Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.12.2019.

U književnom programu Bookvica gostuje Marina Vujčić

U književnom programu Bookvica svoj će roman 'Pedeset cigareta za Elenu' predstaviti jedna od najčitanijih hrvatskih književnica Marina Vujčić. Voditeljica Bookvice Patricija Horvat razgovarat će s autoricom o temama koje je privlače i njihovu istraživanju, o oživljavanju likova, problemima suvremenog društva, statusu spisatelj(ic)a u današnjem društvu...
Najava • 04.12.2019.

Predstavljanje knjige 'Izazovi i umijeća učenja i poučavanja' Marijane Češi i Đurđice Ivančić

Predstavljanje knjige 'Izazovi i umijeća učenja i poučavanja' autorica Marijane Češi i Đurđice Ivančić održat će se u srijedu, 4. prosinca u Europskom domu u Zagrebu. Knjiga je vrstan pregled teorijskih spoznaja, hrvatskih i svjetskih, u interdisciplinarnom području koje obuhvaća poglavito kroatistiku, glotodidaktiku, odgojno-obrazovne znanosti.
Najava • 03.12.2019.

Promocija knjige 'Nismo same', zbirke intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka

Promocija knjige 'Nismo same', zbirke intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka koju je priredila Ivana Kalogjera, održat će se u utorak, 3. prosinca u knjižari Hoću knjigu Megastore. O knjizi će govoriti Ivana Kalogjera, Goranka Perc, te urednica Adriana Piteša. Ulomke će čitati Jelena Miholjević.
Najava • 03.12.2019.

V.B.Z. organizira promociju knjige 'Stakleni grad' Borisa Veličana, uz predavanje

Veličan je, uz homagge Željku Malnaru i pedesetoj godišnjici putovanja iz kojeg je nastala pustolovna Biblija naraštaja 'Potraga za Staklenim gradom', napisao jedinstvenu zbirku putopisa i ljudopisa, nepatvorenih opisa prirode, društva i, što je najvažnije, autentičnih živih malih velikih ljudi sa svih strana svijeta.
Najava • 03.12.2019.

Fraktura predstavlja knjigu Feđe Gavrilovića 'Konkvistadori s kistom'

U utorak, 3. prosinca 2019., u zagrebačkoj Galeriji Forum nakladnička kuća Fraktura predstavit će knjigu Feđe Gavrilovića 'Konkvistadori s kistom'. Panorama slikara koju nam Gavrilović predstavlja i nudi unosi doista novu dimenziju i daje svježinu našoj likovnoj suvremenosti. (Tonko Maroević)
Najava • 28.11.2019.

Predstavljanje romana Mani Gotovac 'Rastanci' u Splitu

Predstavljanje zadnjeg romana Mani Gotovac 'Rastanci' održat će se u četvrtak 28. studenog u foajeu Hrvatskog narodnog kazalištu u Splitu. Na promociji sudjeluju književni kritičar Velimir Visković, urednik Drago Glamuzina, glumice Arijana Čulina i Tajana Jovanović, te glazbeni gosti: TBF.
Najava • 27.11.2019.

10. festival Zagreb, grad poezije – Život zagrebačkih kavana

Na ovom hodočašću otkrivat će se život Kazališne kavane, Kavane Medulić, Kavane Corso, Kavane Dubrovnik i Gradske kavane. U svakoj će biti priređen kratki program posvete prostoru i legendarnim umjetnicima. U programu sudjeluju: Goran Grgić, Sara Renar, Snješka Knežević, Boris Svrtan, Sanja Pilić, Nina Romić, Kristijan Beluhan, Davor Doležal, Frano Dulibić, Zoran Kelava i Goran Matović.