Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 25.08.2016.

Rujan počinje bogatim programom Festivala svjetske književnosti

Ono što smo već najavili u srpnju jučer je i potvrđeno na konferenciji za medije - četvrti po redu Festival svjetske književnosti održat će se od 4. do 11. rujna 2016. godine. Ovogodišnji Festival posebnu pozornost posvećuje talijanskim autorima i talijanskoj književnosti, ugostiti će brojne autore iz 15 zemalja svijeta, a ove godine Festival će se uz Zagreb, održati i u Splitu.
Vijest • 23.08.2016.

45. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole

U ponedjeljak 22. kolovoza u Dubrovniku je započeo dvotjedni 45. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole koji traje do 2. rujna i okuplja inozemne studente slavistike i kroatistike, sveučilišne nastavnike kojima je hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.
Vijest • 22.08.2016.

Poznati finalisti Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

U finale Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama, ušli su, abecednim redom: Alen Brlek, Ivana Čagalj, Boba Đuderija, Hrvoje Marko Peruzović i Ivana Pocrnić. Dobitnik/ca Nagrade će biti proglašen/a tijekom rujna, a Nagrada će biti dodijeljena na Kalibar bestivalu u Zadru (15-17. rujna 2016.).
Vijest • 18.08.2016.

Jubilarno 15. izdanje festivala književnosti Faro(pi)s u Starom Gradu na Hvaru

Jubilarno 15. izdanje festivala književnosti Faro(pi)s u Starom Gradu na Hvaru ove se godine održava od 19. do 21. kolovoza, i podsjetnik je na umjetničku imovinu Arsena Dedića i Magde Dulčić. Hvarskoj publici predstaviti će se autori iz Regije i Hrvatske, a selektori ovogodišnjeg Faropisa su Ervin Jahić i Tonko Maroević.
Vijest • 27.07.2016.

IN MEMORIAM: Slobodan Novak (Split, 3. studenoga 1924. - Zagreb, 26. srpnja 2016.)

Još ne blijede sjećanja na zagrebački Teatar &TD sredinom 1970-ih i predstavu "Mirisi, zlato i tamjan" prema istoimenom Novakovom romanu, ili na "Izgubljeni zavičaj", "Izvanbrodski dnevnik"... Počivao u miru!
Vijest • 08.07.2016.

Rođendanski popust od 50% u knjižari Vuković & Runjić

Knjižara Vuković & Runjić ove godine obilježava svoju desetu obljetnicu. Sedmog srpnja prije točno deset godina na lokaciji u Teslinoj 16 u Zagrebu, izdavačka kuća Vuković & Runjić, poznata po svojim biranim i kvalitenim naslovima, otvorila je knjižaru Vuković & Runjić. Povodom desetog rođendana knjižara svim posjetiteljima daruje 50% popusta na sva izdanja Vuković & Runjić, bez ograničenja.
Vijest • 06.07.2016.

Drago Čondrić dobitnik ovogodišnje nagrade Tin Ujević za najbolju zbirku poezije

Povjerenstvo nagrade jednoglasno je donijelo odluku da se Nagrada "Tin Ujević" za najbolju knjigu poezije u 2016. godini dodijeli pjesniku Dragi Čondriću za zbirku pjesma "Sedam velikih biblijskih poema".