Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 16.02.2012.

Predstavljanje knjige 'Pod istim nebom' Amira Alagića

Predstavljanje 13. knjige iz Edicije Katapult - "Pod istim nebom", mladog pisca Amira Alagića, održat će se u petak 17. veljače u Puli, u galeriji Makina. Pulskoj će se publici predstaviti zajedno s gostom večeri Andreom Matoševićem te moderatoricom i urednicom knjige Marinom Vrđuka Beleš.
Najava • 19.11.2012.

Dunja Detoni Dujmić i Željka Lovrenčić na Sajmu knjiga u Guadalajari

Dunja Detoni Dujmić i Željka Lovrenčić ove će godine predstavljati Društvo hrvatskih književnika na Međunarodnome sajmu knjiga u Guadalajari. Književnice će biti gošće na književnome susretu "Letras de Croacia en Jalisco" na kojem će se govoriti o hrvatskoj književnosti i djelatnosti DHK.
Najava • 25.08.2009.

Ljeto u Knjižnici Fran Galović u Koprivnici

Od 24. do 29. kolovoza 2009. u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ u Koprivnici, održat će se svakodnevno ljetna akcija 'Čitajte pod suncobranima'. Posjetitelji će moći čitati na otvorenom i po simboličnim cijenama kupiti knjige otpisane iz fonda Knjižnice. Prije početka svakog programa moći će pročitati nešto iz omiljene knjige ili slikovnice na G. (Galovićevoj točki).
Najava • 28.02.2013.

Što i zašto se mijenja u Fondu za poticanje pluralizma?

U petak, 1. ožujka 2013. godine, u Klubu SC-a (prvi kat) u Savskoj 25 u Zagrebu, od 11 do 15 sati održat će se konferenciju o predloženim Izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima. Zašto se uopće nešto mijenja, zašto samo neprofitne medijske organizacije, zašto već sada, prije donošenja sveobuhvatne medijske strategije? - glavna su pitanja na dnevnom redu konferencije.
Najava • 14.11.2013.

Predstavljanje knjige 'Barakaši' Mirjane Lučić Pušnik

Predstavljanje knjige "Barakaši" autorice Mirjane Lučić Pušnik održat će se u petak 22. studenoga u Knjižarsko-galerijskom centru "Fadil Hadžić" u Zagrebu. Roman koji govori o životu šibenske djece koja su sredinom prošlog stoljeća živjela u radničkim barakama, predstavit će Marjana Klisović Kalauz i Špiro Guberina.
Najava • 11.05.2010.

Predstavljanje romana 'Sanjin' ruskog pisca Mihaila Arcibaševa

Predstavljanje znamenitog romana "Sanjin" ruskog pisca Mihaila Arcibaševa, održat će se u utorak, 11. svibnja 2010. u 17 sati na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu. Riječ je o prvom cjelovitom i necenzuriranom prijevodu na hrvatski jezik od 1907. godine, kad je roman prvi put publiciran.
Najava • 21.11.2012.

Predstavljanje 'Knjige ljubavi' Mevlana Dželaluddina Rumija

Doznajte više o Rumiju, perzijskom mistiku i pjesniku koji je živio u 13. stoljeću, na predstavljanju knjige njegovih stihova "Knjiga ljubavi - stihovi zanosa i čežnje" u prepjevu Colemana Barksa, u srijedu, 21. studenog 2012. s početkom u 19 sati, lokacija: Napretkov kulturni centar, Bogovićeva 1/I, Zagreb.
Najava • 04.09.2010.

Peti hrvatski slavistički kongres u Rijeci

Peti hrvatski slavistički kongres održat će se od 7. do 10. rujna u Rijeci. U radu Kongresa sudjelovat će 220 kroatista i slavista iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije, Poljske, Rusije, Ukrajine, Austrije, Italije, Madžarske, Norveške, Njemačke i Australije. Izlagači su prijavili 180 referata iz područja filologije i znanosti o književnosti.