Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 03.11.2016.

Promocija novog romana Mire Gavrana 'Nekoliko ptica i jedno nebo'

Promocija novog romana Mire Gavrana 'Nekoliko ptica i jedno nebo' održat će se u četvrtak 3. studenog u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi će govoriti Julijana Matanović, Zoran Maljković, Robert Kurbaša i Miro Gavran.
Najava • 30.10.2016.

Tariq Ali otvara novu sezonu Filozofskoga teatra

Novu sezonu Filozofskoga teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu otvara slavni britansko-pakistanski intelektualac Tariq Ali. Njega će u nedjelju, 30. listopada s početkom u 20 sati, ugostiti urednik i voditelj Filozofskoga teatra Srećko Horvat.
Najava • 28.10.2016.

Razgovor s argentinskom autoricom Mori Ponsowy

Razgovor s argentinskom autoricom Mori Ponsowy, povodom objavljivanja hrvatskog prijevoda njezina romana 'Obilje', održat će se u petak 28. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu sudjeluju prevoditelj knjige Matija Janeš i urednik Josip Ivanović.
Najava • 28.10.2016.

Prezentacija dokumenta Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet pozivaju na javno prezentiranje dokumenta Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih e-lektira, koje će se održati u petak, 28. listopada u malom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
Najava • 28.10.2016.

Predstavljaju se bugarski književnici Nikolaj Stojanov i Georgi Konstantinov

Na književnom susretu u Društvu hrvatskih književnika predstavit će se bugarski književnici Nikolaj Stojanov i Georgi Konstantinov. Uz bugarske autore sudjeluju Marijana Bijelić i Ana Vasung. Odabrane odlomke iz djela gostiju čitat će dramska umjetnica Doris šarić Kukuljica.
Najava • 25.10.2016.

Mozaik knjiga predstavlja prvo kolo Izabranih djela Pavla Pavličića u pet knjiga

Promocija prvog kola Izabranih djela Pavla Pavličića održat će se u utorak 25. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. O knjigama će govoriti Pavao Pavličić, Julijana Matanović i Zoran Maljković. Odabrane tekstove čita dramska umjetnica Anja Šovagović-Despot.
Najava • 24.10.2016.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2016.

U ponedjeljak 24. listopada u Zagrebu počinje Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!. Ovogodišnji festival, uz već tradicionalne književne programe, bavit će se pitanjem multikulturalnosti. Na ovu temu organizirana je izložba ilustracija sedamnaest umjetnika iz Hrvatske i svijeta te okrugli stol o ulozi priče u današnjem vremenu migracija.