Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 25.08.2007.

12. međunarodni književni festival Pontes 2007

Ovogodišnji Pontes koji se od 25. do 30. kolovoza već po dvanaesti put održava u Krku usmjeren je na razvoj Ljetne škole knjige. To je svojevrsna Radionica kreativnog pisanja, obogaćena predavanjima brojnih gostiju koji će govoriti o pisanju s različitih aspekata: teoretičara, nakladnika, urednika, pisaca...Na otvorenju bit će predstavljen i dobitnik nagrade Dekada koju dodjeljuje magazin Op.a, za najbolju...
Najava • 24.10.2011.

Portugalski pisac José Eduardo Agualusa u Zagrebu

Portugalski pisac José Eduardo Agualusa gostuje u ponedjeljak, 24. listopada 2011. u Zagrebu. U Cro Art Caffeu Foto Klubu (Gajeva 25, Zagreb) Agualusa će predstaviti svoja dva romana, "Tropski barok" koji je nedavno preveden na hrvatski jezik i objavljen u izdanju Meandarmedie, dok je hrvatsko izdanje romana "Žene moga oca" isti izdavač objavio prije godinu dana (oba romana prevela je Tanja Tarbuk).
Najava • 12.06.2013.

Književna večer s danskom pjesnikinjom Cindy Lynn Brown

Razgovor s danskom pjesnikinjom Cindy Lynn Brown održat u u četvrtak 13. lipnja u Knjižari Ribook u Rijeci. Nikola Petković razgovarat će s pjesnikinjom o danskoj poetskoj sceni, odnosu prema tradiciji i drugim književnostima, o tematskim krugovima u kojima se kreću ili koje napuštaju danski pisci.
Najava • 24.10.2011.

Bookvica otvara novu sezonu gostovanjem Roberta Perišića

Nakon ljetne stanke u ponedjeljak, 24. listopada 2011. započinje nova sezona književnog programa Bookvica u splitskom klubu "Quasimodo". Novu sezonu Bookvice otvara gostovanje jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih književnika i boraca za prava pisaca Roberta Perišića, koji će predstaviti ne samo svoju najnoviju knjigu "Uvod u smiješni ples", nego i ostale dijelove svoga...
Najava • 02.04.2007.

Promocija u čast Ivanu Supeku

Izdavačka kuća Profil će u srijedu, 4. travnja 2007, u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu promovirati posljednju knjigu nedavno preminulog akademika IVANA SUPEKA "TRAGOM DUHA KROZ DIVLJINU" . U želji da odaju počast jednom od najvećih hrvatskih umova 20. stoljeća, o knjizi i o djelu Ivana Supeka govorit će: Velimir Visković, Zdravko Zima, Drago Glamuzina, akademik Vlatko Silobrčić i akademik Ivo...
Najava • 23.05.2011.

Dan po dan - program događanja na 8. Zagrebačkom sajmu knjiga

Osmi Zagrebački sajam knjiga održava se od 18. do 28. svibnja u Zagrebu, u knjižari Profil Megastore. Sajam i ove godine donosi presjek aktualne hrvatske i svjetske književne i publicističke produkcije, više od trideset promocija, te obuhvaća sudjelovanje gotovo stotinu pisaca, kritičara i nakladnika.
Najava • 19.11.2007.

Upisi u 'Macanovu fantastičnu (m)učionicu II'

Upis u 'Macanovu fantastičnu (m)učionicu II', odnosno radionicu kreativnog pisanja znanstvene fantastike koju organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera, započinje u utorak, 20. 11. 2006., u 20:00 sati. Voditelj radionice je kultni hrvatski autor stripova i znanstvenofantastičnih priča, Darko Macan. Radionica počinje u utorak, 27. 11. 2007 i stoji 300 kuna.
Najava • 15.02.2010.

Predstavljanje knjige Urezi : Izbor iz svjetske poezije o ratu, represiji...

Na tribini "Susret svjetova“, u utorak 16. veljače 2010., u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige "Urezi : Izbor iz svjetske poezije o ratu, represiji, ropstvu …”, koju je izabrao i pripremio Tomica Bajsić. Knjigu će predstaviti Tomica Bajsić. Posebni gost: Willy Terarazas Muller.