Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 25.10.2005.

Mjesečarska zemlja

VBZ je objavio prvi roman Antónija Emílija Leite Couta "Mjesečarska zemlja" koji se smatra jednom od dvanaest najboljih afričkih knjiga dvadesetog stoljeća. Nakon romana "Pod stablom frangipanija" ovo je drugi prevedeni naslov ovog autora kod nas i donosi nam potresnu priču o mozambičkom građanskom ratu.
Vijest • 24.10.2005.

Što sve ne bi želio biti?

Naklada Nika pokrenula je zanimljivu novu biblioteku za djecu. Serija knjiga iz biblioteke "Ne bi želio biti…" nastoji djeci približiti povijesne događaje i uz široki raspon suvremenih, znanstvenih i prirodoslovnih tema pokazati kako povijest može biti zabavna i uzbudljiva.
Vijest • 20.10.2005.

Plaće i modeli nagrađivanja

Masmedia, nakladnička kuća za izdavanje poslovnih i stručnih knjiga, sredinom listopada objavila je novu knjigu "Plaće i modeli nagrađivanja" autora Georgea T. Milkovicha i Jerryja M. Newmana. Ovaj je naslov namijenjen studentima menadžmenta i poslovne ekonomije te svima onima koji se bave problemom upravljanja plaćama i ljudskim potencijalima i ta znanja trebaju primijeniti u praksi.
Vijest • 19.10.2005.

Novi naslovi Naklade Slap

Vodeći izdavač psihološke literature u Hrvatskoj, Naklada Slap, obogatila je svoju ponudu novim naslovima. Uz novo i dopunjeno izdanje "Psihologijskog rječnika", autora Borisa Petza, među brojnim novim naslovima nalaze se: "Psihologija adolescencije", autorice Katica Lacković-Grgin, "Shizofrenija - kako naučiti nositi se s bolešću - savjeti za oboljele i njihove obitelji" i dr.
Vijest • 18.10.2005.

Adamić objavio "Rabske pjesme" Dragutina Tadijanovića

Nakladnička kuća Adamić iz Rijeke objavila je "Rabske pjesme" Dragutina Tadijanovića, i tako se na najbolji mogući način uključila u proslavu 100-godišnjice pjesnikova rođenja. Dragutin Tadijanović je zajedno sa suprugom jelom provodio ljeta na Rabu od 1954. do 1987. godine, i ova je knjiga pjesničko prisjećanje na njegove brojne boravke na Rabu.
Vijest • 17.10.2005.

Meandrovi novi naslovi

Vijest • 11.10.2005.

Nikog nema doma

«Nikog nema doma» novi je naslov uspješne domaće autorice Dubravke Ugrešić kojeg je ovih dana objavila biblioteka 90 stupnjeva iz Zagreba. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha romana «Ministarstvo boli», koji je već preveden na nekoliko jezika, Dubravka Ugrešić se u ovom djelu vraća temama prethodno izloženim u svojim esejima..
Vijest • 07.10.2005.

Vuković & Runjić u svjetskoj biblioteci Mitovi

Nakladnička kuća Vuković & Runjić, uz 33 izdavačke kuće iz cijelog svijeta uključujući i Hrvatsku, pridružila se novoj, svjetskoj biblioteci Mitovi koja je vjerojatno jedan od najambicioznijih nakladničkih projekata u povijesti, i nedvojbeno vrhunski književni događaj u 2005.
Vijest • 06.10.2005.

Veliki knjiški sajmovi i Kiklop su pred nama

I dok ovogodišnji Sajam knjige u Frankfurtu (19. – 23.10.) očekuje preko 7000 izlagača iz više od 100 zemalja svijeta, sve su nam bliže i dva najznačajnija hrvatska knjiška sajma: zagrebački “Interliber” (08. – 12.11.) i pulski “S(n)jam knjige u Istri” (01.12. - 10.12.). Ovaj potonji upravo je objavio novi natječaj za nagradu Kiklop za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Hrvatske u...