Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.08.2016.

26. Croatia rediviva ča-kaj-što u Selcima na otoku Braču

U Selcima na otoku Braču održat će se 26. svehrvatska jezično-pjesnička smotra Croatia rediviva ča-kaj-što. Obilježavajući 73. obljetnicu paljenja Selaca od talijanske okupacijske vojske (9. kolovoza 1943) Croatia rediviva dogodit će se uoči kataklizmičkog spomendana, u petak 5. kolovoza 2016.
Najava • 23.07.2016.

10. jubilarna turneja MasterCard Broda knjižare – Broda kulture

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture svoju jubilarnu 10. plovidbu počinje 23. srpnja iz Makarske. Uz najpoznatije hrvatske autore, na Brodu knjižara gostovat će i pisci iz Sjedinjenih Američkih Država kao zemlje partnera.
Najava • 15.07.2016.

Ljetna Disku(r)sija predstavlja Petra Matovića

Ljetna Disku(r)sija predstavlja istaknutog srpskog pjesnika Petra Matovića, gosta splitskog programa Writers in residence. Matovićevu poeziju smjestit će u uličnu gužvu, ispod zidina Diolecijanove palače, na vrhu Bosanske ulice. O putovanjima, rezidencijama, poeziji i mnogo čemu drugom, s autorom će razgovarati Marijo Glavaš.
Najava • 14.07.2016.

Predstavljanje knjige 'The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair' i druženje s autoricom Florom Turner-Vučetić

Povodom izlaska knjige 'Ljubavne slastice' na engleskom jeziku - 'The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair; Croatian family recipes' izdavačka kuća Algoritam poziva na druženje s autoricom Florom Turner-Vučetić, u četvrtak 14. srpnja Vinyl baru u Zagrebu.
Najava • 09.07.2016.

Književna večer Novi autor – Nova stranica : Karmela Špoljarić i Elvira Slišurić

Udruga Nova stranica Zagreb organizira književnu večer Novi autor – Nova stranica, na kojoj će se publici predstaviti spistateljice Karmela Špoljarić i Elvira Slišurić. Književnu večer vodi Iva Mirčić, za glazbeni dio zadužen je gitarist Zlatko Ratkajec, a sve posjetitelje očekuju ukusne slastice i bogata nagradna igra.
Najava • 02.07.2016.

Vaginini monolozi Eve Ensler na Riječkim ljetnim noćima

U sklopu Riječkih ljetnih noći održat će se dramsko čitanje nagrađivanog književnog dijela Eve Ensler 'Vaginini monolozi', u kojem će sudjelovati žene različite dobi, zanimanja i seksualne orijentacije, vjerskog opredjeljenja, i nacionalnosti koje žive i rade u Rijeci i okolici.
Najava • 28.06.2016.

Srpski pjesnik Petar Matović gostuje u Zagrebu

Istaknuti i nagrađivani srpski pjesnik Petar Matović gostuje u Zagrebu, u organizaciji Durieuxa, u utorak 28. lipnja u Velvet Caféu. Uz predstavljanje njegove poezije, razgovarat će se o prednostima rezidencijskih boravaka te o tome zašto osobito voli Zagajewskog. Moderatorica je Ivana Rogar.