Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 15.07.2016.

U 66. godini umro cijenjeni mađarski pisac Peter Esterhazy

Jedan od najpoznatijih i u svijetu najcjenjenijih mađarskih pisaca Péter Esterházy, umro je 14. srpnja 2016. u 66. godini od raka gušterače. Nagrađen je nizom međunarodnih književnih nagrada i priznanja, između ostalih Nagradom Sándor-Mária, Vilenicom i Herderovom nagradom.
Vijest • 12.07.2016.

Zahtjevi inicijative Kulturnjaci 2016 političkim strankama i budućoj Vladi Republike Hrvatske

Na današnjoj press konferenciji predstavnici inicijative Kulturnjaci 2016 uputili su zahtjeve političkim strankama uoči parlamentarnih izbora te budućoj Vladi RH, a u interesu budućeg slobodnog razvoja kulture i umjetnosti u Hrvatskoj.
Vijest • 12.07.2016.

Natječaj za priče o Barceloni, Kataloniji i Španjolskoj

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera raspisuje natječaj za priče inspirirane Barcelonom, Katalonijom i/ili Španjolskom. Traže se priče svih žanrova spekulativne fikcije, na hrvatskom ili engleskom jeziku. Najbolje priče bit će objavljene u specijalnom izdanju Parseka koji će se distribuirati na BConu u Barceloni.
Vijest • 09.07.2016.

Ministarstvo kulture objavilo imena novih članova Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost

Novi članovi Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost su: Nikica Barić, Vladimir Lončarević, Lahorka Plejić-Poje, Ervin Jahić i Slobodan Prosperov - Novak. Za očekivati je da će zbog velikog kašnjenja prvi konkretni zadatak novoimenovanog vijeća biti prvi krug otkupa knjiga za narodne knjižnice.
Vijest • 08.07.2016.

Rođendanski popust od 50% u knjižari Vuković & Runjić

Knjižara Vuković & Runjić ove godine obilježava svoju desetu obljetnicu. Sedmog srpnja prije točno deset godina na lokaciji u Teslinoj 16 u Zagrebu, izdavačka kuća Vuković & Runjić, poznata po svojim biranim i kvalitenim naslovima, otvorila je knjižaru Vuković & Runjić. Povodom desetog rođendana knjižara svim posjetiteljima daruje 50% popusta na sva izdanja Vuković & Runjić, bez ograničenja.
Vijest • 04.07.2016.

Deveti natječaj roman@tportal.hr za najbolji hrvatski roman

Devetu godinu zaredom tportal.hr raspisao je natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade roman@tportal.hr pripast će 50 tisuća kuna. Natječaj na koji izdavači ili autori mogu prijaviti svoje romane traje od 1. do 15. srpnja, a prijava se vrši putem online formulara dostupnog na tportalu.
Vijest • 27.06.2016.

Natječaj : Drugo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji

Drugo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji održat će se 3. srpnja 2016. u klubu Močvara u Zagrebu. Na natječaj se može prijaviti bilo koji punoljetan državljanin RH, a pobjednik prvenstva dobiva besplatno putovanje i plaćen hotel i hranu u Belgiji, gdje će u studenom, na europskom prvenstvu u slam poeziji, predstavljati Hrvatsku.