Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.03.2015.

Thomas Piketty gost Filozofskog teatra

Francuski ekonomist Thomas Piketty, autor knjige 'Kapital u 21. stoljeću', novi je gost Filozofskog teatra koji će se održati 9. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
Najava • 05.03.2015.

Čitanja njemačke i češke političke književnosti

U Zagrebu kreću prva čitanja njemačke i češke političke književnosti. U ponedjeljak, 9. ožujka u Goethe-Institutu u Zagrebu čitat će se Brechtov komad 'Mjera', a u utorak, 10. ožujka u Češkoj besedi anarhistička proza Frante Sauera.
Najava • 05.03.2015.

Poziv i prijave za književne susrete i radionice - Prirok!

Prirok je projekt koji uključuje 4 konceptualno i tematski različite radionice kreativnog pisanja i čitanja osmišljenih za mlade te dvije otvorene tribine posvećene književnim temama koje su bliske mladima.
Najava • 04.03.2015.

Predstavljanje novih romana Josipa Mlakića

Predstavljanje dvaju novih romana Josipa Mlakića 'Svježe obojeno' i 'Božji gnjev' održat će se u subotu 7. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 04.03.2015.

Bijeg i pobuna : O post-historijskom mišljenju

Na tribini Književni petak gostuju Goran Starčević, autor nedavno objavljene knjige 'Bijeg i pobuna' i ugledni slovenski filozof Dean Komel. Razgovor vodi urednik i voditelj, Tonči Valentić.
Najava • 02.03.2015.

Promocija romana 'Hotel u oblacima 1914.' Milane Vuković Runjić

Promocija romana 'Hotel u oblacima 1914.' Milane Vuković Runjić održat će se u srijedu, 4. ožujka u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu.
Najava • 27.02.2015.

Književni petak : Seks u tekstu, tekst u seksu

Može li se uopće dobro pisati o seksu i kako? Koje su stvarne nijanse razlike, koji je njihov broj i boja? Kako se to radilo nekad i kako se radi danas?