Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.11.2015.

Milana Vuković Runjić gostuje u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu

Milana Vuković Runjić gošća je književne tribine koja će se održati u četvrtak 26. studenog u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu. Predstavit će svoje romane 'Hotel u oblacima 1914.' i najnoviji 'Faraon iz Ilice je mrtav! Prvi slučaj Edvine Podolsky'.
Najava • 26.11.2015.

Međunarodni znanstveni simpozij 'Tranzicija i kulturno pamćenje'

Simpozij predstavlja prvo sistematsko istraživanje hrvatskih i srpskih književnih i kulturnih odnosa.
Najava • 25.11.2015.

HDP organizira simpozij o književniku Antunu Vujiću

U Hrvatskom društvu pisaca održat će se simpozij o književniku Antunu Vujiću, povodom 70. godišnjice. Izlagat će: Bruno Kragić, Goran Sunajko, Goran Tribuson, Drago Roksandić, Vjeran Zuppa, Tonči Kursar, Nikola Petković, Biserka Cvjetičanin, Branko Čegec, Zvonimir Maković, Milan Živković, Mani Gotovac, Damir Sokić i Velimir Visković.
Najava • 24.11.2015.

Španjolski pisac Cristian Crusat gostuje u Zagrebu

Španjolski pisac Cristian Crusat gostuje u Zagrebu, u sklopu Europee u Dvorištu predstavit će svoju knjigu 'Kratka teorija putovanja i jedna pustinja'. Povod je to razgovoru na temu 'Putovanje prema unutra' u kojem će uz autora sudjelovati Matija Janeš, Branko Čegec i moderatorica susreta, Ivana Simić Bodrožić.
Najava • 24.11.2015.

Strip-tease Matka Vladanovića : Sonja Gašperov

U sklopu tribine Strip-tease Matka Vladanovića gostuje splitska umjetnica i stripašica Sonja Gašperov, autorica hvaljenog strip serijala 'Vučine'. Uz promociju novoga stripa nazvanog 'Vučine: Površina' na tribini će se razgovarati i o pravcu kojim idu Vučine, po mnogima jedan od najboljih domaćih strip serijala.
Najava • 20.11.2015.

Predstavljanje knjige 'Evolucija konkurentske prednosti' Maje Daraboš

Pitate se kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju čak i u uvjetima kada to izgleda gotovo nemoguće? U tome vam može pomoći knjiga 'Evolucija konkurentske prednosti' autorice Maje Daraboš, koja će se predstaviti u petak 20. studenoga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
Najava • 19.11.2015.

Umjetnička večer u povodu 115. obljetnice rođenja Vjekoslava Majera

U Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu održat će se umjetnička večer u povodu 115. obljetnice rođenja i 40. godišnjice smrti pjesnika grada, 'najradoznalijeg šetača Zagreba' - Vjekoslava Majera.