Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.10.2017.

24. Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen

Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen ove će se godine održati od 26. do 28. listopada u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Na festivalu će gostovati autori Peter Semolič, Kees van Meel, Ján Gavura, Andrej Hočevar, Delimir Rešicki, Branka Primorac, Siniša Matasović, Maja Kušenić Gjerek i Tomislav Šovagović, a kroz tri dana održat će se programi za sve uzraste.
Najava • 23.10.2017.

Austrijski autori Anna Mitgutsch, Peter Henisch i Max Kübeck gostuju u Zagrebu

U Zagrebu gostuju austrijski autori Anna Mitgutsch, Peter Henisch i Max Kübeck koji će u u ponedjeljak 23. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstaviti svoje romane. Razgovor će voditi Svjetlan Lacko Vidulić.
Najava • 20.10.2017.

DHK : Susret s estonskim književnicima

Estonski književnici, Doris Kareva, Veronika Kivisilla, Karl-Martin Sinijärv, Berk Vaher i Ingrid Velbaum-Staub predstavit će se u petak 20. listopada u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Goste će pozdraviti Božidar Petrač, a predstaviti Ružica Cindori i Dubravko Jelačić Bužimski.
Najava • 20.10.2017.

Predstavljanje knjige Marine Vujčić 'Pitanje anatomije'

Predstavljanje nove knjige Marine Vujčić 'Pitanje antomije' održat će se u petak 20. listopada u caffe baru Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik, Tanja Tolić, Vesna Tominac Matačić i Marina Vujčić.
Najava • 19.10.2017.

Novu sezonu splitske Bookvice otvara Slobodan Šnajder

Prvi gost nove sezone splitske književne Bookvice je hrvatski književni velikan, ugledni dramatičar, prozaik, esejist i kolumnist Slobodan Šnajder, koji je svojim posljednjim romanom 'Doba mjedi' osvojio brojne važne književne nagrade.
Najava • 15.10.2017.

Mjesec hrvatske knjige 2017. u znaku enciklopedistike

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje, održat će se od 15. listopada do 15. studenoga 2017. godine. Ovogodišnja manifestacija posvećena je enciklopedistici a provodi se pod geslom: 'Sve na jednom mjestu'.
Najava • 11.10.2017.

Promocija romana 'Kradljivci sreće' Lee Brezar

Promocija romana 'Kradljivci sreće' Lee Brezar održat će se 11. listopada u u prostoru 'Kaptol Boutique Cinema' u Zagrebu. O romanu će govoriti urednica Sandra Pocrnić Mlakar i autorica Lea Brezar. Promociju će voditi Adela Juhas.