Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 02.02.2018.

Poziv na sudjelovanje u manfestaciji Zadar čita

Ove se godine obilježava jubilarni, deseti po redu 'Zadar čita', manifestacija poticanja čitanja Gradske knjižnice Zadar koja i ove godine poziva vrtiće, škole, knjižnice i druge ustanove te udruge i pojedince da se svojim programom pridruže i sudjeluju u manifestaciji. Tema manifestacije je pismo.
Vijest • 01.02.2018.

13. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae : AZIL

19. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavljuju 13. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu: AZIL. Tko čuje, prevodi, razumije životne priče današnjih azilanata? I mnogi umjetnici, intelektualci osjećaju kako im se potiho sužava polje javnog djelovanja, pa odlaze u unutarnji egzil...
Vijest • 26.01.2018.

Natječaj za međunarodnu grupnu izložbu 'Ja sam.../ I am...'

Pozivaju se fotografi, vizualni umjetnici, spisatelji i 'spoken word' umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu festivala 'Prvomajski inkubator' od 27. travnja – 15. svibnja 2018. u galeriji Decumanus u gradu Krku.
Vijest • 25.01.2018.

Peticija protiv zabrane tungsten rasvjete

Europska komisija započela je proces izmjene propisa koji bi, u slučaju prihvaćanja, stavili tungsten rasvjetu izvan zakona i prisilila sve kulturne institucije koje je koriste na zbrinjavanje postojeće i nabavku nove. To bi proizvelo troškove koji će teško moći biti pokriveni, jer nabavka nove opreme koštala bi u primjeru hrvatskih kazališta i drugih ustanova u kulturi nekoliko desetaka milijuna eura.
Vijest • 22.01.2018.

Nagrada Anđelko Novaković za 2017. godinu pjesniku Željku Božiću

Dobitnik nagrade Anđelko Novaković za najbolju neobjavljenu zbirku pjesama mladog autora/autorice je Željko Božić za zbirku pjesama 'Mir utrobe i neki promišljaji'. Svečana dodjela Nagrade održat će se u četvrtak, 1. veljače u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
Vijest • 29.12.2017.

Odabrano 27 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga u 2017. godini

U sklopu natječaja Hrvatska lijepa knjiga, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu odabrala je 27 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga tiskanih u 2017. godini. Natječaj je bio raspisan radi odabira knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u ožujku za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se organizira...
Vijest • 11.12.2017.

Objavljena dva broja časopisa Libra Libera

U relativno kratkom razdoblju objavljena su dva broja časopisa Libra Libera koji donose i ovaj put vrlo zanimljive teme iz kritičke teorije te prozu i poeziju regionalnih autora. Između ostalog Libre 40 i 41 donose temat o filozofu Danielu Bensaïdu.