Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 27.05.2016.

Počinje 9. vRIsak - sajam knjiga i festival autora u Rijeci

9. sajam knjiga i festival autora vRIsak održava se od 2. do 12. lipnja u Rijeci. Festivalski program ove je godine bogatiji no ikad, uz više od 40 književnih događaja i više od 80 gostujućih autora, prevoditelja i nakladnika iz Hrvatske, zemalja regije i Europe. U Rijeci će se tako predstaviti i autori iz Finske, Danske, Estonije, Islanda, Slovačke, Cipra i Grčke...
Vijest • 27.05.2016.

Priopćenje Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija u području obrazovanja

Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija u području obrazovanja obratilo se javnosti putem priopćenja vezano za odluku članova Ekspertne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme kojom traže svoje razrješenje.
Vijest • 25.05.2016.

San ljetne noći u Školi kreativnog pisanja Milane Vuković-Runjić

Škola kreativnog pisanja spisateljice i urednice Milane Vuković-Runjić koja se održava u knjižari Vuković-Runjić, prije ljetnih praznika, nudi posljednji semestar prigodno nazvan San ljetne noći. Program uključuje predavanja, radionice pisanja i mali izlet na Mirogoj povodom proslave Matoševa rođendana.
Vijest • 25.05.2016.

FEKP objavio finaliste natječaja za kratku priču

Na FEKP-ov natječaj za kratku priču, s temom 'O granicama: slobodna tema', pristigle su 282 priče od kojih je žiri odabrao 20 najboljih. Pobjednik će biti proglašen na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 31. svibnja u polukružnoj dvorani Teatra &TD, a pobjedničku priču autor/ica će čitati na završnoj večeri FEKP-a 3. lipnja u Teatru &TD.
Vijest • 25.05.2016.

U tijeku su e-savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o kulturnim vijećima i Javni poziv za predlaganje članova Kulturnih vijeća

U tijeku je e-savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o kulturnim vijećima koje traje do 16. lipnja 2016. Istovremeno, 18. svibnja 2016. Ministarstvo kulture raspisalo je Javni poziv za predlaganje članova Kulturnih vijeća, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave poziva.
Vijest • 16.05.2016.

Pokrenuta književna nagrada za književnost na društvenim mrežama

Udruga Kultipraktik pokreće godišnju Književnu nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.
Vijest • 13.05.2016.

Festival povijesti Kliofest 2016. dodijelio nagrade povjesničarima

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu dodjeljuju nagrade za doprinos historiografiji.