Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.07.2010.

Krešimir Mišak predstavlja 'Sretan vam kraj svijeta...kakvog ste poznavali'

Predstavljanje knjige "Sretan vam kraj svijeta...kakvog ste poznavali" Krešimira Mišaka, održat će se u petak 9. svibnja 2010. u 19 sati u sklopu festivala 'Park in Zagreb', u Centru mladih Ribnjak. Mišak će se osvrnuti na problem istraživanja svijesti i manipulacije čovječanstvom od strane tzv. “Elite”.
Najava • 28.01.2014.

Javna tribina: Treba li Gradu Zagrebu samostalni ured za kulturu?

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor potkraj prošle godine osnovao je neformalni Savjet za kulturu, a kao jedna od inicijativa predviđen je i ciklus javnih tribina, koji započinje u četvrtak 30. siječnja u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Tribina će pokušati odgovoriti na pitanje Treba li Gradu Zagrebu samostalni ured za kulturu?
Najava • 13.11.2009.

2. sajam ploča i stripova u Močvari

2. sajam ploča, stripova, ali i drugih zanimljivosti vezanih uz kulturu glazbe i stripa, održat će se u nedjelju, 15. studenog 2009., između 11 i 15,30 sati u klubu Močvara u Zagrebu i po drugi put oživjeti duh vremena starog Cvjetnog trga, ali i proširiti prostor za razmjenu novih iskustava i druženje glazbenih i strip entuzijasta. 
Najava • 05.02.2010.

Sarasan : Nova radionica kreativnog pisanja

Centar za kreativno pisanje Sarasan organizira novu radionicu kreativnog pisanja, pod voditeljskom palicom spisateljice Milane Vuković Runjić. Radionica je koncipirana oko dva tematska bloka - u jednom će se baviti pisanjem o seksu (kako napisati kolumnu o seksu) i tajnama novinarstva dok se drugi bavi romanom.
Najava • 09.11.2010.

Besplatne filmske projekcije : film Luisa Bunuela - Ljepotica dana

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića (Ulica grada Vukovara 35), u srijedu 10. studenog 2010. u 20 sati, u okviru filmskog programa naslovljenog Suvremeni i klasični autorski film 4, bit će prikazano remek-djelo nadrealističke poetike, film Luisa Bunuela, „Ljepotica dana“.
Najava • 16.07.2009.

Krvatski pisci u Kini

Najava • 07.04.2006.

Ovotjedni filmski program u kinu Tuškanac

Ovotjedni program u kinu Tuškanac donosi nam osam madžarskih filmova iznimno natprosječnih dometa koji pokazuju i zrelost i visoke vrijednosti susjedne nam kinematografije, a ujedno pružaju i vrlo dojmljivu, nijansiranu sliku prijelomnog i tragičnog razdoblja revolucionarne 1956. koje je bitno utjecalo na formiranje današnje Madžarske. U četvrtak u 21 sat biti će prikazan cjelovečernji dokumentarac...
Najava • 17.10.2006.

Četvorka u četvrtak čita u Močvari

U četvrtak, 19.10., s početkom u 20h nastavljaju se književne večeri u Močvari - pod radnim nazivom "Nove stvari"! Što su pisali preko ljeta Rujana Jeger, Ivica Prtenjača, Drago Glamuzina i Nenad Rizvanović (dok se pošten svijet izležavao po plažama)? Preko zime (dok smo se grudali i zagrijavali na raznorazne načine)? Proljeća i jeseni (koje smo provodili u odgovarajućim proljetnim i jesenjim...
Najava • 21.11.2014.

Čitaj mi : Poetski countdown

Program naziva Poetski countdown - čitamo poeziju i govorimo o njoj!, u organizaciji CeKaPe-a, održat će se u ponedjeljak 24. studenoga u 19 sati u Caffe Expressu u Zagrebu. Gostuju pjesnik Ivan Šamija i pjesnikinja Sanja Baković koja priprema svoju prvu zbirku poezije. Moderira zaljubljenica u poeziju, Katarina Brajdić.