IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > E-servis > Autori > OPŠIRNIJE
Zoran Ferić
 

Zoran Ferić

Datum rođenja: 02.06.1961
Mjesto rođenja: Zagreb
Horoskopski znak:

 


 

 

Osobne preferencije

Bioritam:  Ujutro corn flakes s mlijekom i lijekovi protiv tlaka, zatim rad ili u školi ili na knjizi koju u to vrjeme pišem. Ponekad obavljanje poslova po gradu. Ako je moguće, spavanje poslije ručka. Navečer, poslije dnevnika šetnja, a poslije šetnje gledanje televizije. Rad od 23 do 02 ili 03 sata. Čitanje ili pisanje. Jednolično, dosadno, trudim se pobjeći od toga već mnogo godina. Kao što kaže Philip Roth u «Piscu iz sjene»: okrećem rečenice u tišini i dosadi.

Knjige:  Uvijek kad me netko pita omiljene knjige su mi druge. To vjerojatno ovisi o raspoloženju ili o tome je li sunčan dan ili nije. Za sunčanih dana volim Kafku, Carverove priče, Hemingwaya, Bernharda, Manna, Novaka, Buzzatija, Calvina, Marinkovića, Kunderu, Perišića… Za oblačnih dana volim Jergovića, Irvinga, Barnesa, Tomića, Marqeza, Šimića, Kiša, Schultzea, Rotha, Hašeka…

Glazba:  Nemam omiljenu glazbu. Slušam sve što mi dođe pod ruku od etno glazbe, klasike, jazza do Ede Maajke.

Film:  Jedan čovjek i jedna žena, Amarcord, Paklena naranča, Casablanca, Dim, Sirove strasti, Vrtoglavica, Pa Garett i Billy Kid, Smrt u Veneciji, Sedam, Dobar, loš, zao, Kad jaganjci utihnu, Ko to tamo pevam i Tko pjeva zlo ne misli.

Zemlje & gradovi:  One u kojima nisam bio. Dakle većina. Često mislim o Islandu, Čileu, Keniji, Kubi, Tajlandu, Maroku, Portugalu, Kini…Što se gradova tiče tu su Venecija, Budimpešta, Nica, Barcelona, La Valetta, Lisabon, London…

Internet:  Oni koji nude slike golih žena i lijepih kuća. Na webu volim pornografiju i arhitekturu.

Kućni ljubimci:  Psi i papagaji. Oni koji mašu repom i izgledaju kao da će progovoriti i oni koji povremeno govore. Ne volim egzotične ljubimce poput zmija, guštera kornjača mesožderki ili bezobraznih majmuna.

Hobi:  Crtanje idejnih nacrta za kuću iz snova.

 

Najnoviji naslovi:

Zoran Ferić: Apsurd je zarazna bolest
 
Zoran Ferić: Mišolovka Walta Disneya
Apsurd je zarazna bolest
Zoran Ferić
Mišolovka Walta Disneya
Zoran Ferić

| | CroportalPRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA AUTORA
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.