Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 06.10.2015.

Europea u Dvorištu: Afonso Cruz

Europea u Dvorištu predstavit će portugalskog pisca Afonsa Cruza, autora romana 'Kokoschkina lutka' za koji je dobio Nagradu Europske unije za književnost. Uz autora sudjelovat će prevoditelji Dean Trdak i Tanja Tarbuk, a susret će moderirati Kristijan Vujičić.
Najava • 06.10.2015.

Predstavljanje Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina

Hrvatska matica iseljenika i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar predstavljaju projekt i elektroničko izdanje Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina. Leksikon na 1120 stranica obuhvaća 5900 natuknica donoseći cjelovit opis fenomena hrvatskih migracija.
Najava • 05.10.2015.

Francuski filozof Jacques Rancière gostuje u Zagrebu

Znameniti francuski filozof Jacques Rancière gostuje u Zagrebu 5. i 6. listopada 2015., u organizaciji Multimedijalnog instituta. U ponedjeljak 5. listopada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održat će javno predavanje na temu 'Upotrebe vremena – filmski momenti'.
Najava • 03.10.2015.

Predstavljanje zbirke pjesama Siniše Matasovića 'Sisak se uspješno pretvara da spava'

U sklopu pjesničke tribine Jutro poezije u Zagrebu održat će se predstavljanje zbirke pjesama Siniše Matasovića 'Sisak se uspješno pretvara da spava', koja je ranije ove godine objavljena u izdanju sisačkog ogranka Matice hrvatske.
Najava • 02.10.2015.

Književni petak: Poezija ne zatvara granice!

Novu sezonu Književnog petka svojom će poezijom i prozom otvoriti tražitelji azila, oni koji žive u azilu čekajući bolju i izvjesniju budućnost. Tribina je organizirana u suradnji s Centrom za mirovne studije a na njoj ćete moći čuti kako pisanje i književnost spašavaju živote.
Najava • 01.10.2015.

36. Zagrebački književni razgovori: Književnost u potrošačkom društvu

36. Zagrebački književni razgovori održat će se od 1. do 4. listopada 2015. godine u Društvu hrvatskih književnika. Na temu 'Književnost u potrošačkom društvu' raspravljat će sudionici iz Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije, Španjolske, Belgije, Slovenije, Poljske, Makedonije i Hrvatske.
Najava • 29.09.2015.

Predstavljanje knjige 'Pad kuće Vjesnik' Miroslava Edvina Habeka

Predstavljanje knjige 'Pad kuće Vjesnik' Miroslava Edvina Habeka održat će se u utorak 29. rujna u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. Uz autora, knjigu će predstaviti Boris Perić i Dražen Rajković.