Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.02.2020.

Promocija biografije Ivane Brlić Mažuranić 'Praksa svijeta' Dubravke Zime

Predstavljanje biografije Ivane Brlić Mažuranić 'Praksa svijeta' autorice Dubravke Zime (Naklada Ljevak, 2019) održat će se u petak, 28. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Marijana Hameršak, Marina Protrka Štimec i Dubravka Zima.
Najava • 24.02.2020.

Tribina Razotkrivanje: Ante Zlatko Stolica – Blizina svega

Predstavljanje knjige 'Blizina svega' Ante Zlatka Stolice (Fraktura, 2020.) održat će se u ponedjeljak, 24. veljače u Kinu Kinoteka u Zagrebu. Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodit će urednik Andrija Škare.
Najava • 22.02.2020.

Deseta godišnjica Malih zvona uz promociju knjige Daniila Harmsa 'Sedam mačaka' i izložbu ilustracija

Nakladnik Mala zvona obilježava desetu godišnjicu osnutka promocijom knjige Daniila Harmsa 'Sedam mačaka' i izložbom ilustracija načinjenih za to izdanje. O knjizi će govoriti prevoditelj Leo Beslać, urednik Adrian Pelc i ilustratorica Vendi Vernić. Uz književnost i likovnu umjetnost, posjetitelje očekuju i promotivne cijene svih knjiga Malih zvona.
Najava • 21.02.2020.

Predstavljanje zbirke pjesama 'Revolucionar' Stjepana Bajića

Predstavljanje prve samostalne zbirke pjesama 'Revolucionar' Stjepana Bajića, dobitnika nagrade Zdravko Pucak Grada Karlovca i Matice hrvatske za 2019. godinu, održat će se u petak 21. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Draženka Polović, Darija Žilić, Neda Omrčen i Krešimir Bagić.
Najava • 21.02.2020.

Predstavljanje romana Ive Gjurkin 'Līlā'

Predstavljanje romana Ive Gjurkin 'Līlā' (Durieux, 2019) održat će se u petak, 21. veljače u Booksi (Martićeva 14 d, Zagreb). Knjigu će uz autoricu predstaviti sveučilišni nastavnik indijske književnosti i jezika Krešimir Krnic i urednica Ivana Rogar.
Najava • 18.02.2020.

Poezija na živo : Martina Vidaić

U prvoj ovogodišnjoj tribini Poezija na živo u Booksi gostuje pjesnikinja Martina Vidaić. Martina će čitati tekstove iz neobjavljenog rukopisa radnog naslova 'Trg, tržnica, nož' i razgovarati s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu pjesničke radionice kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije...
Najava • 14.02.2020.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjigom 2020.

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače daruju knjigu ili slikovnicu. Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica.