Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.12.2015.

Predstavljanje romana Borivoja Radakovića 'Što će biti s nama'

Novi roman Borivoja Radakovića 'Što će biti s nama' bit će predstavljen u utorak 1. prosinca u Jiggy baru u Zagrebu. O romanu će govoriti Borivoj Radaković, Milana Vuković Runjić, Boris Perić i Zoran Simić, uz nastup grupe Letipas.
Najava • 01.12.2015.

Promocija novog romana Ludwiga Bauera 'Seroquel ili Čudnovati gospodin Kubitschek'

Novi roman Ludwiga Bauera 'Seroquel ili Čudnovati gospodin Kubitschek' – iznimno neobična avantura u koju se upućuju gospodin Kubitschek i pripovjedač Albert Albert, te njegova mačka Mitzi, bit će predstavljen u utorak 1. prosinca u zagrebačkom Velvet caféu.
Najava • 01.12.2015.

Promocija nove knjige Mire Gavrana 'Ljeto za pamćenje'

Novi roman za mlade Mire Gavrana duhovita je i zabavna priča o dječaku koji godišnji odmor mora provesti s djedom koji se na proslavi mature zaljubio u školsku kolegicu. Obitelj je zabrinuta za djeda, pa dječaka šalje u špijunsku misiju. Knjigu će predstaviti Miro Gavran, Diana Zalar i Zoran Maljković.
Najava • 30.11.2015.

Kreativna industrija i nakladništvo

Na Tribini će urednik i voditelj Kristijan Vujičić i njegovi gosti Nives Tomašević i Seid Serdarević raspravljati o tržišnoj i kulturnoj važnosti knjige kao proizvoda nakladničke djelatnosti, ali i o važnosti dvosmjerne komunikacije nakladnika s kupcem, odnosno čitateljem.
Najava • 30.11.2015.

Predstavljanje zbirke poezije 'Moja pjesma/Mein Gedicht' Frančeske Liebmann

Predstavljanje zbirke poezije 'Moja pjesma/Mein Gedicht' Frančeske Liebmann, prve dobitnice Nagrade Anđelko Novaković koju dodjeljuje Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu s namjerom poticanja pjesničkog stvaralaštva mladih, održat će se u ponedjeljak 30. studenoga u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu.
Najava • 26.11.2015.

Međunarodni znanstveni simpozij 'Tranzicija i kulturno pamćenje'

Simpozij u sklopu znanstveno-istraživačkog projekta 'Hrvatski književno-kulturni identitet u tranziciji' predstavlja prvo sistematsko istraživanje hrvatskih i srpskih književnih i kulturnih odnosa.
Najava • 25.11.2015.

Raspored emitiranja: Knjiga ili život (25.11. - 4.12.2015.)

Knjiga ili život uputit će vas u tajne Spikigina - storytelling manifestacije na kojoj pisci pripovijedaju svoje priče, saznat ćete tko je SAE, zaplivati u rijeci Savi s Bekimom Sejranovićem i otkrivati kako se zabavljalo i mučilo političke protivnike, biralo prve misice, proricalo budućnost i ubijalo u Zagrebu s Milanom Vuković Runjić.