Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 04.11.2005.

Književne večeri u SC-u

Zagrebački SC-a poziva mlade autore da se prijave za sudjelovanje na književnim večerima koje se održavaju u prostoru Studentskog Centra. Natječaj omogućuje svima do 30 godina starosti da prijave svoje radove (priče, pjesme, eseje, kritike ili osvrte na knjige, kulturne i slične događaje) i gostuju na književnim večerima koje su zamišljene kao mjesto interakcije pisaca s publikom i obratno.
Vijest • 03.11.2005.

Izložba hrvatske slikovnice

Na sajmu knjiga Interliber, u organizaciji Autorske kuće, po prvi puta će se održati izložba hrvatske slikovnice na kojoj će se javnosti predstaviti suvremena domaća produkcija slikovnica. Sve slikovnice sudjeluju u natječaju za književno-likovnu nagrada "Ovca u kutiji" za najbolju slikovnicu hrvatskih autora i ilustratora, objavljenu u 2004. i 2005. godini.
Vijest • 03.11.2005.

Paulo Coelho gostuje na Interliberu!

Paulo Coelho će po drugi put posjetiti Zagreb. Na poziv izdavačke kuće V.B.Z. ovaj će slavni pisac od 08. do 09. studenog 2005. godine po drugi put boraviti u Zagrebu kao poseban gost Zagrebačkog sajma knjiga – Interliber, prigodom kojeg će biti upriličeno potpisivanje knjiga i druženje pisca sa svojim vjernim čitateljima.
Vijest • 02.11.2005.

Marina

Iz male tvornice izdanja od kulturne vrijednosti Antibarbarus ovih je dana izašlo još jedno djelo od posebnog značaja za promišljanje domaćeg kulturnog kruga. Riječ je o djelu "Marina" slovačkog pjesnika Andreja Sládkoviča koja predstavlja jedinstveno djelo slovačkog romantizma. Nastala je 1844-45., "Marina" predstavlja prvo veliko pjesničko djelo spjevano na novoutemeljenom slovačkom jeziku uvedenom...
Vijest • 31.10.2005.

Natječaj za informatičko opremanje knjižara - drugi put !

U okviru projekta Croatian Book Market podržanog od Matra programa Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, Fondacije za srednje i istočnoevropske knjižne projekte (CEEBP) i Otvorenog Društva Hrvatska pokrenut je drugi natječaj za knjižare – opremanje knjižara u hrvatskoj informatičkom opremom i knjižarskim softverom "Insight“ posebno izrađenim za knjižare u Hrvatskoj.
Vijest • 25.10.2005.

Mjesečarska zemlja

Vijest • 19.10.2005.

Novi naslovi Naklade Slap

Vodeći izdavač psihološke literature u Hrvatskoj, Naklada Slap, obogatila je svoju ponudu novim naslovima. Uz novo i dopunjeno izdanje "Psihologijskog rječnika", autora Borisa Petza, među brojnim novim naslovima nalaze se: "Psihologija adolescencije", autorice Katica Lacković-Grgin, "Shizofrenija - kako naučiti nositi se s bolešću - savjeti za oboljele i njihove obitelji" i dr.
Vijest • 18.10.2005.

Adamić objavio "Rabske pjesme" Dragutina Tadijanovića

Nakladnička kuća Adamić iz Rijeke objavila je "Rabske pjesme" Dragutina Tadijanovića, i tako se na najbolji mogući način uključila u proslavu 100-godišnjice pjesnikova rođenja. Dragutin Tadijanović je zajedno sa suprugom jelom provodio ljeta na Rabu od 1954. do 1987. godine, i ova je knjiga pjesničko prisjećanje na njegove brojne boravke na Rabu.
Vijest • 17.10.2005.

Meandrovi novi naslovi

Meandar je ovih dana objavio četiri nova i zanimljiva naslova. To su: «Vrste prostora» Georgesa Pereca, zbirka priča «Tri krokodila» autora Senka Karuze, Miroslava Micanovića i Branka Čegeca, «Sexus» Henryja Millera i likovna monografija Zlatka Kopljara, «Mapiranje Tijela/Tijelom».