Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 03.09.2015.

Festival svjetske književnosti 2015. u rujnu u Zagrebu

Festival svjetske književnosti 2015. ugostit će neke od najvažnijih suvremenih svjetskih književnika. Od 3. do 11. rujna Zagreb će pohoditi: David Foenkinos, Sofi Oksanen, Péter Esterházy, Etgar Keret, Jean Mattern, Clemens Meyer, Julya Rabinowich, Diego Marani, Emmanuele Pagano, Ernesto Mallo, i mnogi drugi.
Najava • 25.07.2015.

Brod knjižara - Brod kulture na turneji 2015.

MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture ove godine zaplovit će Jadranom deveti put zaredom, od 25. srpnja do 7. kolovoza, i pristati u 14 mjesta na otocima i obali.
Najava • 24.07.2015.

Pisci na 66. Dubrovačkim ljetnim igrama: Pascal Bruckner

I ove će se godine na Dubrovačkim ljetnim igrama održati program 'Pisci na Igrama' koji se ostvaruje u koprodukciji Hrvatskog društva pisaca i Dubrovačkih ljetnih igara, a na kojem će gostovati jedan od najuglednijih francuskih pisaca i esejista - Pascal Bruckner.
Najava • 03.07.2015.

Predstavljanje knjige Ljiljane Pavline 'Kupila sam klavir sama'

Predstavljanje knjige Ljiljane Pavline 'Kupila sam klavir sama' održat će se u petak 3. srpnja u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu. Uz autoricu, knjigu će predstaviti Marija Lamot, Boris Perić i Branko Čegec.
Najava • 03.07.2015.

Svečano otvorenje izložbe 'Krležina ostavština - rani Krleža'

U sklopu izložbe bit će izloženi rukopisi ranih Krležinih drama te četiri Krležina lika, što ih je nacrtao slikar Mirko Uzorinac. Bit će izložen i plakat za predstavu Kristofor Kolumbo, tri tiskana izdanja ranih drama kao i prvo izdanje Krležine drame Legenda.
Najava • 30.06.2015.

Književna večer s Lukom Bekavcem

Luka Bekavac razgovarat će s Romanom Simićem Bodrožićem i Seidom Serdarevićem o međunarodnom uspjehu svoga romana 'Viljevo', oduševljenju kritike i zanimanju stranih nakladnika, a i o novom djelu koje će se pojaviti u rujnu – romanu 'Policijski sat'.
Najava • 30.06.2015.

Nove inicijative, premještanje fokusa i autoriteta: Andrija Škare i Monika Herceg

U zagrebačkoj Booksi gostuje dvoje mladih i hvaljenih hrvatskih pisaca, Andrija Škare i Monika Herceg koji će govoriti o mladoj generaciji pisaca koja se pojavljuje na domaćem književnom nebu.