Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.03.2015.

Predstavljanje novih romana Josipa Mlakića

Predstavljanje dvaju novih romana Josipa Mlakića 'Svježe obojeno' i 'Božji gnjev' održat će se u subotu 7. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 04.03.2015.

Bijeg i pobuna : O post-historijskom mišljenju

Na tribini Književni petak gostuju Goran Starčević, autor nedavno objavljene knjige 'Bijeg i pobuna' i ugledni slovenski filozof Dean Komel. Razgovor vodi urednik i voditelj, Tonči Valentić.
Najava • 04.03.2015.

Pljesnive jagode : Razgovor o suvremenoj brazilskoj književnosti

Književna večer 'Pljesnive jagode: O suvremenoj brazilskoj književnosti', održat će se u petak 6. ožujka u klubu Booksa u Zagrebu. Razgovor o brazilskoj književnosti vodit će Majda Bojić i Srđan Sandić.
Najava • 04.03.2015.

Predstavljanje knjige 'Permakultura' Karmele i Miroslava Kiša

Predstavljanje knjige 'Permakultura : Održivi vrt, zbrinuta zemlja, sretni ljudi' autora Karmele i Miroslava Kiša, koju je 2014. objavila Planetopija, održat će se u četvrtak 5. ožujka u Knjižnici Novi Zagreb.
Najava • 04.03.2015.

Predstavljanja knjige Damira Zlatara Freya u Rijeci

Damir Zlatar Frey gostuje u četvrtak 5. ožujka u riječkom antikvarijatu Ex libris. U razgovoru sa Seidom Serdarevićem predstavit će svoju knjigu 'Kristalni kardinal', u izdanju Frakture.
Najava • 27.02.2015.

Prvi Bookara Show u 2015. ugošćuje književnu groupie - Pavla Svirca!

Prvi Bookara Show u 2015. godini ugostit će enfant terrible hrvatske književne scene, strah i trepet brižnih majki i bolno kurje oko na stopalu književne estrade: književnu groupie - Pavla Svirca!
Najava • 25.02.2015.

Dani otvorenih vrata u CeKaPe-u

Povodom 7. obljetnice postojanja, Centar za kreativno pisanje poziva građane na susret i razgovor s piscima i novinarima u sklopu Dana otvorenih vrata koji će se održati u četvrtak, 26. veljače. Vrata Centra bit će otvorena posjetiteljima i ulaz je slobodan od 9 do 21 sat, a u tom su razdoblju predviđena brojna zbivanja i sadržaji.
Najava • 24.02.2015.

Promocija knjige Jasne Horvat 'Antiatlas'

Promocija nove knjige Jasne Horvat 'Antiatlas' (Naklada Ljevak, 2014) održat će se u četvrtak 26. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na promociji će sudjelovati Dubravka Oraić Tolić, urednica Nives Tomašević i autorica, dok će ulomke iz knjige čitati Ana-Marija Vrdoljak.