Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 06.02.2012.

SF u Booksi : Kako je Zagreb osvojio Eurocon 2012?

Najutjecajnija europska SF konvencija, „Eurocon“, održat će se u Zagrebu od 26. do 29. travnja na FER-u. A kako su je točno hrvatski esefičari osvojili, što i koga će nam na njoj ponuditi te zašto su je nazvali „Kontakt“, saznajte na prvoj ovogodišnjoj tribini 'SF u Booksi' koja će se održati u utorak 7. veljače.
Najava • 07.08.2009.

8. Festival fantastične književnosti

Donosimo vam program 8. Festivala fantastične književnosti, Pazin-Bale, 7.-8. kolovoza 2009. (radna verzija) Priličan broj gostiju i zanimljive teme garantiraju ugodno i pametno provedeno vrijeme, pa ako ste u blizini svakako navratite na porciju priča, razgovora, filmova... ića i pića... svega što pogotovo ljeti godi.
Najava • 11.11.2010.

Splitska promocija knjige pjesama Marka Tomaša 'Zbogom, fašisti'

U četvrtak, 11. studenog 2010. u Event Cafeu "Element", Split (Ispod ure) s početkom u 20,30 h održat će se promocija zbirke pjesama "Zbogom, fašisti" (izd. Buybook, Sarajevo 2010.) Marka Tomaša. Uz prisustvo autora o knjizi će govori Olja Savičević Ivančević.
Najava • 29.03.2007.

Sabrana djela : FERIĆ I KARUZA

Profil je u svojoj biblioteci «Sabrana djela» upravo objavio sabrane proze dvojice legedarnih, neobičnih i sjajnih hrvatskih pisaca: Zorana Ferića i Senka Karuze. Zbirka «Simetrije čuda» Zorana Ferića sabire «Mišolovku Walta Disneya», «Anđela u ofsajdu», «Smrt djevojčice sa žigicama» i «Djecu Patrasa», a Karuzina «Teško mi je reći» uključuje «Busbuskalai», «Ima li života prije smrti» i...
Najava • 13.04.2009.

Brutal dovodi u Zagreb suvremenu europsku poeziju

Pod već iskusnim vodstvom Silvestra Vrljića u Zagrebu će se od 14. do 16. travnja 2009. godine održati 4. međunarodni festival suvremene poezije. Ove godine Festival predstavlja ukupno 10 mladih i priznatih autora, a službeno otvorenje Festivala je 14. travnja u 21 sat, nastupom svih autora u klubu "Gjuro II". Preostala dva dana festivala, 15. i 16. travnja, autori će nastupati u klubu "Booksa" s početkom u...
Najava • 24.10.2011.

Portugalski pisac José Eduardo Agualusa u Zagrebu

Portugalski pisac José Eduardo Agualusa gostuje u ponedjeljak, 24. listopada 2011. u Zagrebu. U Cro Art Caffeu Foto Klubu (Gajeva 25, Zagreb) Agualusa će predstaviti svoja dva romana, "Tropski barok" koji je nedavno preveden na hrvatski jezik i objavljen u izdanju Meandarmedie, dok je hrvatsko izdanje romana "Žene moga oca" isti izdavač objavio prije godinu dana (oba romana prevela je Tanja Tarbuk).
Najava • 12.06.2013.

Književna večer s danskom pjesnikinjom Cindy Lynn Brown

Razgovor s danskom pjesnikinjom Cindy Lynn Brown održat u u četvrtak 13. lipnja u Knjižari Ribook u Rijeci. Nikola Petković razgovarat će s pjesnikinjom o danskoj poetskoj sceni, odnosu prema tradiciji i drugim književnostima, o tematskim krugovima u kojima se kreću ili koje napuštaju danski pisci.
Najava • 24.10.2011.

Bookvica otvara novu sezonu gostovanjem Roberta Perišića

Nakon ljetne stanke u ponedjeljak, 24. listopada 2011. započinje nova sezona književnog programa Bookvica u splitskom klubu "Quasimodo". Novu sezonu Bookvice otvara gostovanje jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih književnika i boraca za prava pisaca Roberta Perišića, koji će predstaviti ne samo svoju najnoviju knjigu "Uvod u smiješni ples", nego i ostale dijelove svoga...