Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.12.2019.

Bugarske pjesnikinje Roza Bojanova i Mina Krsteva u Zagrebu

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) u suradnji s partnerom Burgaskim društvom pisaca organizira razmjenu pisaca s Bugarskom. Ove godine u Zagrebu gostuju dvije bugarske spisateljice, Roza Bojanova i Mina Krsteva, koje će se predstaviti svojim pjesmama u prijevodu Ksenije Banović.
Najava • 13.12.2019.

Književni petak: Pisati o nogometu – objasniti svijet?

O nogometu, pisanju o nogometu i o tome kako napisano utječe na našu percepciju govore Dražen Lalić, sociolog i autor knjiga 'Nogomet i politika te 'Torcida: Pogled iznutra', Aleksandar Holiga, agilni sportski novinar i autor knjige 'Nogomet narodu' te Neven Svilar, pisac, književni kritičar i nogometni fanatik. Urednik i voditelj Književnog petka je Andrija Škare.
Najava • 13.12.2019.

Orhan Pamuk u Puli premijerno predstavlja svoju knjigu 'Istanbul na fotografijama'

Orhan Pamuk, jedan od velikih pisaca grada, nakon petnaest godina gostuje u Puli na Sa(n)jam knjige u Istri gdje će premijerno predstaviti hrvatsko izdanje svoje knjige 'Istanbul na fotografijama: Grad, sjećanja'.
Najava • 13.12.2019.

Mala adventska knjižara : Utopli blagdane dobrom knjigom

U petak, 13. prosinca svoja vrata otvara Mala adventska knjižara smještena u prostoru zagrebačkog Kulturno informativnog centra (KIC), u Preradovićevoj ulici. Mala adventska knjižara od 13. do 24. prosinca osim mogućnosti kupnje knjiga po povoljnijim cijenama, u srce zagrebačkog adventa donosi posebno osmišljen književno-knjižni program.
Najava • 12.12.2019.

Predstavljanje zbirke pjesama Ivane Buljan Legati 'Dover'

Predstavljanje zbirke pjesama Ivane Buljan Legati 'Dover' održat će se u četvrtak, 12. prosinca na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22 u Zagrebu. Uz autoricu sudjeluju Ivan Herceg, Nataša Govedić, Sanja Lovrenčić, Sanja Baković i Renata Sabljak.
Najava • 11.12.2019.

Promocija knjige Ivice Prtenjače 'Plivač

Promocija nove knjige Ivice Prtenjače 'Plivač' održat će se u srijedu 11. prosinca u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Ovaj snažan i hrabar antiratni roman predstavit će Karolina Lisak Vidović, Bruno Gamulin, Nikša Butijer, Drago Glamuzina i Ivica Prtenjača.
Najava • 10.12.2019.

Češka spisateljica Bianca Bellová predstavlja roman 'Jezero'

Razgovor s nagrađivanom češkom spisateljicom Biancom Bellovom održat će se povodom hrvatskog izdanja romana 'Jezero' (Nagrada EU za književnost, 2017), u utorak 10. prosinca u zagrebačkoj Booksi. Tematski je riječ o bajkovitom, zapravo mitskom, simboličkom tretiranju priče o kojoj će razgovor voditi novinar i pisac Srđan Sandić uz prijevod Alena Novosada.