Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 24.05.2010.

Slovenski pisci u Zagrebu

U razmjeni pisaca između HDP-a i Društva slovenskih pisateljev u Zagrebu će u utorak i srijedu nastupiti slovenski pisci mlađe i srednje generacije: pjesnik i publicist Esad Babačič, pjesnik i kritičar Zoran Pevec, prozna spisateljica i prevoditeljica Lili Potpara i pjesnik, esejist, filozof i prevoditelj Primož Repar.
Najava • 28.09.2007.

Počinje nova serija Književnog petka

U petak, 28. rujna, započinje nova sezona tribine Književni petak Knjižnica grada Zagreba. Prva tribina naslovljena "Kuham, dakle pišem" posvećena je sve popularnijem književnom i publicističkom žanru gastronomskog pisanja, a gosti su René Bakalović, Radovan Marčić i Damir Fabijanić.
Najava • 30.09.2009.

Kulturni četvrtak u Sesvetama : 'Tišine' Zorke Jekić

Kulturni četvrtak u Sesvetama predstavlja najnoviju pjesničku zbirku književnice Zorke Jekić "Tišine" (Biakova, 2009.). Predstavljenje će se održati u četvrtak, 1. listopada 2009. u 18,30 sati u čitaonici Knjižnica Sesvete. Uz autoricu, knjigu će predstaviti književni kritičari Darija Žilić i Vlado Vladić, dramski umjetnik Dubravko Sidor i voditelje Kultunog četvrtka, Ivan Babić.
Najava • 10.05.2007.

Stižu

Nakladnička kuća OceanMore iz Zagreba nastavlja uspješnu suradnju s Edom Popovićem, pa 16. svibnja objavljuje njegov novi, i do sada najopsežniji rukopis – roman "Oči". Pod kodnim nazivom "Tango" Popović ga je počeo pisati još 2002. godine, odmah po objavljivanju "Sna žutih zmija", no očito da su trebale godine za konačno sazrijevanje ovog možda i ponajboljeg Popovićevog djela do sada.
Najava • 10.03.2010.

Večer poezije 'Da sam ja netko … !' pjesnikinje Maje Perfiljeve

U Jazz Clubu u Zagrebu, u četvrtak 11. ožujka 2010. u 21h, održat će se večer poezije pod nazivom "Da sam ja netko … !" pjesnikinje Maje Perfiljeve. Očekuju vas i specijalni gosti: Zdenka Kovačiček i gitarist Branko Bogunović, pjesnikinja Iva Tarle te jazzeri Maja Savić & Joe Pandur, i dr.
Najava • 06.06.2014.

II. smotra srednjoškolskoga dramskog izričaja 'Gordogan'

II. smotra srednjoškolskoga dramskog izričaja 'Gordogan'
Najava • 02.12.2013.

HDP : 70. obljetnica rođenja Željke Čorak

U Hrvatskom društvu pisaca obilježit će se 70. obljetnica rođenja Željke Čorak, u srijedu, 4. prosinca u vili Arko u Zagrebu. Sudjeluju: Tonko Maroević, Nikica Petrak, Branislav Glumac, Ante Armanini, Ingrid Šafranek, Helena Sablić Tomić, Cvijeta Pavlović, Vlatka Štimac, Zrinka Paladino, Nina Gazivoda, Ivo Runtić, Željko Ivanjek i Milana Vuković Runjić.
Najava • 06.10.2014.

Otvaranje manifestacije Perunu u pohode

Svečano otvaranje manifestacije i istoimene izložbe 'Perunu u pohode' održat će se u utorak 7. listopada u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Manifestacija, a i sama izložba je osmišljena kao prikaz znanstvenih istraživanja staroslavenske mitologije na prostoru Hrvatske.