Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Stevenson

1914-1918 Povijest Prvog svjetskog rata

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Vuk Perišić
  • 08/2014.
  • 992 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532665741
  • Cijena: 52.96 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prvi svjetski rat obilježio je ne samo dvadeseto stoljeće već se njegove posljedice na mnoge načine osjećaju i danas. Nakon godina neopisivog napretka, razvoja tehnologije, umjetničkih eksperimenata i svega što je obilježilo fin de siecle, započeo je, za mnoge neočekivano, dotad najkrvaviji sukob u ljudskoj povijesti, prvi globalni rat koji je promijenio političku kartu svijeta, u kojem su stradali deseci milijuna ljudi i koji je na dotad neviđen način izmijenio načine ratovanja. Prvi svjetski rat jedan je od najznačajnijih događaja u ljudskoj povijesti. 
Često u sjeni Drugoga svjetskog rata, ovaj je sukob obilježio povijest više nego ijedan sukob prije njega. David Stevenson jedan je od najistaknutijih proučavatelja Prvoga svjetskog rata. 

U svom djelu "1914.– 1918. Povijest Prvog svjetskog rata" kreće od uzroka sukoba, prolazi kroz sva bojišta, analizira geopolitičke odnose, ravnotežu između imperijalnih sila, političke i vojne promjene, kraj rata i mirovne ugovore koji su odredili okvir budućih međunarodnih odnosa, te završava raspravom o nastavku ratnog sukoba drugim sredstvima i o poslijeratnom uređenju svijeta koje će izazvati nove sukobe.

Ova povijest jedna je od onih koje otkrivaju nove činjenice i reinterpretiraju povijesne izvore, ali jednako tako stvaraju cjelovitu sliku o kompleksnosti sukoba. 

Stevensonova povijest prva je sveobuhvatna povijest Prvoga svjetskog rata objavljena u Hrvatskoj nakon više od 50 godina. Knjiga koju je potrebno pročitati da bi se shvatilo dvadeseto stoljeće i razumjelo vrijeme u kojem živimo.

David Stevenson je profesor međunarodne povijesti na uglednoj London School of Economics i jedan od najuglednijih svjetskih stručnjaka za Prvi svjetski rat. Autor je povijesnih knjiga French War Aims against Germany, 1914-1919, The First World Warand International Politics, Armaments and  the Coming of War: Europe 1904-1914, The Outbreak of the First World War: 1914 in Perspective., With Our Backs to the Wall: Victory and Defeat in 1918, te monumentalnog djela 1914.–1918. Povijest Prvog svjetskog rata.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –