Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 16.02.2016.

Predstavljanje knjige Ive Štivičića 'Antologijske drame'

Predstavljanje knjige Ive Štivičića "Antologijske drame" (Hena com, 2016) održat će se u utorak 16. veljače 2016. u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autora predstaviti Vojo Šiljak i Marina Vujčić.
Najava • 13.02.2016.

Eva Illouz nova gošća Filozofskog teatra

Nova gošća Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu je Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice, autorica na hrvatski prevedene knjige 'Zašto ljubav boli'. Eva Illouz specijalizirala se upravo za ljubav, pa nije slučajno da se novo izdanje Filozofskog teatra održava 13. veljače, uoči Valentinova.
Najava • 13.02.2016.

Na Stihovnici Siska gostuje Maja Gregl

Poetska večer Stihovnica Siska ugostit će uglednu i nagrađivanu spisateljicu i dramaturginju Maju Gregl, koja će okupljenima podijeliti stihove iz svoje zbirke pjesama 'Glas vječne druge' te iz zbirke pjesama u pripremi 'Drugi krug ljubavi'.
Najava • 12.02.2016.

Predstavljanje romana 'Ja, Jesusa' Elene Poniatowske

Predstavljanje romana 'Ja, Jesusa' najveće živuće meksičke književnice Elene Poniatowske, dobitnice nagrade Cervantes za životno djelo održat će se u petak 12. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O romanu i Meksiku razgovarat će Ivana Glavaš Bakija, Željka Lovrenčić i Heriberto Sierra, meksički književnik.
Najava • 12.02.2016.

Predstavljanje knjige Une Bauer 'Priđite bliže'

Predstavljanje knjige Une Bauer 'Priđite bliže : O kazalištu i drugim radostima' održat će se u petak 12. veljače u prostoru književnog kluba Booksa. Na predstavljanju će govoriti Marcell Mars, Ksenija Stevanović i Antonija Letinić. Moderira Mima Simić.
Najava • 10.02.2016.

Tribina Tko kaže da se poezija ne čita?

Tematska tribina 'Tko kaže da se poezija ne čita?' održat će se u srijedu 10. veljače u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Na tribni će raspravljati Davor Šalat, Robert Roklicer, Sonja Zubović i Danja Žilić.
Najava • 09.02.2016.

Strip-tease Matka Vladanovića : Alem Ćurin predstavlja 'List vode'

Na tribini Strip-tease Matka Vladanovića u klubu Booksa poznati splitski ilustrator i stripaš Alem Ćurin predstavit će svoj grafički roman 'List vode', posvetu velikanu talijanskog stripa i europske kulture Hugu Prattu. Uz autora Alema Ćurina sudjeluje i njegov izdavač Vladimir Šagadin.