Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.03.2018.

Tribina o zapadno-istočnoj književnosti

Tribina o zapadno-istočnoj književnosti čiji su povod na hrvatski prevedene knjige Nathalie Handal, Najwana Darwisha i Tozana Alkana, održat će se se u četvrtak 22. veljače u dvorani vile Arko u Zagrebu. Sudjeluju: Darija Žilić, Tomica Bajsić i Dražen Franolić.
Najava • 26.02.2018.

Kerempuhovanje predstavlja knjigu Duška Ljuštine 'Rasprodano'

Predstavljanje knjige Duška Ljuštine 'Rasprodano : Od Glibodola do Hollywooda' održat će se u sklopu kazališno scenskog programa Kerempuhovanje, u režiji Krešimira Dolenčića, a posvećeno je ravnatelju Dušku Ljuštini povodom 50 godina njegovog uspješnog djelovanja u Zagrebu.
Najava • 26.02.2018.

Predstavljanje knjige 'Putovanje patuljka Putuljka'

Predstavljanje knjige 'Putovanje patuljka Putuljka' održat će se u ponedjeljak 26. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O Putuljku koji putuje Europom i upoznaje djecu s drugim kulturama i narodima govorit će Matea Galinec, Adrijana Višnjić Jevtić, Anda Bukvić Pažin i Irena Orlović.
Najava • 26.02.2018.

Tribina Tragom prijevoda: Dubravko Torjanac i Sanja Lovrenčić

Tribina Tragom prijevoda predstavit će dvoje svestranih prevoditelja i njihove recentne radove između kojih se proteže ni manje ni više nego pet stoljeća njemačke i svjetske književnosti. Dubravko Torjanac govorit će o poetskoj i filozofskoj alegoriji 'Brod luđaka', a Sanja Lovrenčić o knjizi 'Berlinsko djetinjstvo oko 1900.'
Najava • 23.02.2018.

Književni petak : Satira – umjetnost i/ili politika

Najdugovječnija zagrebačka književna tribina Književni petak novu sezonu započet će u petak 23. veljače s temom 'Satira – umjetnost i/ili politika'. O temi će raspravljati Saša Antić iz grupe TBF, Dragan Markovina iz Nove ljevice te Nino Raspudić sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta uz moderiranje urednice tribine Marije Selak.
Najava • 20.02.2018.

Predstavljanje dnevnika Divne Zečević 'Život kao voda hlapi'

Predstavljanje dnevnika Divne Zečević "Život kao voda hlapi" održat će se u utorak, 20. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O tome zašto nam je ovaj dnevnik relevantan i danas i što se iz njega sve može iščitati govorit će Matija Janeš, Renata Jambrešić Kirin, Anda Bukvić Pažin, Maša Grdešić te urednica Marija Ott Franolić.
Najava • 19.02.2018.

Predstavljanje zbirke pjesama Marka Pavlovskog 'Izlet u Dachau'

Predstavljanje zbirke pjesama Marka Pavlovskog 'Izlet u Dachau' održat će se u ponedjeljak, 19. veljače u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Darija Žilić i Seid Serdarević.