Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 03.09.2015.

Festival svjetske književnosti 2015. u rujnu u Zagrebu

Festival svjetske književnosti 2015. ugostit će neke od najvažnijih suvremenih svjetskih književnika. Od 3. do 11. rujna Zagreb će pohoditi: David Foenkinos, Sofi Oksanen, Péter Esterházy, Etgar Keret, Jean Mattern, Clemens Meyer, Julya Rabinowich, Diego Marani, Emmanuele Pagano, Ernesto Mallo, i mnogi drugi.
Najava • 25.07.2015.

Brod knjižara - Brod kulture na turneji 2015.

MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture ove godine zaplovit će Jadranom deveti put zaredom, od 25. srpnja do 7. kolovoza, i pristati u 14 mjesta na otocima i obali.
Najava • 24.07.2015.

Pisci na 66. Dubrovačkim ljetnim igrama: Pascal Bruckner

I ove će se godine na Dubrovačkim ljetnim igrama održati program 'Pisci na Igrama' koji se ostvaruje u koprodukciji Hrvatskog društva pisaca i Dubrovačkih ljetnih igara, a na kojem će gostovati jedan od najuglednijih francuskih pisaca i esejista - Pascal Bruckner.
Najava • 16.07.2015.

Predstavljanje antologije hrvatske renesansne književnosti 'The Glory and Fame / Dike ter hvaljen'ja'

Predstavljanje antologije hrvatske renesansne književnosti na engleskom jeziku 'The Glory and Fame / Dike ter hvaljen'ja', priređivača Vladimira Bubrina i Vinka Grubišića, održat će se u četvrtak 16. srpnja u dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu.
Najava • 07.07.2015.

Predstavljanje knjige Zlatka Galla 'Majko, kušaj moju pjesmu'

Predstavljanje nove knjige Zlatka Galla 'Majko, kušaj moju pjesmu' (Hena com, 2015) održat će se u utorak 7. srpnja u Klub Gastronomada u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti Jasna Bilušić i Marina Vujčić.
Najava • 03.07.2015.

Svečano otvorenje izložbe 'Krležina ostavština - rani Krleža'

U sklopu izložbe bit će izloženi rukopisi ranih Krležinih drama te četiri Krležina lika, što ih je nacrtao slikar Mirko Uzorinac. Bit će izložen i plakat za predstavu Kristofor Kolumbo, tri tiskana izdanja ranih drama kao i prvo izdanje Krležine drame Legenda.
Najava • 03.07.2015.

Prvo zagrebačko more knjiga pretvorit će Zrinjevac u plažu

Prvo zagrebačko more knjiga je kulturno-zabavna manifestacija koja će se održati od 3. do 5. srpnja na Zrinjevcu koji će se tom prigodom pretvoriti u plažu. Zainteresirani mogu zauzeti ljetne rekvizite i u ugodnoj hladovini, na pješčanoj plaži od 80 četvornih metara besplatno uživati u čitanju knjiga.