Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 29.04.2016.

Odabrano pet finalista književne Nagrade Anto Gardaš 2015.

Povjerenstvo 10. književne Nagrade 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu 2015. godine odabralo je pet romana koji ulaze u uži izbor. U užem izboru nalaze se romani Mire Gavrana, Vjekoslave Huljić, Nives Madunić Barišić, Jasminke Tihi-Stepanić i Renate Zlatković.
Vijest • 29.04.2016.

Dodijeljene nagrade Dana hrvatske knjige - Judita, Davidias i Slavić

Nagradu 'Davidias' dobila je Renate Lachmann za knjigu 'Od ljubavi do nostalgije. Ogledi o hrvatskoj književnosti', nagradu 'Judita' dobio je Darko Novaković za knjigu 'U krilu vile latinke. Rasprave o hrvatskom humanizmu', a nagradu 'Slavić' dobila je Tanja Belobrajdić za roman 'Crni kaput'.
Vijest • 28.04.2016.

Natječaj za književnu nagradu V.B.Z.-a i Tisak Medije za najbolji neobjavljeni roman godine

Izdavačka kuća V.B.Z. trinaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Dobitniku ova nagrada donosi novčanu nagradu od sto tisuća kuna, te izdavanje rukopisa na hrvatskom jeziku. Natječaj je otvoren do 15. srpnja, a rezultati će biti objavljeni do 1. prosinca 2016.
Vijest • 28.04.2016.

Predstavljanje knjige 'Vizija i stvarnost - Zbornik u povodu 40 godina djelovanja Aleksandre Horvat u knjižničarstvu'

Predstavljanje knjige 'Vizija i stvarnost - Zbornik u povodu 40 godina djelovanja Aleksandre Horvat u knjižničarstvu' održat će se u utorak 3. svibnja u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Zbornik su uredile Daniela Živković i Tatjana Nebesny a objavila Hrvatska sveučilišna naklada (2016).
Vijest • 27.04.2016.

Otvara se Muzej Apoksiomena u Malom Lošinju

Dugoiščekivano otvorenje Muzeja Apoksiomena u Malome Lošinju održat će se u subotu, 30. travnja na Rivi lošinjskih kapetana. Antički brončani kip pronađen je 1999. godine, restauriran i konačno dočekuje svoj lošinjski dom. Od osam do sada poznatih varijacija prototipa Apoksiomena, lošinjski je kip najcjelovitiji i najsačuvaniji.
Vijest • 21.04.2016.

Noćni spektakl nad fontanama kod NSK kao uvod u Noć knjige 2016.

U noći koja će prethoditi danu održavanja manifestacije Noć knjige 2016. na popularnim zagrebačkim fontanama moći ćete uživati u 3D projekcijama motiva koji vizualno obilježavaju ovogodišnju Noć knjige – nad fontanama će lebdjeti likovi Williama Shakespearea, Miguela de Cervantesa i Mačka Mišolovca, sve redom velikih knjigoljubaca.
Vijest • 20.04.2016.

Potražite programsku knjižicu Noći knjige 2016. na kioscima Tiska

Programske knjižice Noći knjige su stigle na kioske Tiska diljem Hrvatske! Knjižice se dijele besplatno svakome tko zatraži, stoga potražite svoj primjerak i osigurajte si vodič kroz brojne programe u Noći knjige 2016.