Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 28.11.2016.

Koje nas novosti očekuju na 22. Sa(n)jam knjige u Istri?

22. Sa(n)jam knjige u Istri, osim bogatog i slojevitog programa, donosi i neke značajne novosti u svom izložbeno-prodajnom dijelu. Naglasak je na pravoj knjižarskoj prezentaciji u kojoj su knjige uvijek nadohvat ruke. Za razliku od knjižnjih stupova, osvanut će knjižni otoci, a uz visoke police brodske palete pretrpane knjigama...
Vijest • 23.11.2016.

Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i Hrvatsko novinarsko društvo predložili premijeru Plenkoviću hitan sastanak u vezi s poreznom reformom

Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i Hrvatsko novinarsko društvo upozorili su na problem predložene porezne reforme.
Vijest • 22.11.2016.

10. Dani Marije Jurić Zagorke u Zagrebu

Danas su u Zagrebu započeli 10. Dani Marije Jurić Zagorke, polaganjem vijenca na grobu Marije Jurić Zagorke te dodjelom Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike.
Vijest • 18.11.2016.

Hrvatska lijepa knjiga : Natječaj za najljepše oblikovane hrvatske knjige

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga, poziva sve zainteresirane hrvatske nakladnike da do 7. prosinca 2016. godine pošalju knjige koje bi željeli prijaviti na natječaj. Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene tijekom 2016. godine.
Vijest • 17.11.2016.

metaFORA 2017. Iza zrcala : Natječaj za najbolju kratku priču

Otvoren je natječaj za najbolju kratku priču metaFORA 2017., na temu: Iza zrcala. Ovogodišnja, peta, metaFORA posvećena je bajci i fantastičnoj priči, zato zavirite iza zrcala u svjetove gdje se čudesno i nadnaravno isprepliće sa zbiljskim, a između stvarnog i izmišljenog nema granica...
Vijest • 10.11.2016.

Obranjen PDV na knjigu od 5%, trošak autorskih honorara ipak raste

Vlada RH na današnjoj je sjednici u saborsku proceduru uputila paket od 15 zakonskih prijedloga poreznih reformi. Ono što je u tome najznačajnije za knjižni sektor jest da je knjiga ostala u grupi proizvoda na koje će se primjenjivati najniža stopa PDV-a od 5%.
Vijest • 09.11.2016.

35. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija na Interliberu

U sklopu Interlibera održava se 35. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja. Ove godine sudjeluje više od 120 muzeja iz Hrvatske, a publika će se imati priliku upoznati s recentnim vodičima, časopisima, katalozima izložaba, monografijama, plakatima i raznim elektroničkim nastalim u produkciji muzeja i galerija.