Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 03.09.2015.

Festival svjetske književnosti 2015. u rujnu u Zagrebu

Festival svjetske književnosti 2015. ugostit će neke od najvažnijih suvremenih svjetskih književnika. Od 3. do 11. rujna Zagreb će pohoditi: David Foenkinos, Sofi Oksanen, Péter Esterházy, Etgar Keret, Jean Mattern, Clemens Meyer, Julya Rabinowich, Diego Marani, Emmanuele Pagano, Ernesto Mallo, i mnogi drugi.
Najava • 07.08.2015.

25. jezično-pjesnička smotra Croatia rediviva ča-kaj-što

U Selcima na otoku Braču održat će se jubilarna 25. svehrvatska jezično-pjesnička smotra Croatia rediviva ča-kaj-što. Jednog od tridesetak pjesnika ovjenčat će se Maslinovim vijencem, a u Tolstojevom perivoju postaviti brončano poprsje Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.
Najava • 25.07.2015.

Brod knjižara - Brod kulture na turneji 2015.

MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture ove godine zaplovit će Jadranom deveti put zaredom, od 25. srpnja do 7. kolovoza, i pristati u 14 mjesta na otocima i obali.
Najava • 24.07.2015.

Pisci na 66. Dubrovačkim ljetnim igrama: Pascal Bruckner

I ove će se godine na Dubrovačkim ljetnim igrama održati program 'Pisci na Igrama' koji se ostvaruje u koprodukciji Hrvatskog društva pisaca i Dubrovačkih ljetnih igara, a na kojem će gostovati jedan od najuglednijih francuskih pisaca i esejista - Pascal Bruckner.
Najava • 16.07.2015.

Predstavljanje antologije hrvatske renesansne književnosti 'The Glory and Fame / Dike ter hvaljen'ja'

Predstavljanje antologije hrvatske renesansne književnosti na engleskom jeziku 'The Glory and Fame / Dike ter hvaljen'ja', priređivača Vladimira Bubrina i Vinka Grubišića, održat će se u četvrtak 16. srpnja u dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu.
Najava • 03.07.2015.

Predstavljanje knjige Ljiljane Pavline 'Kupila sam klavir sama'

Predstavljanje knjige Ljiljane Pavline 'Kupila sam klavir sama' održat će se u petak 3. srpnja u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu. Uz autoricu, knjigu će predstaviti Marija Lamot, Boris Perić i Branko Čegec.
Najava • 03.07.2015.

Zimsko ljetovanje: Krhka arhitektura međuetničkih odnosa

Centar za mirovne studije i ove godine, od 3. do 4. srpnja u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom kod Zadra, organizira zimsko ljetovanje naziva 'Krhka arhitektura međuetničkih odnosa' na koje dolaze angažirani umjetnici iz regije.