Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.09.2005.

Štulić, Tripalo, Fabrio, Carver... uskoro u Profilu

Nastavljajući niz biografskih izdanja (nakon knjiga o Tuđmanu, Račanu, Powellu, Thacherovoj...) Profil uskoro objavljuje i biografije Ive Mihovilovića Spectatora i Branimira Johnnyija Štulića, a za ljubitelje političke publicistike tu su i knjige “Razgovori s Mikom Tripalom” (o Hrvatskom proljeću) i “Tuđman izbliza” . U pripremi je i nekoliko beletrističkih izdanja...
Najava • 26.03.2008.

Portretiranje Daše Drndić u Koprivnici

U četvrtak, 27. ožujka, u 19 sati, u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' gostovat će književnica Daša Drndić, autorica koja se svojim pisanjem izborila za respektabilnu poziciju na hrvatskoj književnoj sceni, kako po temama koje obrađuje, tako i po prodornosti u srž stvari koju pisanjem postiže.
Najava • 08.12.2008.

Erasmus naklada predstavlja knjigu o hrvatskoj glagoljici Anice Nazor

Erasmus naklada predstavlja knjigu o hrvatskoj glagoljici Anice Nazor "Ja slovo znajući govorim..." u ponedjeljak, 8. prosinca 2008. u 18.30 sati u palači Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4. Sudjeluju : Mateo Žagar, promotor; Anica Nazor, autorica;  Srećko Lipovčan i Zlatko Rebernjak, priređivači; Biserka Draganić, Društvo prijatelja glagoljice.
Najava • 28.03.2012.

Predstavljanje zbirke poezije Ivane S. Bodrožić 'Prijelaz za divlje životinje'

Predstavljanje knjige „Prijelaz za divlje životinje“, upravo objavljene zbirke poezije Ivane Simić Bodrožić u izdanju V.B.Z.-a, održat će se u četvrtak 29. ožujka u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu. Uz autoricu, zbirku će predstaviti Drago Glamuzina i Maja Hrgović.
Najava • 28.03.2012.

Daša Drndić i Goran Ferčec u Rovinju

Daša Drndić i Goran Ferčec gosti su programa "Pisac u Prolazu" koji će se u četvrtak 29. ožujka održati u Kavani hotela Adriatic u Rovinju. Dođite na premijerno čitanje dijelova iz upravo završenog rukopisa romana „Belladonna“ Daše Drndić te razgovor s jednim od najtalentiranijih dramaturga mlađe generacije Goranom Ferčecom.
Najava • 12.09.2005.

Zbirka erotske poezije ex Big Brotherice

Ako ste ovisnik o Big Brotheru(ima) tada je vjerojatno i pamtite. Bila je ćelava, tetovirana, buntovna i provokativna, mala, za neke slatka i duhovno vatrometna, seksualno neukrotiva... u prvom hrvatskom Big Brotheru djelovala je kao autentična alternativka. Riječ je o Sanji Kvastek koja ovih dana objavljuje zbirku erotskih pjesama «Rozno okno». Zbirka je ilustrirane crtežima same autorice, i za nekoliko dana...
Najava • 07.01.2008.

Subverzije u siječnju

Subverzije [večeri medijske gerile i poetskog terorizma] se nastavljaju i u novoj godini. Program u siječnju započinje u ponedjeljak, 07. 01. u 19 sati u net klubu Mama u Zagrebu, projekcijom dokumentarnog filma: «The Story of Stuff» i diskusijom o stvarima; odakle zapravo dolaze i što je njihova priča? Što stoji iza stvari?
Najava • 01.04.2010.

Radionica Centra za kreativno pisanje : Ja želim napisati dramu

Želite napisati dramu, a ne znate kako? Uz profesionalno vodstvo Tomislava Zajeca i kreativno okruženje na radionici, nova radionica Centra za kreativno pisanje - Sarasan pomoći će vam da dođete do ideje, oblikujete dramsku strukturu i razvijete likove. Javite se jer radionica počinje uskoro!