Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 09.02.2016.

Predstavljanje zbirke poezije Darka Šeparovića 'Autopilot'

Predstavljanje zbirke poezije Darka Šeparovića 'Autopilot', dobitnika nagrade Na vrh jezika 2014/15, održat će se u utorak 9. veljače u caffe baru U dvorištu. Knjigu će uz autora predstaviti Dinko Kreho, Sven Popović i Kruno Lokotar.
Najava • 09.02.2016.

Strip-tease Matka Vladanovića : Alem Ćurin predstavlja 'List vode'

Na tribini Strip-tease Matka Vladanovića u klubu Booksa poznati splitski ilustrator i stripaš Alem Ćurin predstavit će svoj grafički roman 'List vode', posvetu velikanu talijanskog stripa i europske kulture Hugu Prattu. Uz autora Alema Ćurina sudjeluje i njegov izdavač Vladimir Šagadin.
Najava • 06.02.2016.

Kazalište i knjiga: 'Čajana na Mjesecu' Gordane Lukačić

U programu Kazalište i knjiga koji se održava u zagrebačkom Kazalištu Trešnja, u subotu 6. veljače održat će se predstavljanje slikovnice i radionica 'Čajana na Mjesecu' Gordane Lukačić, uz druženje s pandama i nezaobilazno ispijanje čaja.
Najava • 06.02.2016.

Pascal Bruckner gostuje u Zagrebu

Francuski pisac i filozof Pascal Bruckner ovaj vikend gostuje u Zagrebu gdje će sudjelovati na dva događanja: obilježavanju dvadest godina izlaženja časopisa Europski glasnik i susretu s autorom na kojem će biti predstavljena njegova posljednja knjiga 'Dobar sin'.
Najava • 05.02.2016.

Predstavljanje knjige Zvjezdane Jembrih 'Sve jedno'

Hrvatsko društvo pisaca poziva na predstavljanje knjige Zvjezdane Jembrih 'Sve jedno', koje će se održati u petak 5. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti autorica, urednik Ivan Herceg te kritičari Sanja Lovrenčić i Davor Šalat.
Najava • 04.02.2016.

Otvorenje izložbe Andree Petrlik Huseinović 'Djetinjstvo, ljubav i plavo nebo'

Povodom nominacije Andree Petrlik Huseinović za nagradu ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) 2017. godine, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu otvorit će se izložba Andree Petrlik Huseinović 'Djetinjstvo, ljubav i plavo nebo'.
Najava • 03.02.2016.

Večer poezije s Alešom Štegerom

Večer poezije s Alešom Štegerom i predstavljanje pjesničkih zbirki 'Knjiga stvari' i 'Knjiga tijela' održat će se u srijedu 3. veljače zagrebačkom Velvet caféu. O knjigama će uz autora govoriti Darija Žilić i Irena Matijašević. Razgovor vodi Roman Simić Bodrožić.