Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.02.2016.

Eva Illouz nova gošća Filozofskog teatra

Nova gošća Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu je Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice, autorica na hrvatski prevedene knjige 'Zašto ljubav boli'. Eva Illouz specijalizirala se upravo za ljubav, pa nije slučajno da se novo izdanje Filozofskog teatra održava 13. veljače, uoči Valentinova.
Najava • 12.02.2016.

Predstavljanje romana 'Ja, Jesusa' Elene Poniatowske

Predstavljanje romana 'Ja, Jesusa' najveće živuće meksičke književnice Elene Poniatowske, dobitnice nagrade Cervantes za životno djelo održat će se u petak 12. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O romanu i Meksiku razgovarat će Ivana Glavaš Bakija, Željka Lovrenčić i Heriberto Sierra, meksički književnik.
Najava • 12.02.2016.

Predstavljanje knjige Une Bauer 'Priđite bliže'

Predstavljanje knjige Une Bauer 'Priđite bliže : O kazalištu i drugim radostima' održat će se u petak 12. veljače u prostoru književnog kluba Booksa. Na predstavljanju će govoriti Marcell Mars, Ksenija Stevanović i Antonija Letinić. Moderira Mima Simić.
Najava • 12.02.2016.

Predstavljanje Hrvatskoga iseljeničkog zbornika 2016.

U prigodi 65. obljetnice osnutka Hrvatska matica iseljenika poziva na svečano predstavljanje 'Hrvatskoga iseljeničkog zbornika 2016.' koje će se održati u petak 12. veljače. Zbornik će predstaviti: Marin Knezović, Božo Skoko, Marijeta Rajković Iveta, Paula Gadže i Vesna Kukavica.
Najava • 11.02.2016.

Predstavljanje knjige 'Preko granica' Saadata Hasana Mantoa

Predstavljanje zbirke pripovijedaka 'Preko granica' pisca Saadata Hasana Mantoa održat će se u četvrtak 11. veljače u Knjižnici Tina Ujevića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti prevoditelj Krešimir Krnic, koji je za ovu zbirku odabrao i preveo 14 pripovijedaka.
Najava • 09.02.2016.

Strip-tease Matka Vladanovića : Alem Ćurin predstavlja 'List vode'

Na tribini Strip-tease Matka Vladanovića u klubu Booksa poznati splitski ilustrator i stripaš Alem Ćurin predstavit će svoj grafički roman 'List vode', posvetu velikanu talijanskog stripa i europske kulture Hugu Prattu. Uz autora Alema Ćurina sudjeluje i njegov izdavač Vladimir Šagadin.
Najava • 06.02.2016.

Kazalište i knjiga: 'Čajana na Mjesecu' Gordane Lukačić

U programu Kazalište i knjiga koji se održava u zagrebačkom Kazalištu Trešnja, u subotu 6. veljače održat će se predstavljanje slikovnice i radionica 'Čajana na Mjesecu' Gordane Lukačić, uz druženje s pandama i nezaobilazno ispijanje čaja.