Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 14.11.2005.

Zakon ili uredba o jedinstvenoj cijeni knjige pred vratima!

Na tribini Hrvatskog knjižničarskog društva i Katedre za knjigu i nakladništvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu o «Dostupnosti informacija o knjigama objavljenim u Hrvatskoj«, pomoćnik ministra kulture Čedomir Višnjić izjavio je da je u Ministarstvu kulture odlučeno da se napokon krene u izradu i donošenje uredbe s zakonskom snagom o jedinstvenoj cijeni knjige u Hrvatskoj!
Vijest • 14.11.2005.

Dodijeljena nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu

Nagradu stručnog žirija ravnopravno dijele Ivana Guljašević, za slikovnicu "Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom" i Manuela Vladić Maštruko za slikovnicu "Pustolovina pauka Ota". Nagradu dječjeg žirija dobila je slikovnica "Kućni ljubimci" Božidara Prosenjaka i Darija Kukića, a nagradu publike, koja je imala mogućnost glasovati na izložbi, slikovnica "Semafor Filip" Dane Hodaka i Ane Kadoić.
Vijest • 08.11.2005.

DAMP – Digitalni arhiv mrežnih publikacija

U utorak, 8. studenog s početkom u 14 sati, u dvorani Vis-Korčula Zagrebačkog velesajma, održat će se okrugli stol na kojem će bit predstavljen projekt DAMP. Riječ je o Projektu uspostave sustava za preuzimanje i arhiviranje obveznog primjerka hrvatskih publikacija na Internetu. Uz očuvanje u najvećoj mogućoj mjeri autentičnosti njihova sadržaja, oblika i funkcionalnosti, osnovna je svrha DAMP-a...
Vijest • 08.11.2005.

Započeo još jedan Interliber

Interliber 2005 - 28. međunarodni sajam knjiga i učila, održava se od 8 - 12.11. 2005. i predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog staralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. I ove godine na Interliberu se očekuju prezentacije i nastupi velikog broja nakladnika i pisaca, te niz stručno popratnih i kulturnih događaja u okviru priredbe, kao i u gradu Zagrebu.
Vijest • 08.11.2005.

Nura Bazdulj-Hubijar dobitnica V.B.Z.-ove nagrade !

Nura Bazdulj-Hubijar pobjednica je ovogodišnjeg natječaja V.B.Z.-a i Večernjeg lista za najbolji neobjavljeni roman 2005. Njezin epistolarni roman "Kad je bio juli" napisan je križancem istočnobosanskog idioma i privatnog govora, i strukturiran je kroz pisma koja sin piše pisma mrtvom ocu, ubijenom u Srebrenici.
Vijest • 03.11.2005.

Paulo Coelho gostuje na Interliberu!

Paulo Coelho će po drugi put posjetiti Zagreb. Na poziv izdavačke kuće V.B.Z. ovaj će slavni pisac od 08. do 09. studenog 2005. godine po drugi put boraviti u Zagrebu kao poseban gost Zagrebačkog sajma knjiga – Interliber, prigodom kojeg će biti upriličeno potpisivanje knjiga i druženje pisca sa svojim vjernim čitateljima.
Vijest • 02.11.2005.

Marina

Iz male tvornice izdanja od kulturne vrijednosti Antibarbarus ovih je dana izašlo još jedno djelo od posebnog značaja za promišljanje domaćeg kulturnog kruga. Riječ je o djelu "Marina" slovačkog pjesnika Andreja Sládkoviča koja predstavlja jedinstveno djelo slovačkog romantizma. Nastala je 1844-45., "Marina" predstavlja prvo veliko pjesničko djelo spjevano na novoutemeljenom slovačkom jeziku uvedenom...
Vijest • 31.10.2005.

Natječaj za informatičko opremanje knjižara - drugi put !

U okviru projekta Croatian Book Market podržanog od Matra programa Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, Fondacije za srednje i istočnoevropske knjižne projekte (CEEBP) i Otvorenog Društva Hrvatska pokrenut je drugi natječaj za knjižare – opremanje knjižara u hrvatskoj informatičkom opremom i knjižarskim softverom "Insight“ posebno izrađenim za knjižare u Hrvatskoj.