Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 27.11.2015.

Objavljen novi broj časopisa Književnost uživo

Objavljen je 3. broj mrežnog (i tiskanog) časopisa za književnost i umjetnost 'Književnost uživo', ujedno i 10. do sada objavljeni svezak. Broj su uredile Dunja Matić, Mirela Fuš, Tea Marković i Tamara Čapelj. Časopis možete prezeti besplatno na ponuđenoj poveznici.
Vijest • 26.11.2015.

Marina Vujčić dobitnica nagrade V.B.Z.-a i TISAKmedije za najbolji roman 2015.

Književna nagrada V.B.Z.-a & Tisak medije za najbolji neobjavljeni roman 2015. godine dodijeljena je Marini Vujčić za roman 'Susjed'. Odluku je donio žiri književne nagrade u čijem su sastavu Zoran Ferić (predsjednik), Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić i Drago Glamuzina.
Vijest • 25.11.2015.

Grad Beč besplatno dijeli svojim građanima 100.000 primjeraka 'Sofijinog svijeta'

U glavnom će austrijskom gradu u okviru akcije pod nazivom 'Jedan grad. Jedna knjiga' ciljem promicanja važnosti čitanja svi zainteresirani građani od 25. studenog u bečkim knjižnicama, knjižarama i školama moći preuzeti svoj besplatan primjerak romana 'Sofijin svijet' norveškog pisca i scenarista Josteina Gaardera.
Vijest • 23.11.2015.

Natječaj za rukopis romana za djecu i mlade na temu Sigetske bitke

Društvo hrvatskih književnika objavljuje natječaj za rukopis romana za djecu i mlade na temu Sigetske bitke u povodu obilježavanja njezine 450. obljetnice. Najbolji rukopis nagrađuje se nagradom od 20,000 kuna i objavljuje se kao izdanje DHK.
Vijest • 23.11.2015.

Ivana Šojat Kuči dobitnica Teatar.hr Nagrade Publike za najbolji novi dramski tekst

U sklopu izbora za 'Teatar.hr Nagradu Publike' u kojem o najboljima u domaćim izvedbenim umjetnostima odlučuju isključivo gledatelji, u generacijski šarolikoj konkurenciji za Nagradu za najbolji novi dramski tekst ovogodišnja je nagrada otišla u ruke Ivane Šojat-Kuči za tekst 'Elza hoda kroz zidove'.
Vijest • 16.11.2015.

Čestitka Hrvatskoj knjižnici za slijepe povodom 50. rođendana

Louise Braille od treće je godine života bio slijep. S deset godina postao je učenik Kraljevskog instituta za slijepu djecu u Parizu, a tu će naposljetku ne samo studirati, već i živjeti i podučavati. Nakon pet godina u Institutu (sa svega 15 godina) razvio je sustav pisanja i čitanja pomoću reljefno izbočenih točkica, a što je uspješno primijenio i na glazbene note.
Vijest • 14.11.2015.

Upoznajte ljude od riječi! - predstavljanje autora najboljih novih dramskih tekstova

U sklopu 'najkazališnijeg tjedna u godini', središnji nacionalni portal za izvedbene umjetnosti, Teatar.hr, organizira – među inim – i predstavljanje autora najboljih novih dramskih tekstova u protekloj sezoni, a u suradnji s portalom za knjigu - Moderna vremena.