Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.07.2017.

6. Festival Miroslav Krleža

6. Festival Miroslav Krleža održava se od 1. do 7. srpnja 2017. na Krležinom Gvozdu i posvećen je putovanju kroz vrijeme i prostor pod tematskim kompleksom 'Vječni apatridi - ljubav i politika'. Uz predstave, u popratnom programu održat će se 'Razgovori u Krležinom vrtu'. Prvi put će biti dodijeljene nagrade najboljoj glumici i glumcu Festivala.
Najava • 20.06.2017.

Gost Poezije u dvorištu pjesnik Otto Tolnai

U zagrebačkom Cafeu u dvorištu održat će se još jedna 'Poezija u dvorištu' na kojoj gostuje Otto Tolnai, mađarski pjesnik iz Novog Sada, esejist i dramski pisac. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 20.06.2017.

Mađarski pjesnik Árpád Kollár u Booksi

U sklopu programa Zagreb Reads Europe, u utorak 20. lipnja u klubu Booksa će gostovati jedan od najcjenjenijih i najnagrađivanijih mađarskih pjesnika mlađe generacije, Árpád Kollár. S autorom će razgovarati Dinko Kreho.
Najava • 20.06.2017.

Sjećanja na znamenitog virovitičanina i pisca Milana Nikolića

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice i SINKO-a gosti tribine Vinko Brešić, Veljko Krulčić i Branislav Glumac će govoriti o književnoj ostavštini znamenitog virovitičanina, književnika Milana Nikolića.
Najava • 17.06.2017.

Prozno-glazbena večer posvećena Ivani Brlić Mažuranić

Prozno-glazbena večer posvećena Ivani Brlić Mažuranić Priče iz blizine održat će se 17. lipnja u Spomeničkoj knjižnici i zbirki Mažuranić - Brlić - Ružić u Rijeci. Nastupaju: Gordana Lenić, Danila Linić, Vlasta Linić i Diana Rosandić Živković.
Najava • 12.06.2017.

Izdavačka kuća Hena com predstavlja knjigu Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija'

U ponedjeljak 12. lipnja 2017. u 18 sati u u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) izdavačka kuća Hena com predstavit će knjigu Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija'.
Najava • 12.06.2017.

Sajam knjige : Knjige u srcu grada

Nakladnička kuća Znanje organizira sajam knjige pod nazivom 'Knjige u srcu grada', koji će se održati od 12. do 18. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Svaki dan od 8 do 21 sat posjetitelje će dočekati bogata ponuda od nekoliko tisuća naslova za velike i male čitatelje i veliki popusti na sve naslove.