Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 11.08.2009.

Naklada Lukom predstavlja novu zbirku poezije Nikole Kraljića

Naklada Lukom poziva sve ljubitelje pjesničke riječi na prvo javno predstavljanje nove zbirke poezije Nikole Kraljića, naslovljene "Sohi", 35-e Kraljićeve knjige tijekom 45-godišnjeg razdoblja od kako objavljuje svoju poeziju. Predstavljanje će se održati u petak, 14. kolovoza 2009., na trgu Vele stene u Omišlju, otok Krk, u 21 sat u sklopu tamošnjih Ljetnih priredbi.
Najava • 18.05.2012.

Svečana dodjela 6. hrvatske književne nagrade Anto Gardaš

Svečana dodjela 6. hrvatske književne nagrade Anto Gardaš za najbolju knjigu pripovijedaka ili roman za djecu i mladež, održat će se u knjižari Nova u Osijeku, u ponedjeljak 21. svibnja u 19.00 sati. Finalisti Nagrade su Josip Cvenić, Tihomir Horvat, Darko Macan, Franjo Nagulov i Igor Rajki.
Najava • 25.02.2013.

SF u Booksi predstavlja LARP, larpere i larperice

Na tribini 'SF u Booksi’ u utorak 26. veljače bit će riječi o LARP-u ('live action role play') o kojem će voditelj tribine Aleksandar Žiljak razgovarati s Anom Rajner, jednom od najaktivnijih larperica i poznavateljica LARP-a u Hrvatskoj. Njima će se pridružiti i kostimirani larperi i larperice...
Najava • 25.08.2007.

12. međunarodni književni festival Pontes 2007

Ovogodišnji Pontes koji se od 25. do 30. kolovoza već po dvanaesti put održava u Krku usmjeren je na razvoj Ljetne škole knjige. To je svojevrsna Radionica kreativnog pisanja, obogaćena predavanjima brojnih gostiju koji će govoriti o pisanju s različitih aspekata: teoretičara, nakladnika, urednika, pisaca...Na otvorenju bit će predstavljen i dobitnik nagrade Dekada koju dodjeljuje magazin Op.a, za najbolju...
Najava • 24.10.2011.

Portugalski pisac José Eduardo Agualusa u Zagrebu

Portugalski pisac José Eduardo Agualusa gostuje u ponedjeljak, 24. listopada 2011. u Zagrebu. U Cro Art Caffeu Foto Klubu (Gajeva 25, Zagreb) Agualusa će predstaviti svoja dva romana, "Tropski barok" koji je nedavno preveden na hrvatski jezik i objavljen u izdanju Meandarmedie, dok je hrvatsko izdanje romana "Žene moga oca" isti izdavač objavio prije godinu dana (oba romana prevela je Tanja Tarbuk).
Najava • 18.02.2008.

Predstavljanje romana 'Vjetrovi Lampeduze'

Naklada Lukom i Društvo hrvatskih književnika pozivaju na predstavljanje pomorsko-pustolovnog romana Zvonka Todorovskog "Vjetrovi Lampeduze", koje će se održati u utorak, 19. veljače 2008. u 12 sati, u prostorijama DKH, Trg bana Josipa Jelačića 7/I. Roman će predstaviti: Jadranka Pintarić, književna kritičarka, akademik Tonko Maroević, Mirjana Šigir, urednica i autor.
Najava • 18.10.2013.

Tribina 'Tragom prijevoda' predstavlja 'Winesburg, Ohio' i 'Rizik'

Tribina "Tragom prijevoda" Društva hrvatskih književnih prevodilaca predstavlja prijevode koji u javnosti nisu dobili primjeren i zaslužen prostor. Prva tribina jesenskog ciklusa predstavit će se knjige "Winesburg, Ohio" Sherwooda Andersona i "Rizik", C. K. Steada.
Najava • 19.08.2009.

Pontes 2009, četrnaesti međunarodni književni festival

I ovoga se ljeta u gradu Krku, na otoku Krku u Hrvatskoj održava Međunarodni književni festival Pontes, četrnaesto ljeto za redom, od 22.-27.8.2009. Na otvorenju ove godine organizatori će predstaviti slam - spoj poezije i performanca, u večernjem programu predstavljat će se autori, a kao dio Pontesa 2009., i ove se godine održava Ljetna škola knjige.