Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.02.2006.

Sutra dodjela nagrade Jutarnjeg lista za naj knjige u 2005.

U utorak, 28. veljače s početkom u 19 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održat će se svečanost dodjele nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno i publicističko djelo u 2005. godini. Tko će između petoro proznih (S. Andrić, Z. Ferić, M. Koščec, R. Simić i T. Zajec) i petero publicističkih (J. Babić, N. Barić, M. Kasapović, R. Matasović, B. Novak) finalista osvojiti ovogodišnju...
Najava • 27.02.2006.

Predstavljanje nove knjige Thomasa Bernharda

Naklada Meandar i Austrijski kulturni forum organiziraju u utorak, 28. veljače, s početkom u 18 sati predstavljanje knjige Thomasa Bernharda »Midland na Stilfsu : Da», još jednog naslova kojeg je Meandar nedavno objavio u ediciji Djela Thomasa Bernharda. Do sada su u istoj ediciji objavljeni "Gubitnik", "Wittgensteinov nećak" i "Podrum" (romani), «Imitator glasova» (priče) i "Trg heroja" (izbor drama).
Najava • 30.10.2009.

Promocija nove knjige Zdravka Zime 'Bordel u plamenu'

Promocija nove knjige istaknutog kolumnista i književnog kritičara Zdravka Zime "Bordel u plamenu" (Fraktura, 2009) održat će se u utorak 3. studenog 2009. u 19.00 sati u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Zbirku pedesetak feljtona u kojima Zdravko Zima progovara o našoj zbilji, predstavit će Predrag Matvejević, Bruno Kragić, Zdravko Zima i Seid Serdarević.
Najava • 30.10.2009.

Tribina : Susret svjetova : Cvjetovi iz vulkana

Hrvatsko-hispansko društvo, Hrvatski P.E.N. centar i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića organiziraju Tribinu "Susret svjetova : Cvjetovi iz vulkana" koja će se održati u utorak, 3. studenog 2009., u 18,00 sati, u prostorijama Knjižnice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Tomica Bajsić, Maria Victoria Soler i Rene Medvešek.
Najava • 01.07.2007.

Kava i kolači... s Delimirom Rešickim

U sklopu kultnog talk showa „Kava i kolači” kojeg Simo Mraović vodi u zagrebačkoj knjižnici Bogdan Ogrizović (Preradovićeva 5) u nedjelju, 01. srpnja, s početkom u 19 sati, gostuje Delimir Rešicki, za mnoge i najznačajniji pjesnik tzv. Quorumovoga naraštaja. S razlogom, jer svojim pjesničkim, proznim i esejističkim tekstovima Rešicki je zastupljen u tridesetak antologija, pregleda i panorama...
Najava • 13.10.2008.

Leykam international predstavlja knjigu ‘Grb i zastava Republike Hrvatske’

Leykam international, nakladnička kuća specijalizirana za kvalitetna povijesna izdanja, u utorak, 14. listopada 2008. godine u 17 sati u Državnom arhivu u Zagrebu (Opatička 29 na Gornjem Gradu) predstavit će knjigu Željka Heimera “Grb i zastava Republike Hrvatske”. O knjizi će govoriti urednik izdanja prof. dr. sc. Neven Budak, te autor.
Najava • 13.10.2008.

AGM predstavlja 'Folklorističke zapise' Ivana Lozice

U utorak, 14. listopada u 12 sati, u Glipoteci HAZU, Zagreb, Medvedgradska 2, Zagrebački holding i AGM predstavljaju knjigu "Zapisano i napisano: folkloristički spisi" Ivana Lozice. O knjizi će govoriti: Ljiljana Marks, znanstvena savjetnica u Institutu za etnologiju i folkloristiku, Sibila Petlevski, izvanredna profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, i autor Ivan Lozica, ravnatelj Instituta za...
Najava • 26.03.2009.

Nova besplatna e- knjiga: 'Obiteljska slika' Josipa Mlakića

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” novi naslov: kratki roman “Obiteljska slika” jednog od najnagrađivanijih suvremenih prozaika Josipa Mlakića. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” dostupno 95 naslova.