Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.03.2010.

Promocija knjige 'Izabrani spisi' Miloša Krpana

Promocija knjige "Izabrani spisi" Miloša Krpana, izbor tekstova nastalih prije stotinjak godina, koji svjedoče o živom političkom životu i aktivnosti u Hrvatskoj, te interesu za anarhizam i anarhističke ideje, održat će se u subotu 27. ožujka 2010. u 13 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 14.11.2015.

Pregled događanja na Interliberu, 14. 11. 2015. (subota)

Petog dana Interlibera i dalje se nižu brojna događanja na centralnoj pozornici i na štandovima nakladnika... sudjeluju Lynn Shepherd, Mirjana Krizmanić, Anita Šupe, Ivana Grabar, Tanja Raguž, Lana Brezar, Milena Benini, Hrvoje Kovačević, Borna Vujčić, Krešimir Mišak, Goran Tribuson, Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Nada Rocco, Borivoj Radaković, Marin Zaninović, Mato Arlović i drugi.
Najava • 08.06.2007.

Završni dan Festivala europske kratke priče

Predstavljanjem C. A. Aguilere završava ovogodišnji Festival europske kratke priče, koji je znatno oplemenio proljetnu kulturnu ponudu Zagreba i Splita, i okupio brojne domaće i strane autore kratkih priča, kao i brojnu publiku. Carlos A. Aguilera predstavit će se svojom knjigom "Kinamašina", a događanje počinje večeras (petak) u 20 h, u klubu Booksa. Otprilike sat vremena nakon toga slijedi oproštajka...
Najava • 16.12.2013.

Natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Višnja Machiedo

Hrvatski P.E.N. centar raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Višnja Machiedo koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji hrvatskih nakladnika i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2012. do 15. prosinca 2013.
Najava • 15.10.2007.

Predstavljanje novih zbirki poezije objavljenih u biblioteci Filter

AGM poziva na predstavljanje novih zbirki poezije objavljenih u biblioteci "Filter"- zbirki "Naizgled" Irene Matijašević i "Jesmo li se za to borili" Marija Kovača. Predstavljanje će se održati u utorak, 16. listopada 2007., u 18 sati u prostoru Galerije Nova u Zagrebu, a zbirke će uz autore predstaviti kritičar Nikola Petković.
Najava • 29.01.2007.

PROMOCIJA: Utiha srca (zbirka pjesama)

Predstavljanje knjige pjesama Zvonimira Husića «Utiha srca» održat će se u srijedu, 31. siječnja 2007., u 12 sati, u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana J. Jelačića 7/1, Zagreb). Voditelj Tribine DHK je Tito Bilopavlović. Knjigu će predstaviti: dr. sci. Branimir Bošnjak, dramski umjetnik Joško Ševo i sam autor, Zvonimir Husić.
Najava • 05.02.2015.

Natječaj za godišnju književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i DHK - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski raspisuju Natječaj za godišnju književnu nagradu “ANTO GARDAŠ“, koja se dodjeljuje za najbolji dječji roman ili zbirku pripovijedaka objavljenih u 2014. godini na hrvatskom književnom jeziku. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015.
Najava • 08.09.2005.

Štulić, Tripalo, Fabrio, Carver... uskoro u Profilu

Nastavljajući niz biografskih izdanja (nakon knjiga o Tuđmanu, Račanu, Powellu, Thacherovoj...) Profil uskoro objavljuje i biografije Ive Mihovilovića Spectatora i Branimira Johnnyija Štulića, a za ljubitelje političke publicistike tu su i knjige “Razgovori s Mikom Tripalom” (o Hrvatskom proljeću) i “Tuđman izbliza” . U pripremi je i nekoliko beletrističkih izdanja...