Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 03.06.2016.

20. obljetnica Kvirinovih poetskih susreta

U prigodi blagdana sv. Kvirina i proslave Dana grada Siska, koji se slavi 4. lipnja, Ogranak Matica hrvatska Sisak svake godine organizira Kvirinove poetske susrete, na kojima sudjeluju ugledni hrvatski pjesnici i pisci. Ove se godine, 3. do 4. lipnja obilježava dvadeseta obljetnica Kvirinovih poetskih susreta.
Najava • 01.06.2016.

Tribina Dekonstrukcije : Suzana Matić

Na tribini Dekonstrukcije u Hrvatskom društvu pisaca, u srijedu 1. lipnja gostuje Suzana Matić. Povod je tribini nedavno objavljena knjiga pjesama 'Drugojačija', o kojoj će uz autoricu, govoriti Kristina Posilović. U muzičkom dijelu sudjeluje mladi glazbenik Luka Komljenović.
Najava • 31.05.2016.

Tribina TUP! – Tekstopisci u poeziji : Zlatan Stipišić Gibonni

Na tribini TUP! – Tekstopisci u poeziji koja će se održati u utorak, 31. svibnja u zagrebačkom klubu Vinyl gostuje jedan od najuspješnijih tekstopisaca hrvatske glazbe – Zlatan Stipišić Gibonni. Voditeljica i autorica tribine je Mirela Priselac Remi.
Najava • 31.05.2016.

Počinje 5. festival poezije Stih u regiji

5. Festival Stih u regiji (SUR), u organizaciji Hrvatskog društva pisaca, održat će se od 31. svibnja do 2. lipnja 2016. u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Ovogodišnji SUR ugostit će 30-ak domaćih i pjesnika iz regije koji će satima SUR-ovo čitati, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića i na Europskom trgu u Zagrebu.
Najava • 30.05.2016.

Predstavljanje knjige Ane Keglević 'Ugovorno pravo osiguranja'

Predstavljanje knjige Ane Keglević 'Ugovorno pravo osiguranja – Obveza obavještavanja i zaštita potrošača u domaćem, europskom i poredbenom pravu' održat će se u ponedjeljak 30. svibnja u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu.
Najava • 25.05.2016.

Predstavljanje knjige eseja Marine Šur Puhlovski 'Književnost me iznevjerila'

Predstavljanje knjige eseja Marine Šur Puhlovski 'Književnost me iznevjerila : Eseji s margine' povod je za polemičku tribinu koja će se u srijedu 25. svibnja održati u Društvu hrvatskih književnika. Na tribini će se raspravljati o nekim bitnim pitanjima za književnost, a sudjeluju Ivica Matićević, Boris Perić i autorica.
Najava • 24.05.2016.

Književnost, između : Antonela Marušić

Gošća Booksinog Književnog budoara u utorak 24. svibnja je Antonela Marušić, u književnim krugovima poznatija kao Nora Verde. Dunja Kučinac, voditeljica tribine, s autoricom će razgovarati o njenim književnim i novinarskim iskustvima, fokusirajući se na temu glazbe i glazbene kritike.