Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.10.2009.

Promocija nove knjige Zdravka Zime 'Bordel u plamenu'

Promocija nove knjige istaknutog kolumnista i književnog kritičara Zdravka Zime "Bordel u plamenu" (Fraktura, 2009) održat će se u utorak 3. studenog 2009. u 19.00 sati u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Zbirku pedesetak feljtona u kojima Zdravko Zima progovara o našoj zbilji, predstavit će Predrag Matvejević, Bruno Kragić, Zdravko Zima i Seid Serdarević.
Najava • 30.10.2009.

Tribina : Susret svjetova : Cvjetovi iz vulkana

Hrvatsko-hispansko društvo, Hrvatski P.E.N. centar i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića organiziraju Tribinu "Susret svjetova : Cvjetovi iz vulkana" koja će se održati u utorak, 3. studenog 2009., u 18,00 sati, u prostorijama Knjižnice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Tomica Bajsić, Maria Victoria Soler i Rene Medvešek.
Najava • 01.07.2007.

Kava i kolači... s Delimirom Rešickim

U sklopu kultnog talk showa „Kava i kolači” kojeg Simo Mraović vodi u zagrebačkoj knjižnici Bogdan Ogrizović (Preradovićeva 5) u nedjelju, 01. srpnja, s početkom u 19 sati, gostuje Delimir Rešicki, za mnoge i najznačajniji pjesnik tzv. Quorumovoga naraštaja. S razlogom, jer svojim pjesničkim, proznim i esejističkim tekstovima Rešicki je zastupljen u tridesetak antologija, pregleda i panorama...
Najava • 05.10.2005.

Light of tomorrow još jednom poziva studente arhitekture

Studenti arhitekture iz cijelog svijeta pozivaju se na sudjelovanje na drugom po redu natječaju International VELUX Award for Students of Architecture. Još su jednom studenti i njihovi profesori, pozvani istražiti ulogu dnevnog svjetla u arhitekturi.
Najava • 25.01.2010.

Razgovor o knjizi eseja 'Riječi i riječi : Rječnik III. programa'

U utorak, 26. siječnja 2010. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se razgovor o knjizi eseja "Riječi, riječi“ (AGM i HRT, 2009.) O ovom svojevrsnom rječniku u kojem su zastupljeni tekstovi brojnih autora, govorit će urednica Irena Matijašević, Marko Pogačar, Zoran Roško i Miroslav Mićanović.
Najava • 26.03.2009.

Nova besplatna e- knjiga: 'Obiteljska slika' Josipa Mlakića

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” novi naslov: kratki roman “Obiteljska slika” jednog od najnagrađivanijih suvremenih prozaika Josipa Mlakića. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” dostupno 95 naslova.
Najava • 18.06.2009.

Dodjela Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu

Dodjela ovogodišnje Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu održati će se u petak, 19. lipnja 2008. godine s početkom u 10 sati u dvorani A na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Ivana Lučića 5). Grupi studenta koji su sudjelovali u studentskom znanstveno-istraživačkom projektu i izradi monografije Kapele sv. Barbare u Velikoj Mlaki (Leykam International, 2008.) biti će...
Najava • 15.10.2008.

Profil predstavlja novu knjigu Julijane Matanović

U srijedu, 15. listopada 2008. u 19 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb) održat će se predstavljanje nove knjige Julijane Matanović "Tko se boji lika još" u izdanju Profila.Uz autoricu sudjeluju: Viktor Žmegač, Nedjeljko Fabrio, Velimir Visković i Ivica Prtenjača. Ulomke čita glumica Tamara Šoletić.