Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.09.2016.

Stručni skup Motivacija i strategije za poticanje čitanja

Svake godine povodom Međunarodnog dana pismenosti (8. rujna) Hrvatsko čitateljsko društvo organizira stručni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti i poticanja rasprava o pismenosti(ima) i dobrobitima čitanja. Ovogodišnji stručni skup održat će 8. rujna 2016. u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu.
Najava • 07.09.2016.

Uskoro četvrti Festival alternative i ljevice u Šibeniku - FALIŠ

Četvrti Festival alternative i ljevice u Šibeniku ove će se godine održati od 7. do 10. rujna. Nakon što je prošle godine obilježeno 70 godina od velike, ali po svemu sudeći privremene pobjede na fašizmom, četvrti FALIŠ posvećen je vremenu koje dolazi, točnije budućnosti i mogućim pravcima promjena.
Najava • 03.09.2016.

Digitalna književna kabina L.I.R. (Livre in Room) u Zagrebu

Prije izlaganja na Sajmu knjige u Frankfurtu u 2017. godini, digitalna književna kabina L.I.R. (Livre in Room) koju je osmislio francuski umjetnik Joris Mathieu bit će predstavljena u Zagrebu od 3. rujna do 2. listopada u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj u suradnji s književnim festivalom Literatura Mundi.
Najava • 01.09.2016.

Otvorenje izložbe Andrija Medulić Schiavone iz fonda Grafičke zbirke NSK u Slovniku Ivana Kukuljevića Sakcinskoga

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvara se izložba postavljena u povodu 200. obljetnice rođenja Ivana Kukuljevića Sakcinskog. Posjetitelji izložbe imat će priliku razgledati petnaest grafika iz serije Krist i apostoli koje je Sakcinski u Slovniku pripisao Andriji Meduliću.
Najava • 20.08.2016.

Glumac Đorđe Kukuljica govori stihove pjesnika 20. i 21. stoljeća na Jutru poezije

U subotu 20. kolovoza 2016. s početkom u 12 sati na tradicionalnoj tribini "Jutra poezije" nastupa fimski, televizijski i kazališni glumac Đorđe Kukuljica koji će govoriti stihove istaknutih pjesnika 20. i 21. stoljeća. Voditelj tribine je Robert Roklicer.
Najava • 14.07.2016.

Predstavljanje knjige 'The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair' i druženje s autoricom Florom Turner-Vučetić

Povodom izlaska knjige 'Ljubavne slastice' na engleskom jeziku - 'The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair; Croatian family recipes' izdavačka kuća Algoritam poziva na druženje s autoricom Florom Turner-Vučetić, u četvrtak 14. srpnja Vinyl baru u Zagrebu.
Najava • 07.07.2016.

Promocija zbirke priča Jelene Zlatar 'Ticala'

Promocija nove zbirke priča Jelene Zlatar 'Ticala' održat će se u četvrtak 7. srpnja u Vinyl baru u Zagrebu. O novoj zbirci će govoriti Ivana Rogar (spisateljica), Nermina Husković (glavna urednica) i Jelena Zlatar (autorica).