Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 14.11.2005.

Dodijeljena nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu

Nagradu stručnog žirija ravnopravno dijele Ivana Guljašević, za slikovnicu "Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom" i Manuela Vladić Maštruko za slikovnicu "Pustolovina pauka Ota". Nagradu dječjeg žirija dobila je slikovnica "Kućni ljubimci" Božidara Prosenjaka i Darija Kukića, a nagradu publike, koja je imala mogućnost glasovati na izložbi, slikovnica "Semafor Filip" Dane Hodaka i Ane Kadoić.
Vijest • 08.11.2005.

DAMP – Digitalni arhiv mrežnih publikacija

U utorak, 8. studenog s početkom u 14 sati, u dvorani Vis-Korčula Zagrebačkog velesajma, održat će se okrugli stol na kojem će bit predstavljen projekt DAMP. Riječ je o Projektu uspostave sustava za preuzimanje i arhiviranje obveznog primjerka hrvatskih publikacija na Internetu. Uz očuvanje u najvećoj mogućoj mjeri autentičnosti njihova sadržaja, oblika i funkcionalnosti, osnovna je svrha DAMP-a...
Vijest • 08.11.2005.

Započeo još jedan Interliber

Interliber 2005 - 28. međunarodni sajam knjiga i učila, održava se od 8 - 12.11. 2005. i predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog staralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. I ove godine na Interliberu se očekuju prezentacije i nastupi velikog broja nakladnika i pisaca, te niz stručno popratnih i kulturnih događaja u okviru priredbe, kao i u gradu Zagrebu.
Vijest • 08.11.2005.

Nura Bazdulj-Hubijar dobitnica V.B.Z.-ove nagrade !

Nura Bazdulj-Hubijar pobjednica je ovogodišnjeg natječaja V.B.Z.-a i Večernjeg lista za najbolji neobjavljeni roman 2005. Njezin epistolarni roman "Kad je bio juli" napisan je križancem istočnobosanskog idioma i privatnog govora, i strukturiran je kroz pisma koja sin piše pisma mrtvom ocu, ubijenom u Srebrenici.
Vijest • 04.11.2005.

Poljsko izdanje romana Crnac

Iz nakladničke kuće Durieux doznajemo kako je iz tiska upravo izašlo poljsko izdanje romana "Crnac" Tatjane Gromače (Durieux, 2004). Knjigu je, u prijevodu Dorote Jovanke Ćirlić, objavila ugledna poljska izdavačka kuća Wydawnictwo Czarne iz Wo³owieca, u biblioteci Europejki posvećenoj ženskim europskim autoricama.
Vijest • 02.11.2005.

Marina

Iz male tvornice izdanja od kulturne vrijednosti Antibarbarus ovih je dana izašlo još jedno djelo od posebnog značaja za promišljanje domaćeg kulturnog kruga. Riječ je o djelu "Marina" slovačkog pjesnika Andreja Sládkoviča koja predstavlja jedinstveno djelo slovačkog romantizma. Nastala je 1844-45., "Marina" predstavlja prvo veliko pjesničko djelo spjevano na novoutemeljenom slovačkom jeziku uvedenom...
Vijest • 31.10.2005.

Natječaj za informatičko opremanje knjižara - drugi put !

U okviru projekta Croatian Book Market podržanog od Matra programa Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, Fondacije za srednje i istočnoevropske knjižne projekte (CEEBP) i Otvorenog Društva Hrvatska pokrenut je drugi natječaj za knjižare – opremanje knjižara u hrvatskoj informatičkom opremom i knjižarskim softverom "Insight“ posebno izrađenim za knjižare u Hrvatskoj.
Vijest • 27.10.2005.

"Hej, Nostradamuse!" D. Couplanda

Celeber je objavio novi roman Douglasa Couplanda, autora slavne "Generacije X", "Hej Nostradamuse!" (Hey Nostradamus!) iz 2003. godine. Ovaj produktivni autor i umjetnik, koji se uz pisanje bavi kiparstvom, dizajniranjem namještaja, umjetninama i ostalim, u ovom je romanu dao portret ljudi koji se muče s duhovnošću, tugom i njezinim prihvaćanjem. "Hej Nostradamuse!" Celeber je objavio u mekom i tvrdom izdanju.