Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.12.2008.

Erasmus naklada predstavlja knjigu o hrvatskoj glagoljici Anice Nazor

Erasmus naklada predstavlja knjigu o hrvatskoj glagoljici Anice Nazor "Ja slovo znajući govorim..." u ponedjeljak, 8. prosinca 2008. u 18.30 sati u palači Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4. Sudjeluju : Mateo Žagar, promotor; Anica Nazor, autorica;  Srećko Lipovčan i Zlatko Rebernjak, priređivači; Biserka Draganić, Društvo prijatelja glagoljice.
Najava • 28.03.2012.

Predstavljanje zbirke poezije Ivane S. Bodrožić 'Prijelaz za divlje životinje'

Predstavljanje knjige „Prijelaz za divlje životinje“, upravo objavljene zbirke poezije Ivane Simić Bodrožić u izdanju V.B.Z.-a, održat će se u četvrtak 29. ožujka u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu. Uz autoricu, zbirku će predstaviti Drago Glamuzina i Maja Hrgović.
Najava • 28.03.2012.

Daša Drndić i Goran Ferčec u Rovinju

Daša Drndić i Goran Ferčec gosti su programa "Pisac u Prolazu" koji će se u četvrtak 29. ožujka održati u Kavani hotela Adriatic u Rovinju. Dođite na premijerno čitanje dijelova iz upravo završenog rukopisa romana „Belladonna“ Daše Drndić te razgovor s jednim od najtalentiranijih dramaturga mlađe generacije Goranom Ferčecom.
Najava • 02.02.2007.

Program filmskih projekcija kina Tuškanac

U kinu Tuškanac sljedeći se tjedan prikazuju filmovi iz ciklusa francuskih filmova snimljenih pod njemačkom okupacijom te filmovi iz ciklusa Josepha Loseya. U ciklusu francuskih filmova prikazuju se dva remek djela tog razdoblja, filmovi «Djeca raja» Marcela Carnéa iz 1945. i Clouzotov «Gavran» iz 1943. godine. Ciklus Josepha Loseya započinje redateljevim prvim cjelovečernjim filmom «Dječak zelene kose»...
Najava • 07.04.2011.

V.B.Z.-ova nova knjižara na Cvjetnom trgu

Nakladničko-knjižarska kuća V.B.Z. otvara u četvrtak 7. travnja svoju novu knjižaru u stambeno-poslovnom objektu "Cvjetni" (Trg Petra Preradovića, Zagreb). Za tu je priliku V.B.Z. priredio cjelodnevni program uz renomirane pisce, glumce, pjevače, potpisivanje knjiga, prigodne popuste i domjenak u 17 sati.
Najava • 07.01.2008.

Subverzije u siječnju

Najava • 01.04.2010.

Radionica Centra za kreativno pisanje : Ja želim napisati dramu

Želite napisati dramu, a ne znate kako? Uz profesionalno vodstvo Tomislava Zajeca i kreativno okruženje na radionici, nova radionica Centra za kreativno pisanje - Sarasan pomoći će vam da dođete do ideje, oblikujete dramsku strukturu i razvijete likove. Javite se jer radionica počinje uskoro!
Najava • 06.05.2013.

Američka spisateljica Danielle Trussoni gostuje u Zagrebu

Američka spisateljica Danielle Trussoni gostuje u Zagrebu, od 9. do 12. svibnja 2013. Tijekom svog posjeta Zagrebu, osim kao počasna gošća SFeraKona, Danielle Trussoni će predstaviti svoju novu knjigu "Angelopolis", dugoočekivani nastavak "Angelologije" u izdanju Naklade Ljevak.
Najava • 14.06.2007.

Profil koji se širi... na more

Rijeka je od sutra bogatija za jednu knjižaru – Profil otvara svoju novu multimedijalnu knjižaru "Profil Superstore", u sklopu Tower centra Rijeka. Svečanost otvorenja odigrat će se u 15. lipnja u 16 sati, na 4. katu. Ako vam se čini da je riječ o novom knjiškom prostoru namijenjenom samo strancima, neka vas ne zbunjuje engleština u nazivima lokaliteta, hrvatski "marketinški gurui" odavno su izgubili...