Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 31.03.2017.

Književni petak : Marx je bio u pravu? (kriza kapitalizma u 21. stoljeću)

Na tribini Književni petak, o aktualnosti Marxa i marksizma razgovaraju Katarina Peović Vuković i Damir Pilić, autori dviju recentno objavljenih knjiga koje obrađuju problematiku Marxovog mišljenja i marksizma. U razgovoru još sudjeluju Zvonko Šundov i Toni Prug, dvojica znanstvenih radnika čija se djelatnost odvija u svijetu Marxovih analiza.
Najava • 30.03.2017.

Splitska Bookvica : O vjeri u dijalog između sekularnog i religijskog

Književni program Bookvica predstavlja knjigu 'Vjera u dijalog: Sekularno i religijsko'. U razgovoru sudjeluju urednici knjige Nebojša Zelič i Zoran Grozdanov, bosanski franjevac fra Drago Bojić te novinari Viktor Ivančić i Predrag Lucić.
Najava • 30.03.2017.

Promocija romana 'Majstor i ja' turske književnice Eif Shafak

Promocija romana 'Majstor i ja' nagrađivane turske književnice Eif Shafak održat će se u četvrtak 30. ožujka u Kulturno-informativnom centru Hrvatsko-turske udruge prijateljstva u Zagrebu.
Najava • 30.03.2017.

Promocija knjige 'Biciklistički vodič' Lidije Vrečar Mišćin i Roberta Rige

Priručnik 'Biciklistički vodič : Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem' prvi put na jednom mjestu donosi sve bitne informacije s iscrtanim biciklističkim rutama diljem Panonske Hrvatske. Promocija priručnika održat će se u četvrtak 30. ožujka u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.
Najava • 29.03.2017.

Promocija knjige 'Kvalitetne TV serije' Sanje Kovačević

Promocija knjige 'Kvalitetne TV serije' Sanje Kovačević održat će se u srijedu 29. ožujka u Kulturno informativnom centru (KIC) u Zagrebu. Na promociji će, uz autoricu, govoriti profesor i recenzent knjige Hrvoje Turković, Dario Vince, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata i Zrinka Pavlić, kritičarka te urednik Kruno Lokotar.
Najava • 23.03.2017.

Europea u Dvorištu predstavlja nizozemsku književnicu Marente de Moor

Europea u Dvorištu predstavlja hvaljenu i nagrađivanu nizozemsku književnicu Marente de Moor i njezin roman 'Nizozemska djeva'. Tema razgovora bit će Era barbarstva, a o tome će razgovarati i knjigu pobliže predstaviti: Marente de Moor, Gioia-Ana Ulrich Knežević i Toni Bandov. Razgovor moderira Ivana Bodrožić.
Najava • 22.03.2017.

Predstavljanje 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić, s ilustracijama Krste Hegedušića

Predstavljanje 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić, s javnosti nepoznatim ilustracijama Krste Hegedušića, održat će se u srijedu 22. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Vinko Brešić, Branislav Glumac i Vedran Mlikota.