Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 24.02.2017.

Književni petak: Rod i rad u književnosti

Domaću književnost zapljusnuo je novi 'ženski val', a spisateljice progovaraju o dvostrukom pritisku patrijarhata i ekonomske nesigurnosti. Na Književnom petku o rodu i radu u suvremenoj književnosti govore Vedrana Bibić, Antonela Marušić i Ivana Rogar. Urednik i voditelj je Boris Postnikov.
Najava • 24.02.2017.

Predstavljanje knjige Ljiljane Filipović 'Klub krivaca'

Predstavljanje knjige Ljiljane Filipović 'Klub krivaca' održat će se u petak 24. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti: Nadežda Čačinovič, Nataša Govedić, Vili Matula, Ognjen Strpić, urednica Simona Goldstein & autorica Ljiljana Filipović.
Najava • 24.02.2017.

Predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave' u Čakovcu

Predstavljanje knjige Željke Horvat Čeč '4 brave' održat će se u petak 24. veljače u Gradskoj kavani Čakovec. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Kruno Lokotar (urednik) i Kristian Novak (književnik). Pozvani ste i na subotnje druženje s autoricom...
Najava • 24.02.2017.

Književna večer s Draženom Katunarićem u Ližnjanu

U knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI! u petak, 24. veljače gostuje pjesnik, prozaik, prevoditelj, urednik i nakladnik, Dražen Katunarić koji ovu veljaču boravi u Ližnjanu gdje dovršava svoj novi roman.
Najava • 23.02.2017.

Predstavljanje romana Bruna Šanteka 'Dosta!'

Predstavljanje romana Bruna Šanteka 'Dosta!', koji otvara pitanje kako reagiramo na nasilje u susjedstvu kao pojedinci i kao društvo, održat će se u četvrtak 23. veljače u knjižari AMK Megastore u Zagrebu. O knjizi uz autora govore Sandra Pocrnić Mlakar i Paula Zore.
Najava • 21.02.2017.

Žena koja je pročitala po knjigu iz svake zemlje

U novom 'Cruisingu' Srđan Sandić će ugostiti Barbaru Tartaglia Roca povodom njezinog projekta 'Čitanjem oko svijeta' u kojem si je zadala zadatak da pročita po jednu knjigu iz svake zemlje svijeta – ukupno njih 196. Odakle inspiracija za taj pothvat, saznajte u MaMi (Preradovićeva 18).
Najava • 18.02.2017.

Promocija romana 'Nećak' Siniše Matasovića

Promocija romana 'Nećak' mladog sisačkog književnika Siniše Matasovića, održat će se u subotu 18. veljače u prostoru Ogranka Matice hrvatske u Sisku. O romanu će govoriti Đurđica Vuković, Lada Žigo Španić i autor. U glazbenom dijelu programa nastupit će šansonjerski Duo List.