Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.03.2010.

Književni Budoar u Booksi : 'Noćno putovanje Poslanika Muhammeda'

U sklopu programa Književni Budoar, koji će se u utorak 9. ožujka 2010. u 18:00 sati održati u zagrebačkoj Booksi, Dušanka Profeta razgovara sa prevoditeljem i priređivačem Sinanom Gudževićem o knjizi "Noćno putovanje Poslanika Muhammeda" (V.B.Z., 2007).
Najava • 26.06.2005.

Uskoro u AGM-u: novi Ammaniti, McCall Smith + preuređena knjižara

Nakon što je za ljetnu sezonu AGM nedavno lansirao tempirani hit, knjigu «Gori domovina: Steve i Samoula u Hrvatskoj» tandema Lazić & Kožul, uz važne knjige domaćih autora Mime Simić i Svjetlana Lacka Vidulića, uskoro će iz tiska stići noviteti Niccola Ammanitija, Alexandera McCall Smitha... a preuređuje se i knjižara u Teslinoj.
Najava • 08.05.2007.

Nikola Tadić u HDP-u

U četvrtak, 10.svibnja 2007. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Basaričekovoj 24, Zagreb, Tea Benčić Rimay i Branko Maleš predstavit će pjesnika Nikolu Tadića (1943) iz Siska, i njegovu knjigu izabranih pjesama "Boraveći često na dnu rijeke" (izbor i pogovor Branko Maleš), Merkur MGM, Sisak 2006.
Najava • 24.03.2013.

Kava i kolači : prisjećanje na Simu Mraovića

Prenosimo obavijest iz Knjižnice "Bogdan Ogrizović": Prije pet godina napustio nas je dragi prijatelj i dobri duh Knjižnice, Simo Mraović. Ne prođe niti jedan dan bez misli i spomena na Simu, a nedjelje koje su zaživjele u Knjižnici možemo zahvaliti Siminom dobrom srcu. Budući da je Simo rođen 30. ožujka, želimo početkom proljeća obilježiti sjećanje na Simu i pozivamo sve prijatelje i poznanike...
Najava • 22.12.2005.

Hotimično iskustvo Vladana Desnice

Povodom stogodišnjice rođenja Vladana Desnice nakladnička kuća V.B.Z. i SKD "Prosvjeta" pozivaju vas na promociju knjige eseja Vladana Desnice "Hotimično iskustvo". Promocija će se održati u četvrtak 22. prosinca s početkom u 19 h u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Ulica hrvatske bratske zajednice br. 4.
Najava • 24.05.2010.

Slovenski pisci u Zagrebu

U razmjeni pisaca između HDP-a i Društva slovenskih pisateljev u Zagrebu će u utorak i srijedu nastupiti slovenski pisci mlađe i srednje generacije: pjesnik i publicist Esad Babačič, pjesnik i kritičar Zoran Pevec, prozna spisateljica i prevoditeljica Lili Potpara i pjesnik, esejist, filozof i prevoditelj Primož Repar.
Najava • 28.09.2007.

Počinje nova serija Književnog petka

U petak, 28. rujna, započinje nova sezona tribine Književni petak Knjižnica grada Zagreba. Prva tribina naslovljena "Kuham, dakle pišem" posvećena je sve popularnijem književnom i publicističkom žanru gastronomskog pisanja, a gosti su René Bakalović, Radovan Marčić i Damir Fabijanić.
Najava • 30.09.2009.

Kulturni četvrtak u Sesvetama : 'Tišine' Zorke Jekić

Kulturni četvrtak u Sesvetama predstavlja najnoviju pjesničku zbirku književnice Zorke Jekić "Tišine" (Biakova, 2009.). Predstavljenje će se održati u četvrtak, 1. listopada 2009. u 18,30 sati u čitaonici Knjižnica Sesvete. Uz autoricu, knjigu će predstaviti književni kritičari Darija Žilić i Vlado Vladić, dramski umjetnik Dubravko Sidor i voditelje Kultunog četvrtka, Ivan Babić.