Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 23.06.2005.

Novi džepnjaci naklade Jesenski i Turk

Naklada Jesenski i Turk objavljuje čak osam noviteta u džepnom formatu, što će posebno razveseliti sve one koji na ljetovanje vole ponijeti i kakvu zanimljivu i laganu (u gramima!) knjigu, a da nije nužno riječ o kakvoj nezahtjevnoj beletristici za odmarati mozak. Jer, odmarati se može i uz "džepnog" Chomskog, Wellera, Kuljiša, Govedićku...
Najava • 07.03.2008.

Pismo i glava : promocija nove knjige Vedrane Rudan

Izdavačka kuća V.B.Z. objavila je novu knjigu Vedrane Rudan "Kad je žena kurva / Kad je muškarac peder", a na sam Dan žena, u subotu, 8. ožujka 2008. godine u 12 sati ispred javnog gradskog WC-a (Cesarčeva ulica) kod  Trga bana J. Jelačića u Zagrebu, autorica priređuje performance uz dijeljenje prigodnih darova za dame/gospodu pod nazivom "Pišajmo ravnopravno".
Najava • 08.03.2010.

Književni Budoar u Booksi : 'Noćno putovanje Poslanika Muhammeda'

U sklopu programa Književni Budoar, koji će se u utorak 9. ožujka 2010. u 18:00 sati održati u zagrebačkoj Booksi, Dušanka Profeta razgovara sa prevoditeljem i priređivačem Sinanom Gudževićem o knjizi "Noćno putovanje Poslanika Muhammeda" (V.B.Z., 2007).
Najava • 26.06.2005.

Uskoro u AGM-u: novi Ammaniti, McCall Smith + preuređena knjižara

Nakon što je za ljetnu sezonu AGM nedavno lansirao tempirani hit, knjigu «Gori domovina: Steve i Samoula u Hrvatskoj» tandema Lazić & Kožul, uz važne knjige domaćih autora Mime Simić i Svjetlana Lacka Vidulića, uskoro će iz tiska stići noviteti Niccola Ammanitija, Alexandera McCall Smitha... a preuređuje se i knjižara u Teslinoj.
Najava • 08.05.2007.

Nikola Tadić u HDP-u

U četvrtak, 10.svibnja 2007. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Basaričekovoj 24, Zagreb, Tea Benčić Rimay i Branko Maleš predstavit će pjesnika Nikolu Tadića (1943) iz Siska, i njegovu knjigu izabranih pjesama "Boraveći često na dnu rijeke" (izbor i pogovor Branko Maleš), Merkur MGM, Sisak 2006.
Najava • 12.06.2006.

1. Ogulinski festival bajke

U Ogulinu se od 10-18.06.2006. održava prvi Ogulinski festival bajke (OFB). Riječ je o kulturnoj manifestaciji u kojoj se, kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva, potiče, ostvaruje i pokazuje umjetnička i kulturna produkcija namijenjena djeci, mladima i odraslima. Ovogodišnji OFB-ov program obuhvaća kazalište, crtani film, edukativne radionice i glazbu, pri čemu će festival ugostiti umjetnike i...
Najava • 06.01.2015.

Marokansko-hrvatski dodir u Zagrebu

Hrvatsko društvo pisaca poziva vas na 'Marokansko-hrvatski dodir u Zagrebu', program u kojem će se predstaviti marokanski autori i autorice, u petak 9. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. U programu sudjeluju Benaissa Bouhmala, Fatima Zohra Bennis, Lana Derkač i Davor Šalat.
Najava • 24.05.2010.

Slovenski pisci u Zagrebu

U razmjeni pisaca između HDP-a i Društva slovenskih pisateljev u Zagrebu će u utorak i srijedu nastupiti slovenski pisci mlađe i srednje generacije: pjesnik i publicist Esad Babačič, pjesnik i kritičar Zoran Pevec, prozna spisateljica i prevoditeljica Lili Potpara i pjesnik, esejist, filozof i prevoditelj Primož Repar.