te mladi Pakistanac Mohammad Shahzad koji je nedavno dobio međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj. Tribinu moderira Ksenija Banović.
Najava • 01.10.2019.

Promocija knjige 'Kako ostati bez domovine' Ece Temelkuran

Promocija knjige 'Kako ostati bez domovine: Sedam koraka od demokracije do diktature' Ece Temelkuran, jedne od najpoznatijih turskih književnica sa zagrebačkom adresom, održat će se u utorak 1. listopada u Europskom domu Zagreb. O knjizi će govoriti Ece Temelkuran i Ivana Dragičević.
Najava • 28.09.2019.

Razgovor i čitanje - Nevidljivi suputnici?

Uoči Međunarodnog dana prevoditelja Anda Bukvić Pažin razgovarat će s prevoditeljima Helen Sinković, Klausom Detlefom Olofom i 'njihova' dva pisca, Clemensom Meyerom i Damirom Karakašom. Saznat ćemo čime se trenutno bave, što pišu i prevode, kamo putuju, što slušaju, što čitaju.
Najava • 26.09.2019.

Razgovor s pjesnikom: Zvonko Karanović

Razgovor sa Zvonkom Karanovićem, u organizaciji Hrvatskog P.E.N. centra, održat će se u četvrtak 26. rujna u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju: Zvonko Karanović, Branko Čegec (moderator) i Tomica Bajsić (uvodna riječ).
Najava • 26.09.2019.

Promocija i izložba - Zapisi veselog filozofa

Promocija i izložba 'Zapisi veselog filozofa' gostuje u Zagrebu. Ova kratka povijest filozofije, ispričana kroz niz anegdota i šala, rezultat je dva različita nastojanja: Predraga Fincija kao autora teksta i grafičarke i likovne umjetnice Amele Hadžimejlić. Sudjeluju: Goran Sunajko, Dubravka Lejlić Pozderac, Goran Mikulić, Amela Hadžimejlić i Predrag Finci.
Najava • 24.09.2019.

Leykam international predstavlja knjigu 'Sveti čovjek Bošković' Vladimira Stojsavljevića

Nakladnička kuća Leykam international organizira predstavljanje knjige 'Sveti čovjek Bošković' Vladimira Stojsavljevića koje će se održati u utorak 24. rujna 2019. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).
Najava • 23.09.2019.

Tribina Mržnja u književnosti

Na devetoj tribini iz ciklusa 'Zašto se mrzimo?' tema je 'Mržnja u književnosti'. Kroz iskustva, saznanja i dosege vodećih pisaca nacionalnih književnosti, govore ugledna imena književne scene: Vladimir Arsenijević, srpski književnik, prevoditelj i urednik, Ivana Šojat, hrvatska književnica i prevoditeljica te Kristian Novak, hrvatski književnik i jezikoslovac.