Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.11.2015.

Promocija novog romana Zorana Ferića 'Na osami blizu mora'

Četiri godine nakon velikog uspjeha 'Kalendara Maja' Zoran Ferić pojavljuje se s novim romanom u kojem pratimo živote nekoliko ‘galebova’ i ‘malomišćanskih’ cura od adolescencije nabrijane hormonima do onih umornih i rezigniranih trenutaka kad već počinjemo sumirati svoje živote. O romanu će, uz autora, govoriti Jagna Pogačnik, Roman Simić i Drago Glamuzina.
Najava • 26.11.2015.

Milana Vuković Runjić gostuje u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu

Milana Vuković Runjić gošća je književne tribine koja će se održati u četvrtak 26. studenog u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu. Predstavit će svoje romane 'Hotel u oblacima 1914.' i najnoviji 'Faraon iz Ilice je mrtav! Prvi slučaj Edvine Podolsky'.
Najava • 26.11.2015.

Međunarodni znanstveni simpozij 'Tranzicija i kulturno pamćenje'

Simpozij u sklopu znanstveno-istraživačkog projekta 'Hrvatski književno-kulturni identitet u tranziciji' predstavlja prvo sistematsko istraživanje hrvatskih i srpskih književnih i kulturnih odnosa.
Najava • 25.11.2015.

HDP organizira simpozij o književniku Antunu Vujiću

U Hrvatskom društvu pisaca održat će se simpozij o književniku Antunu Vujiću, povodom 70. godišnjice. Izlagat će: Bruno Kragić, Goran Sunajko, Goran Tribuson, Drago Roksandić, Vjeran Zuppa, Tonči Kursar, Nikola Petković, Biserka Cvjetičanin, Branko Čegec, Zvonimir Maković, Milan Živković, Mani Gotovac, Damir Sokić i Velimir Visković.
Najava • 25.11.2015.

Raspored emitiranja: Knjiga ili život (25.11. - 4.12.2015.)

Knjiga ili život uputit će vas u tajne Spikigina - storytelling manifestacije na kojoj pisci pripovijedaju svoje priče, saznat ćete tko je SAE, zaplivati u rijeci Savi s Bekimom Sejranovićem i otkrivati kako se zabavljalo i mučilo političke protivnike, biralo prve misice, proricalo budućnost i ubijalo u Zagrebu s Milanom Vuković Runjić.
Najava • 20.11.2015.

Medina čitanka : Bojan Krivokapić

Prva književna večer 'Medina čitanka' održat će se u petak 20. studenog u Medinoj Škrinji u Varaždinu. Gost prve večeri je Bojan Krivokapić. Moderiraju: Iva Tkalec i Nataša Ilić.
Najava • 20.11.2015.

Predstavljanje knjige 'Evolucija konkurentske prednosti' Maje Daraboš

Pitate se kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju čak i u uvjetima kada to izgleda gotovo nemoguće? U tome vam može pomoći knjiga 'Evolucija konkurentske prednosti' autorice Maje Daraboš, koja će se predstaviti u petak 20. studenoga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.