Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.03.2017.

Promocija knjige 'Biciklistički vodič' Lidije Vrečar Mišćin i Roberta Rige

Priručnik 'Biciklistički vodič : Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem' prvi put na jednom mjestu donosi sve bitne informacije s iscrtanim biciklističkim rutama diljem Panonske Hrvatske. Promocija priručnika održat će se u četvrtak 30. ožujka u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.
Najava • 29.03.2017.

Promocija knjige 'Kvalitetne TV serije' Sanje Kovačević

Promocija knjige 'Kvalitetne TV serije' Sanje Kovačević održat će se u srijedu 29. ožujka u Kulturno informativnom centru (KIC) u Zagrebu. Na promociji će, uz autoricu, govoriti profesor i recenzent knjige Hrvoje Turković, Dario Vince, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata i Zrinka Pavlić, kritičarka te urednik Kruno Lokotar.
Najava • 29.03.2017.

Predstavljanje knjige 'Pouke o čovječnosti' Veljka Đorđevića

Predstavljanje knjige 'Pouke o čovječnosti : Spašavanje psihijatrijskih bolesnika u Domovinskom ratu', autora Veljka Đorđevića održat će se u srijedu 29. ožujka u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.
Najava • 28.03.2017.

Poezija u dvorištu : Sanja Baković

Gošća Poezije u dvorištu koja će se održati u utorak 28. ožujka u zagrebačkom Caféu u dvorištu je – pjesnikinja Sanja Baković. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 26.03.2017.

Književnost u Močvari : Bojanić, Čolakhodžić i Gašpar

U sklopu programa Književnost u Močvari - Rani radovi u nedjelju 26. ožujka gostuju Lana Bojanić, Goran Čolakhodžić i Mihaela Gašpar. Autori/ce će čitati svoje radove, a usput će kroz razgovor s voditeljem komentirati mlađu književnu scenu, te književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.
Najava • 22.03.2017.

Predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković 'Marx u digitalnom dobu'

Predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković 'Marx u digitalnom dobu. Dijalektički materijalizam pred vratima tehnologije' održat će se u srijedu 22. ožujka u riječkoj Knjižari Ribook. O knjizi govore teoretičar Boris Ružić, urednica knjige Ivana Rogar te autorica Katarina Peović Vuković.
Najava • 21.03.2017.

Razgovori preko plota - književna kritika u regiji

U utorak, 21. ožujka u zagrebačkom klubu Booksa će se održati razgovor posvećen tematici književne kritike u Hrvatskoj i regiji. O (be)smislu književne kritike, o profesiji književnog kritičara, stanju kritike u medijima i drugim temama razgovarat će Saša Ćirić, Vladimir Arsenić Dinko Kreho i Boris Postnikov.