Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 30.11.2015.

Knjižni blok uputio 'Inicijativu za knjigu' Ministarstvu kulture / Vladi RH

U skladu sa svojim polazištem da je nužna sinergija svih povezanih s knjigom udruga Knjižni blok u svojoj novoj 'Inicijativi' ističe da bez obzira koja politička opcija obnaša poluge vlasti briga za hrvatsku knjigu i cjelokupni knjižni sektor mora biti jedan od važnijih prioriteta za sve.
Vijest • 27.11.2015.

Objavljen novi broj časopisa Književnost uživo

Objavljen je 3. broj mrežnog (i tiskanog) časopisa za književnost i umjetnost 'Književnost uživo', ujedno i 10. do sada objavljeni svezak. Broj su uredile Dunja Matić, Mirela Fuš, Tea Marković i Tamara Čapelj. Časopis možete prezeti besplatno na ponuđenoj poveznici.
Vijest • 26.11.2015.

Marina Vujčić dobitnica nagrade V.B.Z.-a i TISAKmedije za najbolji roman 2015.

Književna nagrada V.B.Z.-a & Tisak medije za najbolji neobjavljeni roman 2015. godine dodijeljena je Marini Vujčić za roman 'Susjed'. Odluku je donio žiri književne nagrade u čijem su sastavu Zoran Ferić (predsjednik), Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić i Drago Glamuzina.
Vijest • 25.11.2015.

Grad Beč besplatno dijeli svojim građanima 100.000 primjeraka 'Sofijinog svijeta'

U glavnom će austrijskom gradu u okviru akcije pod nazivom 'Jedan grad. Jedna knjiga' ciljem promicanja važnosti čitanja svi zainteresirani građani od 25. studenog u bečkim knjižnicama, knjižarama i školama moći preuzeti svoj besplatan primjerak romana 'Sofijin svijet' norveškog pisca i scenarista Josteina Gaardera.
Vijest • 23.11.2015.

Natječaj za rukopis romana za djecu i mlade na temu Sigetske bitke

Društvo hrvatskih književnika objavljuje natječaj za rukopis romana za djecu i mlade na temu Sigetske bitke u povodu obilježavanja njezine 450. obljetnice. Najbolji rukopis nagrađuje se nagradom od 20,000 kuna i objavljuje se kao izdanje DHK.
Vijest • 16.11.2015.

Otvoren natječaj Hrvatska lijepa knjiga

Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene tijekom 2015. godine. Kategorije u kojima se knjige mogu prijaviti na natječaj su: književnost; znanost; monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije; knjige za djecu i mladež; školske knjige; bibliofilska i reprint izdanja; katalozi.
Vijest • 16.11.2015.

Proglašeni dobitnici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI!

Nagrada stručnog žirija dodijeljena je Stanislavu Marijanoviću za tekst i ilustracije slikovnice 'Ribalica i druge tajnovite riječi', nakladničke kuće Sipar. Dječji žiri najviše svojih glasova dao je slikovnici 'Najsporiji kralj na svijetu', Zorana Pongrašića (tekst) i Boba Živkovića (ilustracije), u izdanju Knjige u centru.