Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.02.2008.

Predstavljanje romana 'Vjetrovi Lampeduze'

Naklada Lukom i Društvo hrvatskih književnika pozivaju na predstavljanje pomorsko-pustolovnog romana Zvonka Todorovskog "Vjetrovi Lampeduze", koje će se održati u utorak, 19. veljače 2008. u 12 sati, u prostorijama DKH, Trg bana Josipa Jelačića 7/I. Roman će predstaviti: Jadranka Pintarić, književna kritičarka, akademik Tonko Maroević, Mirjana Šigir, urednica i autor.
Najava • 18.10.2013.

Tribina 'Tragom prijevoda' predstavlja 'Winesburg, Ohio' i 'Rizik'

Tribina "Tragom prijevoda" Društva hrvatskih književnih prevodilaca predstavlja prijevode koji u javnosti nisu dobili primjeren i zaslužen prostor. Prva tribina jesenskog ciklusa predstavit će se knjige "Winesburg, Ohio" Sherwooda Andersona i "Rizik", C. K. Steada.
Najava • 19.08.2009.

Pontes 2009, četrnaesti međunarodni književni festival

I ovoga se ljeta u gradu Krku, na otoku Krku u Hrvatskoj održava Međunarodni književni festival Pontes, četrnaesto ljeto za redom, od 22.-27.8.2009. Na otvorenju ove godine organizatori će predstaviti slam - spoj poezije i performanca, u večernjem programu predstavljat će se autori, a kao dio Pontesa 2009., i ove se godine održava Ljetna škola knjige.
Najava • 23.05.2011.

Dan po dan - program događanja na 8. Zagrebačkom sajmu knjiga

Osmi Zagrebački sajam knjiga održava se od 18. do 28. svibnja u Zagrebu, u knjižari Profil Megastore. Sajam i ove godine donosi presjek aktualne hrvatske i svjetske književne i publicističke produkcije, više od trideset promocija, te obuhvaća sudjelovanje gotovo stotinu pisaca, kritičara i nakladnika.
Najava • 19.11.2007.

Upisi u 'Macanovu fantastičnu (m)učionicu II'

Upis u 'Macanovu fantastičnu (m)učionicu II', odnosno radionicu kreativnog pisanja znanstvene fantastike koju organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera, započinje u utorak, 20. 11. 2006., u 20:00 sati. Voditelj radionice je kultni hrvatski autor stripova i znanstvenofantastičnih priča, Darko Macan. Radionica počinje u utorak, 27. 11. 2007 i stoji 300 kuna.
Najava • 29.08.2007.

Dani su kraći, vrijeme je za čitanje... Fraktura najavljuje

Krajem rujna u knjižarama će se naći knjiga koja je postigla golem međunarodni uspjeh, roman koji je više od dvije godine bio prvi na ljestvici najprodavanijih knjiga tjednika Spiegel, najprodavanija njemačka knjiga u svijetu, roman "Mjerenje svijeta" mladoga, talentiranoga Daniela Kehlmanna, povijesni roman o dvojici velikana svjetske znanosti, Alexanedru von Humboldtu i J. F. C. Gaussu. No, za mnoge će...
Najava • 20.02.2011.

Svečanost povodom Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu svečano će obilježiti Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, u utorak 22. veljače 2011. godine, s početkom u 12.00 sati, u predvorju Knjižnice. Tom će se prigodom predstaviti projekti Knjižnice, dodijeliti priznanja, predstaviti značajne prinove Knjižnice i dr.
Najava • 19.09.2014.

EUROPEA U DVORIŠTU za bolje razumijevanje i prelaženje granica literaturom

I ove godine Naklada Ljevak nastavlja s projektom EUROPEA U DVORIŠTU dovodeći renomirane europske autore s ciljem što boljeg prezentiranja suvremene europske književnosti čitateljskoj publici, na način da književne tribine postanu mjesto na kojem ljudi raspravljaju, misle, govore i žive literaturu.