Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 29.05.2016.

Festival europske kratke priče u Zagrebu i Osijeku

Petnaesto izdanje Festivala europske kratke priče ugostit će dvadeset i osam pisaca s četiriju kontinenata koji će promišljati granice i zabrane, a sve počinje svečanim otvorenjem u Laubi na kojem će sudjelovati nagrađena makedonska autorica Rumena Bužarovska, norveški pisac Frode Grytten te László Jakab Orsós, direktor festivala World Voices i javnih programa američkog PEN-a.
Najava • 10.05.2016.

Hrvatski P.E.N. centar organizira simpozij 'Ecce homo'

Hrvatski P.E.N. centar organizira simpozij 'Ecce homo' koji otvara pitanja aktualnosti umjetničke subverzije u današnjoj svjetsko-političkoj situaciji, s posebnim naglaskom na lokalni kontekst. Sudjeluju: Tomislav Brlek , Nadežda Čačinovič, Frano Dulibić, Ivana Hanaček, Lucia Leman, Ivana Mance, Goran Pavlić i Sibila Petlevski.
Najava • 10.05.2016.

Piščev dnevnik : Lovas, Kingwell, Quaghebeur u Zagrebu

Treće izdanje programa Piščev dnevnik – ciklusa književnih razgovora koje u klubu Booksa vodi jedan od najcjenjenijih i najprevođenijih suvremenih srpskih pisca David Albahari, održat će se od 10. do 13. svibnja. Ovoga puta u Zagreb dolaze mađarsko-srpska književnica Ildiko Lovas, kanadski filozof Mark Kingwell te belgijski pjesnik Marc Quaghebeur.
Najava • 09.05.2016.

Ivan Lovrenović na tribini Razotkrivanje

Tribina Razotrkivanje u Zagrebačkom kazalištu mladih ugostit će u u ponedjeljak 9. svibnja u 19 sati Ivana Lovrenovića. Povod je gostovanju njegova nova knjiga 'Ulazeći u Varcar', nedavno objavljena u izdanju Frakture. Uz autora o njegovoj novoj knjizi govorit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 09.05.2016.

Tribina Litterarum translatio posvećena 400. obljetnici smrti Williama Shakespearea

U ponedjeljak 9. svibnja Društvo hrvatskih književnih prevodilaca obilježava 400. obljetnicu smrti Williama Shakespearea. U okviru tribine Litterarum translatio u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića o ovome će velikanu pisane riječi razgovarati Mate Maras, Petra Mrduljaš Doležal i moderator tribine Sead Muhamedagić.
Najava • 03.05.2016.

Od korica do korica: Jerko Bakotin

U zagrebačkom klubu Booksa, na tribini Od korica do korica, gostuje Jerko Bakotin, putopisac i novinar. Voditelj tribine Dinko Kreho s Bakotinom će razgovarati o temama kao što su žanrovski status reportaže i putopisa, (anti)kolonijalni konteksti književnosti i novinarstva... Posjetitelji će moći vidjeti i fotografije nastale na putovanjima opisanima u knjizi.
Najava • 01.05.2016.

9. Subversive Festival : Politike prijateljstva

Od 1. do 16. svibnja 2016. u Zagrebu će se održati 9. izdanje Subversive Festivala koje će okupit više od 100 intelektualaca, znanstvenika, umjetnika, filmaša i aktivista te prikazati preko 50 filmova pod zajedničkom temom politike prijateljstva.