Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 02.12.2016.

Književni petak : Porez na kulturu

Na Književno petku bit će govora o poreznoj reformi i tome što ona znači za samostalne umjetnike u Hrvatskoj pa onda posljedično i za hrvatsku kulturu. Gostuju Srđan Sandić, pisac i novinar, Antonija Letinić, novinarka i glavna urednica Kulturpunkta i Nenad Bartolčić, urednik portala Moderna vremena.
Najava • 02.12.2016.

Dani Vlade Gotovca : Jesu li se hrvatski kroatisti ikada voljeli?

Povodom obilježavanja manifestacije Zagrebačka predavanja / Dani Vlade Gotovca u Kulturno informativnom centru u Zagrebu održat će se predavanje Jesu li se hrvatski kroatisti ikada voljeli? Predavanje će održati Slobodan Prosperov Novak. Tekstove iz knjige Vlade Gotovca čitat će glumci Sanja Vejnović i Luka Dragić.
Najava • 01.12.2016.

G • točka: Grad u Gavelli : Jukić Pranjić, Popović, Rundek

Novo izdanje G • točke, druge večeri novog kulturnog projekta u srcu Zagreba, ugostit će jednu od najaktivnijih hrvatskih stripašica i animatorica Irenu Jukić Pranjić, klasika hrvatske proze Edu Popovića i jednog od najuspješnijih domaćih glazbenika, Darka Rundeka.
Najava • 01.12.2016.

Splitska Bookvica u društvu Edija Matića i Regije stranaca

Na novoj književnoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak 1. prosinca u splitskom klubu Quasimodo, gostuje splitski pisac, fotograf i svestrani umjetnik Edi Matić, koji će predstaviti svoj novi, treći po redu roman 'Regija stranaca'. Razgovor s autorom vodit će Korana Serdarević.
Najava • 01.12.2016.

22. Sa(n)jam knjige u Istri

22. Sa(n)jam knjige u Istri, od 1. do 11. prosinca bavi se dvjema velikim temama: središnjom temom 'Transatlantik' kojom u središte pažnje postavlja suvremenu portugalsku, španjolsku i južnoameričku književnost i temom 'Ljubljana bere', regionalnim programom kojim će se predstaviti kulturno-umjetnička scena grada Ljubljane.
Najava • 30.11.2016.

Predavanje Alice Béja na temu 'Američka mlada ljevica'

U zagrebačkom klubu Booksa gostuje francuska amerikanistica Alice Béja koja će održati predavanje na temu 'Američka mlada ljevica'. Predavanje će se baviti američkim ljevičarskim miljeom te ulogom kulturnih i političkih časopisa lijeve provenijencije u političkim promjenama.
Najava • 29.11.2016.

Strip-tease Matka Vladanovića : Zajebani Lavanderman

Na tribini Strip-tease Matka Vladanovića održat će se druženje sa Zajebanim Lavandermanom. U Booksu dolaze i o Lavandermanu pričaju glavni scenarist Toni Faver Bobanović i prvi crtač Vančo Rebac. Druženje vodi Matko Vladanović.