Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 03.05.2011.

Bliski susreti pjesničke vrste : Sead Begović

Ljubitelji poezije moći će uživati u još jednom "Bliskom susretu pjesničke vrste", na kojemu će se predstaviti glasoviti hrvatski pjesnik Sead Begović i njegova nova knjiga poezije "Uresi" (VBZ, 2010). Susret će se održati u četvrtak 05. svibnja 2011. u 18,30 sati, u čitaonici Knjižnice Sesvete.
Najava • 06.02.2013.

Književna Bookara ugostit će putopjesnikinju Maju Klarić

Nova književna Bookara ugostit će putopjesnikinju Maju Klarić, koja je dosad proputovala većinu zemalja Europe, te zagrizla u Aziju i Južnu Ameriku. Autorica zbirke pjesama "Život u ruksaku", Maja će okupljenima prispodobiti slike, pjesme i sjećanja koje je donijela s mnogobrojnih putovanja.
Najava • 26.05.2013.

S knjigom na ti! : Fantastika na istrijanski

Što povezuje papu Wojtylu, Najslabiju kariku, istarske vampire, Julesa Vernea i Zoroa? Otkrijte na „fantastičnoj“ posljednjoj ovosezonskoj književnoj tribini "S knjigom na ti!", koja će se održati u ponedjeljak 27. svibnja u Gradskoj knjižnica Velika Gorica. Darija Žilić ugostit će Davora Šišovića i Zorana Filipovića.
Najava • 28.01.2010.

Predstavljanje zbornika 'Izazov tradicijske kulture'

Predstavljanje zbornika "Izazov tradicijske kulture: Svečani zbornik za Zoricu Vitez" održat će se u petak, 29. siječnja 2010., u 12 sati, u Histrionskom domu u Zagrebu. O knjizi i slavljenici govorit će Ivan Lozica, ravnatelj Instituta, urednice knjige Naila Ceribašić i Ljiljana Marks te Josip Bratulić.
Najava • 29.08.2012.

Katalonski pisac i pjesnik Joan Todó Cortiella u Rijeci

U riječkoj knjižari RIBOOK u utorak 4. rujna nastupa mladi katalonski pisac i pjesnik Joan Todó Cortiella, koji tijekom rujna boravi u rezidencijalnoj kući Kamov u Rijeci. Na književnoj večeri Todó će čitati izbor iz svoje poezije, kao i iz romana u nastajanju te će riječkoj publici predstaviti katalonsku suvremenu književnost...
Najava • 06.11.2007.

V.B.Z. na Interliberu

Kako i doliči, i V.B.Z. je za Interliber pripremio brojne promocije svojih najrecentnijih izdanja. Ove godine će po šesti put proglasiti pobjednika Natječaja za najbolji neobjavljeni roman godine, te nagrađenom autoru tiskati roman i dodijeliti nagradu od 100.000 kuna. Ime pobjednika/pobjednice bit će objavljeno na tiskovnoj konferenciji u srijedu, 07. 11. 2007., s početkom u 13,30 sati, na štandu V.B.Z.-a u...
Najava • 01.07.2010.

Hrvoje Šalković : O putovanjima i blogu

U sklopu festivala 'Summer Art Festival Park in Zagreb', u petak 2. srpnja 2010. u 19:30h u Centru Mladih Ribnjak (krovna terasa zgrade) u Zagrebu, održat će se književno-putopisna večer na kojoj će Hrvoje Šalković - putnik, pisac i poduzetnik, pričati o putovanjima i blogu.
Najava • 30.10.2012.

Daša Drndić gostuje u Sarajevu

Hrvatska spisateljica Daša Drndić večeras gostuje u Sarajevu (a kako nas čitaju i čitatelji iz BiH ovo je najava posebno za njih :) Sarajevski otvoreni centar i Književna mreža TRADUKI organiziraju književnu večer s Dašom Drndić (uz moderaciju Envera Kazaza), koja će se održati u utorak, 30. listopada u 20:00 sati, u knjižari Buybook.