Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 03.03.2017.

Promocija knjige Darka Lukića 'Uvod u primijenjeno kazalište'

Promocija knjige Darka Lukića 'Uvod u primijenjeno kazalište : Čije je kazalište?' održat će se u petak 3. ožujka u dvorani F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Nova akademijska scena). Knjigu će uz autora, predstaviti Eugenia Ehgartner, Milena Dragičević Šešić i Sibila Petlevski.
Najava • 02.03.2017.

Večer poezije : Ottó Fenyvesi 'Kod nas više nema kanibala'

Fraktura vas poziva na večer poezije 'Kod nas više nema kanibala', s mađarskim piscem Ottóm Fenyvesijem, povodom predstavljanja istoimene zbirke pjesama u izdanju Frakture. Uz autora, Otta Fenyvesija, sudjeluju Lea Kovács, Delimir Rešicki i Seid Serdarević.
Najava • 02.03.2017.

Predstavljanje knjige 'Debljina - klinički pristup' Davora Štimca i suradnika

Predstavljanje knjige 'Debljina - klinički pristup' autora Davora Štimca i suradnika održat će se u četvrtak 2. ožujka u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Željko Krznarić, Jasna Lipozenčić, Daniel Rukavina, Milan Vrkljan, Ivan Mišković, Davor Štimac i Anđa Raič.
Najava • 02.03.2017.

Program obilježavanja 144. godišnjice rođenja Marije Jurić Zagorke

Povodom 144. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke Centar za ženske studije organizira program koji uključuje predavanje 'Dvije Marije' Žarke Vujić te večernju šetnju 'Zagorkina priča' koja vas vodi Gornjim gradom i mjestima koja su obilježila događaje iz najčitanijeg Zagorkinog djela 'Grička vještica'...
Najava • 28.02.2017.

Krnja književnost : Marinko Koščec

Na tribini Krnja književnost u Booksi gostuje Marinko Koščec, docent na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i autor šest romana... Voditelj tribine Tomislav Augustinčić razgovarat će s piscem o njegovom novom romanu 'U potrazi za početkom kruga'.
Najava • 24.02.2017.

Književna večer s Draženom Katunarićem u Ližnjanu

U knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI! u petak, 24. veljače gostuje pjesnik, prozaik, prevoditelj, urednik i nakladnik, Dražen Katunarić koji ovu veljaču boravi u Ližnjanu gdje dovršava svoj novi roman.
Najava • 23.02.2017.

Novozagrebačka tribina : Slobodan Šnajder

Novozagrebačka tribina u Knjižnici Vjekoslava Majera predstavit će Slobodana Šnajdera i njegov višenagrađivani roman 'Doba mjedi'. Tribina koju vodi Maja Hrgović, održat će se u četvrtak 23. veljače na adresi Meštrovićev trg 1g.