Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.10.2015.

Promocija knjige 'Trenutak slobode' Jensa Bjørneboea

Roman 'Trenutak slobode', prvi dio trilogije 'Povijest bestijalnosti' norveškoga pisca Jensa Bjørneboea, bavi se problemom zla, pokušavajući pronaći odgovor na pitanje zašto i kako su ljudi sposobni biti toliko okrutni jedni prema drugima. Predstavljaju: Tatjana Jukić, Janica Tomić i Anja Majnarić.
Najava • 13.10.2015.

Što je pisac htio reći : Dario Rukavina

Na književnoj tribini Što je pisac htio reći gostuje Dario Rukavina, koji se nakon kraće stanke, vratio u književno polje svojom trećom knjigom 'Brz kao Bruce Lee'. S autorom o novoj knjizi razgovara Roman Simić Bodrožić.
Najava • 13.10.2015.

Promocija knjige Helene Sablić Tomić 'Dodir teksta'

Promocija knjige Helene Sablić Tomić 'Dodir teksta' održat će se u utorak 13. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Branka Džebić i Branko Čegec.
Najava • 12.10.2015.

Predstavljanje romana 'Liebenkraftova bolest' Oleksandra Irvaneca

Roman 'Liebenkraftova bolest' ukrajinskog pisca Oleksandra Irvaneca predstavit će u ponedjeljak 12. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića Yuri Lysenko, prevoditeljice romana Ana Dugandžić i Dariya Pavlešen, te moderator Josip Ivanović.
Najava • 10.10.2015.

Program obilježavanja Dana arhiva u Hrvatskom državnom arhivu

Prigodni program započinje Danom otvorenih vrata. Posjetitelji će imati priliku dobiti informacije o korištenju arhivskoga i knjižnog gradiva HDA, razgledati zgradu uz stručno vodstvo, sudjelovati u povijesnoj i paleografskoj radionici te obići Središnji laboratorij za konzervaciju i restauraciju i Središnji fotolaboratorij HDA.
Najava • 06.10.2015.

Predstavljanje Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina

Hrvatska matica iseljenika i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar predstavljaju projekt i elektroničko izdanje Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina. Leksikon na 1120 stranica obuhvaća 5900 natuknica donoseći cjelovit opis fenomena hrvatskih migracija.
Najava • 05.10.2015.

Promocija zbirke priča 'Mars' Asje Bakić

Naklada Sandorf organizira predstavljanje zbirke priča 'Mars' Asje Bakić. Gdje? Cafe 'U Dvorištu' (Žerjavićeva 7, Zagreb). Kada? U ponedjeljak, 5. listopada u 20 sati. Na predstavljanju će, uz autoricu, o knjizi govoriti Maša Grdešić i Ivan Sršen.