Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 29.09.2007.

PROMOCIJA: «Filmske vrste i rodovi» Nikice Gilića

Nakladnička kuća AGM poziva vas na predstavljanje knjige Nikice Gilića «Filmske vrste i rodovi», koje će se održati u utorak 02. listopada, s početkom u 11,00 sati, u maloj dvorani kina Tuškanac (Tuškanac br. 1). Sudjeluju: Bruno Kragić, Hrvoje Turković i Nikica Gilić.
Najava • 07.03.2018.

Projekt 'Poezija to go' organizira druženje s pjesnikinjama

Projekt 'Poezija to go' u druženju s pjesnicima predstavlja etablirane autore, a u srijedu 7. ožujka 2018. u 19.30 sati, u dvorani Müller u kinu Europa (Zagreb), organizira druženje s pjesnikinjama. Svoje stihove govorit će Irena Vrkljan, Sonja Manojlović, Enerika Bijač, Dorta Jagić, Lidija Bajuk i Sonja Zubović.
Najava • 12.06.2006.

1. Ogulinski festival bajke

U Ogulinu se od 10-18.06.2006. održava prvi Ogulinski festival bajke (OFB). Riječ je o kulturnoj manifestaciji u kojoj se, kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva, potiče, ostvaruje i pokazuje umjetnička i kulturna produkcija namijenjena djeci, mladima i odraslima. Ovogodišnji OFB-ov program obuhvaća kazalište, crtani film, edukativne radionice i glazbu, pri čemu će festival ugostiti umjetnike i...
Najava • 06.01.2015.

Marokansko-hrvatski dodir u Zagrebu

Hrvatsko društvo pisaca poziva vas na 'Marokansko-hrvatski dodir u Zagrebu', program u kojem će se predstaviti marokanski autori i autorice, u petak 9. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. U programu sudjeluju Benaissa Bouhmala, Fatima Zohra Bennis, Lana Derkač i Davor Šalat.
Najava • 24.05.2010.

Slovenski pisci u Zagrebu

U razmjeni pisaca između HDP-a i Društva slovenskih pisateljev u Zagrebu će u utorak i srijedu nastupiti slovenski pisci mlađe i srednje generacije: pjesnik i publicist Esad Babačič, pjesnik i kritičar Zoran Pevec, prozna spisateljica i prevoditeljica Lili Potpara i pjesnik, esejist, filozof i prevoditelj Primož Repar.
Najava • 10.05.2007.

Stižu

Najava • 13.03.2012.

Večer katalonske poezije pod nazivom Popašmanili se svi!

Večer katalonske poezije pod nazivom „Popašmanili se svi!“ koja će okupiti hrvatsko-katalonsko društvo pjesnika i prevoditelja poezije, održat će se 15. ožujka u Booksi. Poeziju će čitati Tonko Maroević, Pau Sanchis Ferrer, Nikola Vuletić, Dorta Jagić, Antonija Novaković,Vedrana Lovrinović i Dinko Telećan.
Najava • 11.05.2007.

Peter W. Galbraith u Zagrebu

U Zagrebu će od 12. do 15. svibnja 2007. gostovati bivši Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Peter W. Galbraith. Za vrijeme svog boravka u Zagrebu Peter Galbraith će predstaviti hrvatsko izdanje svoje intrigantne knjige "Kraj Iraka: Kako je američka nesposobnost započela beskrajni rat" (V.B.Z., 2007.), održati konferenciju za novinare i družiti se s čitateljima, u čemu će mu...
Najava • 11.09.2008.

Uskoro u knjižarama - diktator, lutkica, mafija, biciklist, žene, predator...

Biografija Benita Mussolinija... iz života neobične striptizete... sve o mafiji "all around the world" ... biciklom po svijetu... o geniju da Vincija... intimnoj geografiji žena... o roštilju i drugim smetnjama... sve to uskoro ćete moći čitati u knjigama koje, među ostalima, za predstojeće tjedne pripremaju Naklada Ljevak, Planetopija i Algoritam.