Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 23.02.2011.

Predavanje Pavla Pavličića na temu 'Sjever i jug u hrvatskoj kulturi'

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizira predavanje koje će održati akademik Pavao Pavličić "Sjever i jug u hrvatskoj kulturi". Predavanje će se održati u srijedu 23. veljače 2011. s početkom u 18.00 sati, u dvorani Akademijine Knjižnice, Zagreb, Strossmayerov trg 14.
Najava • 20.11.2018.

Predstavljanje knjige 'Tema TMB' Sanje Knežević - OTKAZANO

PREDSTAVLJANJE SE OTKAZUJE! Predstavljanje knjige 'Tema TMB : Odabrane studije, članci i eseji o umjetničkom stvaralaštvu Tomislava Marijana Bilosnića' autorice Sanje Knežević održat će se u subotu 24. studenog u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 11.05.2010.

Predstavljanje romana 'Sanjin' ruskog pisca Mihaila Arcibaševa

Predstavljanje znamenitog romana "Sanjin" ruskog pisca Mihaila Arcibaševa, održat će se u utorak, 11. svibnja 2010. u 17 sati na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu. Riječ je o prvom cjelovitom i necenzuriranom prijevodu na hrvatski jezik od 1907. godine, kad je roman prvi put publiciran.
Najava • 21.11.2012.

Predstavljanje 'Knjige ljubavi' Mevlana Dželaluddina Rumija

Doznajte više o Rumiju, perzijskom mistiku i pjesniku koji je živio u 13. stoljeću, na predstavljanju knjige njegovih stihova "Knjiga ljubavi - stihovi zanosa i čežnje" u prepjevu Colemana Barksa, u srijedu, 21. studenog 2012. s početkom u 19 sati, lokacija: Napretkov kulturni centar, Bogovićeva 1/I, Zagreb.
Najava • 04.09.2010.

Peti hrvatski slavistički kongres u Rijeci

Peti hrvatski slavistički kongres održat će se od 7. do 10. rujna u Rijeci. U radu Kongresa sudjelovat će 220 kroatista i slavista iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije, Poljske, Rusije, Ukrajine, Austrije, Italije, Madžarske, Norveške, Njemačke i Australije. Izlagači su prijavili 180 referata iz područja filologije i znanosti o književnosti.
Najava • 01.11.2011.

Predstavljanje knjige 'Zaboravljena istina o stvaranju hrvatske države...'

U srijedu 2. studenog, s početkom u 18 sati, u Histrionskom domu (Ilica 90, Zagreb), dr. Ivan Šimek, zamjenik ministra iseljeništva u nekadašnjoj Vladi demokratskoj jedinstva RH i dugogodišnji generalni konzul Republike Hrvatske u Slobodnoj Državi Bavarskoj, predstavlja svoju knjigu "Zaboravljena istina o stvaranju hrvatske države i počecima diplomacije".
Najava • 21.11.2010.

Tribina Boris & Boris : Boris Gregorić i Boris Greiner

Tribina „Boris & Boris“, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, ugostiti će pisce Borisa Gregorića i Borisa Greinera. Oba će Borisa čitati iz svojih knjiga, objavljenih i neobjavljenih a biti će prikazano i nekoliko “skečeva" te Greinerov nagrađivani film “Novembar”.
Najava • 07.05.2008.

ZSK - Specijal posvećen Ireni Vrkljan

U sklopu 5. Zagrebačkog sajma knjiga u četvrtak, 8. svibnja u 20 sati, biti će predstavljene knjige jedne od najutjecajnijih hrvatskih spisateljica - Irene Vrkljan: «Dnevnik zaboravljene mladosti», «Svila nestala, škare ostale te» i «Pismo u pismu». Sudjeluju: Andrea Zlatar, Irena Vrkljan, Jasna Horvat i Nives Tomašević.