Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.09.2017.

Stručni skup 'Koliko smo pismeni/nepismeni - digitalna pismenost naseg doba'

Hrvatsko čitateljsko društvo tradicionalno organizira stručni skup povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, na kojem izlaganja drže domaći i strani predavači i stručnjaci za područje pismenosti i čitanja. Ovogodišnji skup održat će se pod nazivom 'Koliko smo pismeni/nepismeni – digitalna pismenost našeg doba'.
Najava • 03.09.2017.

Festival svjetske književnosti 2017. u rujnu u Zagrebu

Festival svjetske književnosti održat se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu. Ove je godine u fokusu književnost njemačkoga govornog područja, pa najveći broj gostiju dolazi iz Austrije, Njemačke i Švicarske, međutim tu su još i književne face iz Gvatemale, Sjedinjenih Država, Italije, Finske, Španjolske, Portugala, Francuske, Srbije, Bosne, Mađarske, Slovenije i Makedonije.
Najava • 06.08.2017.

Šušur 2017. u Korčuli - festival od riči u znaku Žena stijena

Budući da je književnost ženskog roda, Šušur će ove godine u goste pozvati regionalne autorice i autore koji u svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodnu kompartmentaliziranost. Šestog i sedmog kolovoza, s početkom u 21 sat, osvježenje u lijepim riječima i večernjem povjetarcu potražit će publika svih uzrasta i raznih nacionalnih pripadnosti.
Najava • 13.07.2017.

Predstavljanje knjige Nenada Popovića 'Dnevnik iz grada P.'

Predstavljanje knjige Nenada Popovića 'Dnevnik iz grada P.' održat će se u četvrtak 13. srpnja u Zavičajnoj knjižari Petit u Puli. O knjizi će govoriti Elmo Cvek, Leonid Slijepčević i autor.
Najava • 10.07.2017.

Ljeto u AMZ : Projekcije filmova i popularna predavanja o starom Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu otvara peto po redu Ljeto u AMZ-u koje će se od 10. do 13. srpnja odvijati u lapidariju Muzeja.
Najava • 04.07.2017.

Promocija novog romana Ivice Prtenjače 'Tiho rušenje'

Predstavljanje novog romana Ivice Prtenjače 'Tiho rušenje' održat će se u utorak 4. srpnja u Klubu Botaničar. O knjizi će govoriti Ivica Prtenjača, Jagna Pogačnik i Drago Glamuzina.
Najava • 03.07.2017.

Treće zagrebačko More knjiga - plaža na Zrinjevcu

Treće zagrebačko More knjiga pretvorit će Zrinjevac u plažu prepunu knjiga koje možete besplatno prolistati ili pročitati. Od 3. do 9. srpnja, na više od 300 m² četvornih metara plaže na Zrinjevcu moći ćete se, kao i prijašnjih godina, zavaliti u ugodne ležaljke pod suncobranima na pijesku i uz ugodnu glazbu uroniti u -– knjigu.