Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.10.2005.

Autobiografija pape Benedikta XVI.

Nakladnik Verbum uskoro će objaviti auotobiografiju Josepha Raizingera, sadašnejg pape Benedikta XVI. Knjiga "Moj život. Autobiografija" je jedino djelo u kojem Joseph Raizinger, sam pripovijeda o svom životu i djelovanju. Knjiga će se u prodaji naći u svim knjižarama od 3. studenoga 2005., kada će uzoriti kardinal mons. Josip Bozanić predstaviti knjigu hrvatskoj javnosti.
Najava • 05.04.2009.

Obavijest o natječajima "Prozak“ i "Na vrh jezika“

Od ove godine natječaji "Prozak“ za prozu i "Na vrh jezika“ za poeziju sele na stranice Zareza i, poslije, na newsleter Algoritma KaLibriranje gdje će biti objavljivani. Propozicije natječaja ostaju iste. Proze, do 6300 znakova (3,5 kartice) dužine, treba, uz bio-bibliografsku bilješku i kontakt, poslati na e-mail: prozaknatjecaj@gmail.com. Poeziju, ne više od 15 pjesama, valja slati na adresu:...
Najava • 12.10.2011.

Predstavljanje knjige 'Smrt Danila Kiša' Dimitrija Popovića

Izdavačka kuća V.B.Z., Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Skaner studio organiziraju predstavljanje knjige priča Dimitrija Popovića "Smrt Danila Kiša" koje će se održati u srijedu, 12. listopada 2011. godine u 19 sati u Europskom domu Zagreb (dvorana Bruxelles), Jurišićeva 1.
Najava • 05.11.2013.

Vizualni studiji danas – Moć slika

Od 7. do 10. studenoga Zagreb će ugostiti vrhunske teoretičare vizualnih studija iz cijelog svijeta u sklopu četverodnevnog programa "Vizualni studiji danas : Moć slika" koji obuhvaća međunarodnu znanstvenu konferenciju "Vizualni studiji kao akademska disciplina" i seriju javnih predavanja, okruglih stolova i performansa pod nazivom "Subversive Art & Theory".
Najava • 05.05.2014.

7. Subversive Festival : Moć i sloboda u doba kontrole

Ovogodišnji književni dio programa 7. Subversive Festivala otvara se trima tribinama koje propituju razorne teme nasilja, zatvora i tijela na kojima će sudjelovati pisci, suci, upravitelji kaznionica i aktivisti. Program Plotuni poezije, rafali šansona okupit će regionalne pjesnike i kantautore u obilježavanju stote obljetnice od početka Prvog, i sedamdeset i pet od početka Drugog svjetskog rata...
Najava • 12.10.2011.

Ugledna njemačka psihologinja Cora Besser-Siegmund gostuje u Zagrebu

U petak 14. listopada u Europskom domu Zagrebu gostuje ugledna njemačka psihologinja Cora Besser-Siegmund koja će predstaviti svoju knjigu „Wingwave coaching“ (Planetopija, 2011) i održati predavanje o metodi „wingwave coaching“, iznimno djelotvornoj metodi rada na sebi.
Najava • 04.06.2013.

Predavanje Zorana Milivojevića : Kuda nas to srce vodi?

Povodom izlaska nove knjige ''Uloviti ljubav'' Zoran Milivojević, autor uspješnica "Formule ljubavi" i "Emocije" i psihoterapeut s dugogodišnjom praksom, održat će predavanje "Kuda nas to srce vodi? : Ljubav, zaljubljenost i propast Zapada", u četvrtak 6. lipnja u Europskom domu u Zagrebu.
Najava • 03.09.2014.

Bookara Show: Lovro Škopljanac na Razgovoru uživo u Splitu

Možete li se prisjetiti za što su dobre one ginko tablete? Ili zbog čega je ono Raskoljnikov jednu baku upoznao sa sjekirom? A koju je ribicu ulovio Hemingwayev starac? Uzmite svoje sjećanje pod ruku i zajedno u petak, 5. rujna došetajte do Info zone, jer Bookara Show ugošćuje Lovru Škopljanca, autora knjige "Književnost kao prisjećanje" koji će u "Razgovoru uživo" s Marijom Glavašem otkriti odgovore na...