Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 21.03.2018.

Predstavljanje knjige 'Vidi, poezija!' i čitanje hrvatskih pjesnika na Svjetski dan poezije

Na Svjetski dan poezije (21. ožujka) Hrvatski P.E.N. centar poziva na predstavljanje knjige 'Vidi, poezija!' i čitanje hrvatskih pjesnika koje će se održati 21. ožujka u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici "Bogdan Ogrizović" (Preradovićeva 5, Zagreb).
Najava • 20.03.2018.

Hrvatska matica iseljenika i Srednja Europa predstavljaju knjigu 'Priče iz zaboravljenog kraja' Aleksandre Šćukanec

Hrvatska matica iseljenika i nakladnik Srednja Europa organiziraju svečano predstavljanje knjige 'Priče iz zaboravljenog kraja. Jezične biografije transmigranata iz Žumberka' autorice Aleksandre Šćukanec, koje će se održati u utorak,u HMI-ju, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.
Najava • 20.03.2018.

Dvanaesto izdanje Pričigina - festivala pričanja priča

Dvanaesti festival pričanja priča 'Pričigin' - svetkovina pripovijednja, slušanja i dobre volje održat će se u Splitu od 20. - 24. ožujka 2018. godine. I ove je godine pripremljen bogati program, nastupaju poznati pripovjedači s dosad neispričanim pričama, a neće nedostajati ni novih lica, domaćih kao i onih iz regije.
Najava • 19.03.2018.

Fraktura predstavlja novu knjigu pjesama Marka Pogačara 'Zemlja Zemlja'

U ponedjeljak 19. ožujka 2018. u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu (Varšavska 3) s početkom u 19 sati nakladnička kuća Fraktura predstavlja novu knjigu pjesama Marka Pogačara 'Zemlja Zemlja'. Uz Marka Pogačara o njegovoj novoj zbirci će govoriti Ivica Prtenjača i Roman Simić.
Najava • 19.03.2018.

Tribina iz DHKP-ova ciklusa Litterarum translatio posvećena Mladenu Machiedu

U ponedjeljak 19. ožujka, u 18.00 sati u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici 'Bogdan Ogrizović' održat će se tribina iz DHKP-ova ciklusa Litterarum translatio. U središtu pozornosti ovaj će put biti ugledni hrvatski romanist, književni prevodilac, antologičar, pjesnik i filolog u najširem smislu riječi Mladen Machiedo.
Najava • 15.03.2018.

ArTresor naklada i Hrvatski glazbeni zavod predstavljaju knjigu 'Družina mladih : Čudesna teatarska igra'

U četvrtak, 15. ožujka 2018. u 18 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda (Gundulićeva 6, Zagreb) ArTresor naklada i Hrvatski glazbeni zavod predstavit će knjigu 'Družina mladih : Čudesna teatarska igra'.
Najava • 13.03.2018.

Tribina Čitanje kazališta - 'Nasilje tragedije: Tit Andronik'

Tribina Čitanje kazališta 'Nasilje tragedije: Tit Andronik' održat će se ususret premijeri Shakespearova Tita Andronika u Zagrebačkom kazalištu mladih. Na tribini će govoriti teatrologinja Lada Čale Feldman i šekspirolog, teoretičar književnosti Tomislav Brlek. Voditelj i autor tribine je kritičar i pisac Srđan Sandić.