Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.11.2015.

Kreativna industrija i nakladništvo

Na Tribini će urednik i voditelj Kristijan Vujičić i njegovi gosti Nives Tomašević i Seid Serdarević raspravljati o tržišnoj i kulturnoj važnosti knjige kao proizvoda nakladničke djelatnosti, ali i o važnosti dvosmjerne komunikacije nakladnika s kupcem, odnosno čitateljem.
Najava • 28.11.2015.

Predstavljanje knjiga Stanislave Nikolić Aras i Lawrencea Ferlinghettija

Hrvatsko društvo pisaca poziva vas u zagrebački Cafe bar Galerija gdje će biti predstavljena knjiga Stanislave Nikolić Aras "Takve stvari se događaju ljudima'. odmah potom predstavit će se bibliofilsko, potpisano izdanje izabranih pjesama Lawrencea Ferlinghettija 'Krajolici živih i mrtvih'.
Najava • 27.11.2015.

Promocija novog romana Zorana Ferića 'Na osami blizu mora'

Četiri godine nakon velikog uspjeha 'Kalendara Maja' Zoran Ferić pojavljuje se s novim romanom u kojem pratimo živote nekoliko ‘galebova’ i ‘malomišćanskih’ cura od adolescencije nabrijane hormonima do onih umornih i rezigniranih trenutaka kad već počinjemo sumirati svoje živote.
Najava • 27.11.2015.

Obilježavanje 25. obljetnice obnove rada Ogranka MH u Đakovu i Književna riječ slavonsko-baranjsko-srijemska

U Đakovu će se održati svečano obilježavanje 25. obljetnice obnove rada Ogranka Matice hrvatske u Đakovu i program Književna riječ slavonsko-baranjsko-srijemska - 10. Slavonsko-baranjsko-srijemski hrvatski književni dani. Pri tom će biti dodijeljena nagrada 'Julije Benešić' ovogodišnjim dobitnicima, Davoru Šalatu i Franji Nagulovu.
Najava • 26.11.2015.

Milana Vuković Runjić gostuje u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu

Milana Vuković Runjić gošća je književne tribine koja će se održati u četvrtak 26. studenog u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu. Predstavit će svoje romane 'Hotel u oblacima 1914.' i najnoviji 'Faraon iz Ilice je mrtav! Prvi slučaj Edvine Podolsky'.
Najava • 24.11.2015.

Strip-tease Matka Vladanovića : Sonja Gašperov

U sklopu tribine Strip-tease Matka Vladanovića gostuje splitska umjetnica i stripašica Sonja Gašperov, autorica hvaljenog strip serijala 'Vučine'. Uz promociju novoga stripa nazvanog 'Vučine: Površina' na tribini će se razgovarati i o pravcu kojim idu Vučine, po mnogima jedan od najboljih domaćih strip serijala.
Najava • 20.11.2015.

Predstavljanje knjige 'Dvanaesta kuća' Branke Valentić

Predstavljanje knjige 'Dvanaesta kuća' Branke Valentić održat će se u petak 20. studenoga u Velvet cafeu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Boris Rašeta, Marina Vujčić i Branka Valentić. Pjesme Julie London pjevat će Lela Kaplowitz uz pratnju Mate Matišića na gitari.