Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 29.09.2016.

Novozagrebačka tribina: Vitomira Lončar, Helena Predojević i Maja Hrgović

Na svom zadnjem javnom nastupu u Hrvatskoj prije preseljenja u Kinu, Vitomira Lončar predstavit će svoju knjigu Slamka spasa - 4. knjiga (2016). O svom doživljaju Kine govorit će i Maja Hrgović koja je u toj dalekoj zemlji imala premijeru svoje predstave za djecu. S putovanja po Kini, Helena Predojević izložit će svoje fotografije.
Najava • 29.09.2016.

Predstavljanje knjige 'Krizni put Gustava S' Tomislava Zagode

Svečano predstavljanje knjige 'Krizni put Gustava S' autora Tomislava Zagode održat će se u četvrtak 29. rujna u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Duhoviti dnevnik jednog zagrebačkog maturanta predstavit će Miroslav Mićanović, Nataša Pejić i Tomislav Zagoda.
Najava • 28.09.2016.

Predstavljanje romana Ksenije Kušec 'Nije moglo bolje'

Predstavljanje romana Ksenije Kušec 'Nije moglo bolje' održat će se u srijedu 28. rujna u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Zoran Ferić, Marina Vujčić i Ksenija Kušec. Ulomke iz knjige uprizorit će glumci Zrinka Antičević i Marko Movre.
Najava • 28.09.2016.

Krunologija - dejt&apdejt: Lokotar, Gašić, Novak!

Specijalno izdanje Zagrijavanja u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića ovoga je četvrtka posvećeno lokomotoru domaće književne scene i dvoje sjajnih autora s kojima nas je upoznao. On je Kruno Lokotar, a oni su: Nada Gašić i Kristian Novak!
Najava • 28.09.2016.

Naklada Pavičić predstavlja knjigu 'Prvi svjetski rat: Dvostrani leksikon'

Mađarski institut u suradnji s Nakladom Pavičić organizira predstavljanje knjige "Prvi svjetski rat : Dvostrani leksikon : Hrvatski i srpski pogled" koje će se održati u srijedu 28. rujna 2016. u 12:30 h u prostorijama Mađarskog instituta u Zagrebu, Ul. Augusta Cesarca 10.
Najava • 26.09.2016.

Turska književnica Çiler İlhan otvara književni festival Europea u dvorištu

Književni festival Europea u dvorištu ove će jeseni u Zagrebu ugostiti pet europskih autorica i autora: Çiler İlhan (Turska), Ófeigur Sigurðsson (Island), Lidija Dimkovska (Makedonija), Evie Wyld (Velika Britanija/Australija) i Ben Blushi (Albanija). Turska spisateljica Çiler İlhan na programu je sljedećeg ponedjeljka, 26. rujna u cafeu U dvorištu.
Najava • 26.09.2016.

Predstavljanje knjige Tomislava Šakića 'Modernizam u hrvatskom igranom filmu"

Predstavljanje knjige Tomislava Šakića 'Modernizam u hrvatskom igranom filmu' održat će se u ponedjeljak 26. rujna u Kinu Europa u Zagrebu. Uz autora, knjigu će predstaviti Hrvoje Turković i Nikica Gilić. U nastavku promocije bit će prikazan film Vatroslava Mimice 'Ponedjeljak ili utorak'.