Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.10.2015.

Filozofski teatar : Vannesa Redgrave

Nakon prve uspješne sezone, Filozofski teatar u Hrvatskom narodnom kazalištu otvara novu sezonu u nedjelju, 18. listopada, gostovanjem slavne britanske glumice Vannesa Redgrave. Aktivistički angažman jedna je od glavnih tema razgovora i druženja s Vanessom Redgrave.
Najava • 16.10.2015.

13. Pulski dani eseja

U Puli će se 16. i 17. listopada održati 13. Pulski dani eseja čija je središnja tema (Ne)sloboda ili demokratska cenzura. U sklopu manifestacije bit će dodijeljene nagrade za najbolju hrvatsku knjigu eseja 'Zvane Črnja'.
Najava • 14.10.2015.

Promocija knjige 'Trenutak slobode' Jensa Bjørneboea

Roman 'Trenutak slobode', prvi dio trilogije 'Povijest bestijalnosti' norveškoga pisca Jensa Bjørneboea, bavi se problemom zla, pokušavajući pronaći odgovor na pitanje zašto i kako su ljudi sposobni biti toliko okrutni jedni prema drugima. Predstavljaju: Tatjana Jukić, Janica Tomić i Anja Majnarić.
Najava • 13.10.2015.

Što je pisac htio reći : Dario Rukavina

Na književnoj tribini Što je pisac htio reći gostuje Dario Rukavina, koji se nakon kraće stanke, vratio u književno polje svojom trećom knjigom 'Brz kao Bruce Lee'. S autorom o novoj knjizi razgovara Roman Simić Bodrožić.
Najava • 13.10.2015.

Promocija knjige Helene Sablić Tomić 'Dodir teksta'

Promocija knjige Helene Sablić Tomić 'Dodir teksta' održat će se u utorak 13. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Branka Džebić i Branko Čegec.
Najava • 07.10.2015.

Predstavljanje knjige Zvonimira Baloga 'Tko me što pita od jabuka'

Predstavljanje knjige originalnih aforizama ('balogizama') Zvonimira Baloga 'Tko me što pita od jabuka' održat će se u srijedu 7. listopada u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Antun Pavešković, Joško Ševo i Lada Žigo.
Najava • 06.10.2015.

Promocija knjige Tanje Radović 'Pitanje Nade'

U zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora održat će se promocija knjige Tanje Radović 'Pitanje Nade'. Uz autoricu o knjizi će govoriti Branko Čegec i Miroslav Mićanović. Dijelove romana uprizorit će Zrinka Antičević, Marko Movre i Dinko Vujević...