Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 08.11.2005.

DAMP – Digitalni arhiv mrežnih publikacija

U utorak, 8. studenog s početkom u 14 sati, u dvorani Vis-Korčula Zagrebačkog velesajma, održat će se okrugli stol na kojem će bit predstavljen projekt DAMP. Riječ je o Projektu uspostave sustava za preuzimanje i arhiviranje obveznog primjerka hrvatskih publikacija na Internetu. Uz očuvanje u najvećoj mogućoj mjeri autentičnosti njihova sadržaja, oblika i funkcionalnosti, osnovna je svrha DAMP-a...
Vijest • 08.11.2005.

Započeo još jedan Interliber

Interliber 2005 - 28. međunarodni sajam knjiga i učila, održava se od 8 - 12.11. 2005. i predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog staralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. I ove godine na Interliberu se očekuju prezentacije i nastupi velikog broja nakladnika i pisaca, te niz stručno popratnih i kulturnih događaja u okviru priredbe, kao i u gradu Zagrebu.
Vijest • 08.11.2005.

Nura Bazdulj-Hubijar dobitnica V.B.Z.-ove nagrade !

Nura Bazdulj-Hubijar pobjednica je ovogodišnjeg natječaja V.B.Z.-a i Večernjeg lista za najbolji neobjavljeni roman 2005. Njezin epistolarni roman "Kad je bio juli" napisan je križancem istočnobosanskog idioma i privatnog govora, i strukturiran je kroz pisma koja sin piše pisma mrtvom ocu, ubijenom u Srebrenici.
Vijest • 04.11.2005.

Poljsko izdanje romana Crnac

Iz nakladničke kuće Durieux doznajemo kako je iz tiska upravo izašlo poljsko izdanje romana "Crnac" Tatjane Gromače (Durieux, 2004). Knjigu je, u prijevodu Dorote Jovanke Ćirlić, objavila ugledna poljska izdavačka kuća Wydawnictwo Czarne iz Wo³owieca, u biblioteci Europejki posvećenoj ženskim europskim autoricama.
Vijest • 04.11.2005.

HFD nakon Bookera kupilo i Goncourta

Hrvatsko filološko društvo otkupilo je prava za knjigu "Trois jours chez ma mere" francuskog pisca, redatelja i scenariste Françoisa Weyergansa, ovogodišnjeg dobitnika najveće francuske književne nagrade "Goncourt". Prema riječima urednice, Jadranke Pintarić, riječ je o romanu koji potvrđuje kako je u modi ponovno istinsko književno umjetničko stvaralaštvo u kojem je svaki umjetnikov potez perom po...
Vijest • 02.11.2005.

Marina

Vijest • 31.10.2005.

Natječaj za informatičko opremanje knjižara - drugi put !

U okviru projekta Croatian Book Market podržanog od Matra programa Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, Fondacije za srednje i istočnoevropske knjižne projekte (CEEBP) i Otvorenog Društva Hrvatska pokrenut je drugi natječaj za knjižare – opremanje knjižara u hrvatskoj informatičkom opremom i knjižarskim softverom "Insight“ posebno izrađenim za knjižare u Hrvatskoj.
Vijest • 27.10.2005.

"Hej, Nostradamuse!" D. Couplanda

Celeber je objavio novi roman Douglasa Couplanda, autora slavne "Generacije X", "Hej Nostradamuse!" (Hey Nostradamus!) iz 2003. godine. Ovaj produktivni autor i umjetnik, koji se uz pisanje bavi kiparstvom, dizajniranjem namještaja, umjetninama i ostalim, u ovom je romanu dao portret ljudi koji se muče s duhovnošću, tugom i njezinim prihvaćanjem. "Hej Nostradamuse!" Celeber je objavio u mekom i tvrdom izdanju.
Vijest • 25.10.2005.

Mjesečarska zemlja

VBZ je objavio prvi roman Antónija Emílija Leite Couta "Mjesečarska zemlja" koji se smatra jednom od dvanaest najboljih afričkih knjiga dvadesetog stoljeća. Nakon romana "Pod stablom frangipanija" ovo je drugi prevedeni naslov ovog autora kod nas i donosi nam potresnu priču o mozambičkom građanskom ratu.