Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.05.2014.

7. Subversive Festival : Moć i sloboda u doba kontrole

Ovogodišnji književni dio programa 7. Subversive Festivala otvara se trima tribinama koje propituju razorne teme nasilja, zatvora i tijela na kojima će sudjelovati pisci, suci, upravitelji kaznionica i aktivisti. Program Plotuni poezije, rafali šansona okupit će regionalne pjesnike i kantautore u obilježavanju stote obljetnice od početka Prvog, i sedamdeset i pet od početka Drugog svjetskog rata...
Najava • 18.05.2018.

Knjige traže izloge - potražite i vi njih!

Knjige traže izloge - potražite i vi njih! U sklopu festivala Ilica: Q'ART - udruga Knjižni blok organizira niz zanimljivih događanja vezanih uz knjigu i čitanje pod nazivom: Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima.
Najava • 09.11.2010.

Školska knjiga na Interliberu - raspored predstavljanja i kreativnih radionica

Kao i svake godine, Školska knjiga će na ovogodišnjem Interliberu predstaviti niz svojih novijih naslova ('Druga strana potrošačkog raja'; 'Vatroslav Kuliš i njegovo djelo'; 'Botanički važna područja Hrvatske; Hrvatska i Europa...  i dr.), dok će se na centralnoj pozornici odvijati kreativne radionice za one mlađahnije ljubitelje knjige.
Najava • 04.04.2006.

"Karaula" - promocija knjige i dokumentarca

Fraktura, NP7, Propeler Film i Blitz film promoviraju knjigu - scenarij "Ništa nas ne smije iznenaditi – Karaula" Ante Tomića i Rajka Grlića te dokumentarnog filma "Deseti film" autora Igora Mirkovića o snimanju filma "Karaula". Kada i gdje? U utorak 04. travnja 2006 u multiplexu Cinestar, dvorana 13, s početkom u 13:05 h. Na promociji će govoriti izdavač Seid Serdarević, koscenarist Rajko Grlić te...
Najava • 10.05.2011.

16. književno-znanstveni skup 'Dani Antuna Šoljana' u Rovinju

16. književno-znanstveni skup „Dani Antuna Šoljana“ održat će se u Rovinju od 12. do 14. svibnja. U okviru Dana održat će se igranje poezijom Josipa Pupačića, spacio "Matika" čitanje poezije, književno-znanstveni kolokvij „Književni opus Josipa Pupačića“ i koncertno čitanje Ivane Sajko 'Prizori s jabukom'.
Najava • 28.01.2014.

Javna tribina: Treba li Gradu Zagrebu samostalni ured za kulturu?

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor potkraj prošle godine osnovao je neformalni Savjet za kulturu, a kao jedna od inicijativa predviđen je i ciklus javnih tribina, koji započinje u četvrtak 30. siječnja u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Tribina će pokušati odgovoriti na pitanje Treba li Gradu Zagrebu samostalni ured za kulturu?
Najava • 13.11.2009.

2. sajam ploča i stripova u Močvari

2. sajam ploča, stripova, ali i drugih zanimljivosti vezanih uz kulturu glazbe i stripa, održat će se u nedjelju, 15. studenog 2009., između 11 i 15,30 sati u klubu Močvara u Zagrebu i po drugi put oživjeti duh vremena starog Cvjetnog trga, ali i proširiti prostor za razmjenu novih iskustava i druženje glazbenih i strip entuzijasta. 
Najava • 05.02.2010.

Sarasan : Nova radionica kreativnog pisanja

Centar za kreativno pisanje Sarasan organizira novu radionicu kreativnog pisanja, pod voditeljskom palicom spisateljice Milane Vuković Runjić. Radionica je koncipirana oko dva tematska bloka - u jednom će se baviti pisanjem o seksu (kako napisati kolumnu o seksu) i tajnama novinarstva dok se drugi bavi romanom.