Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.02.2016.

Večer poezije s Dragom Glamuzinom - Everest

Večer poezije s Dragom Glamuzinom i predstavljanje pjesničke zbirke 'Everest' održat će se u srijedu 17. veljače u Velvet caféu u Zagrebu. O zbirci 'Everest' će uz autora govoriti Delimir Rešicki, Zoran Ferić i Ivica Prtenjača.
Najava • 16.02.2016.

Predstavljanje knjige Ive Štivičića 'Antologijske drame'

Predstavljanje knjige Ive Štivičića "Antologijske drame" (Hena com, 2016) održat će se u utorak 16. veljače 2016. u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autora predstaviti Vojo Šiljak i Marina Vujčić.
Najava • 16.02.2016.

Od korica do korica : Marijana Hameršak

Na prvom ovogodišnjem izdanju tribine Od korica do korica u kubu Booksa gostovat će Marijana Hameršak, koatuorica knjige 'Uvod u dječju književnost'. Voditelj tribine Dinko Kreho s Marijanom Hameršak će razgovarati o dječjoj književnosti kako u globalnim okvirima, tako i u hrvatskom i širem 'regionalnom' kontekstu.
Najava • 16.02.2016.

Predstavljanje knjige Karla Jaspersa Opća psihopatologija

Predstavljanje knjige Karla Jaspersa 'Opća psihopatologija' održat će se u utorak 16. veljače u 13 sati u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. Okupljene će pozdraviti Damir Barbarić, a knjigu će predstaviti Vlado Jukić, Ante Stamać i Romana Horvat.
Najava • 13.02.2016.

Eva Illouz nova gošća Filozofskog teatra

Nova gošća Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu je Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice, autorica na hrvatski prevedene knjige 'Zašto ljubav boli'. Eva Illouz specijalizirala se upravo za ljubav, pa nije slučajno da se novo izdanje Filozofskog teatra održava 13. veljače, uoči Valentinova.
Najava • 11.02.2016.

Predstavljanje knjige 'Preko granica' Saadata Hasana Mantoa

Predstavljanje zbirke pripovijedaka 'Preko granica' pisca Saadata Hasana Mantoa održat će se u četvrtak 11. veljače u Knjižnici Tina Ujevića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti prevoditelj Krešimir Krnic, koji je za ovu zbirku odabrao i preveo 14 pripovijedaka.
Najava • 10.02.2016.

Predstavljanje nove zbirke poezije Delimira Rešickog 'Lovci u snijegu'

Večer poezije s Delimirom Rešickim i predstavljanje njegove nove zbirke 'Lovci u snijegU' održat će se u srijedu 10. veljače u zagrebačkom Velvet caféu. Uz autora o zbirci će govoriti Žarko Paić i Branko Čegec.