Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.10.2019.

Promocija knjige Hrvoja Klasića 'Mika Špiljak - Revolucionar i državnik'

Promocija nove knjige povjesničara Hrvoja Klasića 'Mika Špiljak : Revolucionar i državnik' održat će se u srijedu 30. listopada u Novinarskom domu u Zagrebu. O ključnim procesima i događajima hrvatske povijesti 20. stoljeća razgovaraju Hrvoje Klasić, Tvrtko Jakovina i Mladen Pejnović, a moderira Boris Rašeta.
Najava • 29.10.2019.

Paralelni svjetovi: Moć, identitet i (bio)politika

Gosti tribine – redoviti profesor Tomislav Pletenac i docent Duško Petrović s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – razgovarat će o poveznicama između moderniteta i biopolitike, kao i o tome na koji način sustavi moći utječu na oblikovanje kolektivnog identiteta.
Najava • 28.10.2019.

Predstavljanje knjige Slavka Goldsteina 'Proslovi za bolju zemlju'

Predstavljanje knjige Slavka Goldsteina 'Proslovi za bolju zemlju' održat će se u ponedjeljak, 28. listopada u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Vesna Pusić, Ivica Đikić, Boris Pavelić, Ivo Goldstein i Seid Serdarević.
Najava • 25.10.2019.

Književni petak: Film i(li) istina

Tribina Književnog petka bavi se vječnim pitanjem o odnosu filma i povijesnih činjenica. U ovoj dekonstrukcijsko-filmaškoj tribini sudjeluju Nebojša Slijepčević, redatelj i scenarist 'Srbenke' te Silvestar Mileta, povjesničar iza scenarija 'Dnevnika Diane Budisavljević'.
Najava • 25.10.2019.

Pričajmo pokretom – zašto je razvoj pokreta važan za djecu?

U programu Pričajmo pokretom! gostuju logopedinja Maja Kelić iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG i Tanja Manović, defektologinja – socijalna pedagoginja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba koje će objasniti koliko je razvoj pokreta važan za djecu.
Najava • 23.10.2019.

Finsko-švedske spisateljice Mia Franck i Hannele Mikaela Taivassalo gostuju u Zagrebu

U sklopu razmjene Hrvatskog društva pisaca sa Švedskim društvom pisaca u Finskoj, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu gostuju dvije finsko-švedske spisateljice, Mia Franck i Hannele Mikaela Taivassalo, koje će se predstaviti svojim proznim ulomcima u prijevodu Miše Grundlera. Književnu večer moderira Bodil Zalesky.
Najava • 18.10.2019.

Thomas Erikson u Zagrebu predstavlja knjigu 'Okruženi psihopatima'

Kako otkriti psihopate u svojoj okolini? Povodom izlaska hrvatskog prijevoda knjige 'Okruženi psihopatima' izdavačka kuća Poetika u Zagreb dovodi Thomasa Eriksona, švedskog komunikologa i psihološkog savjetnika, predavača i autora svjetske uspješnice 'Okruženi idiotima'.