Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.06.2014.

Svečana dodjela Nagrade Vladimir Nazor

Dodjela 'Nagrade Vladimir Nazor' za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2013. godinu održat će se u srijedu 18. lipnja u Muzeju Mimara u Zagrebu, uz izravan televizijski prijenos na Prvom programu HRT. Nagrade će dobitnicima uručiti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.
Najava • 02.09.2013.

Disku(r)sija : Jeton Neziraj

Disku(r)sija predstavlja gosta splitskog programa "Writers in residence" kosovskog dramaturga Jetona Neziraja, u srijedu 4. rujna, u kavani Le Monde u Splitu. S bivšim umjetničkim ravnateljem Nacionalnog Kazališta Kosova, autorom brojnih predstava izvođenih u Europi i Americi, razgovara Marijo Glavaš.
Najava • 18.06.2014.

Promocija knjige 'Propuh, papuče i punica' Codyja McClaina Browna

Promocija knjige 'Propuh, papuče i punica' autora Codyja McClaina Browna, 'dalmatinskog zeta i 'autora popularnog bloga (Zablogreb) u kojem na zanimljiv način piše o životu Amerikanca u Hrvatskoj, održat će se u subotu 21. lipnja s početkom u 19 sati u knjižari Algoritam Profil Mozaik u Splitu.
Najava • 01.06.2010.

Ljetna škola knjige: Književnost za djecu

Književni festival Pontes raspisuje natječaj za sudionike Ljetne škole knjige s temom Književnost za djecu. Pozivaju se na sudjelovanje svi koji pišu za djecu i žele se izvještiti u pisanju da pošalju svoje radove, a najbolji od njih bit će nagrađeni besplatnom ljetnom školom knjige.
Najava • 18.03.2014.

Predstavljanje romana Ludwiga Bauera 'Toranj kiselih jabuka'

Predstavljanje romana Ludwiga Bauera "Toranj kiselih jabuka" održat će se u srijedu 19. ožujka u Knjižnici i čitaonici "Fran Galović" Koprivnica. O romanu u kojem se ispisuje upečatljiva slika života u drugoj polovini dvadesetoga stoljeća, uz autora će govoriti Lidija Dujić i Seid Serdarević.
Najava • 05.09.2005.

Disput priprema nove naslove

Disput, nakladnik koji se jednim dijelom specijalizirao za manje komercijalna, ali vrlo vrijedna izdanja s područja filologije i teorije/povijesti književnosti, uskoro objavljuje nekoliko novih knjiga: “Femina ludens” Lade Čale Feldman, “Svi kvorumaši znaju da nisu kvorumaši” Tvrtka Vukovića, ”Učinci književnosti” Kristine Peternai, “Priča u pjesmi” Cvijete Pavlović i "Kristalni aed" Ive...
Najava • 26.03.2010.

Promocija knjige 'Izabrani spisi' Miloša Krpana

Promocija knjige "Izabrani spisi" Miloša Krpana, izbor tekstova nastalih prije stotinjak godina, koji svjedoče o živom političkom životu i aktivnosti u Hrvatskoj, te interesu za anarhizam i anarhističke ideje, održat će se u subotu 27. ožujka 2010. u 13 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.