Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 11.08.2015.

Preko 50 romana prijavljeno za književnu nagradu tportala

Na osmi tportalov natječaj za izbor najboljeg hrvatskog romana prijavljena su 52 naslova od kojih će žiri prvo odabrati 11, a potom i pet finalnih koji ostaju u konkurenciji za nagradu roman@tportal.hr u vrijednosti od 50 tisuća kuna.
Vijest • 31.07.2015.

Udruga Sa(n)jam knjige u Istri odlučila da ove godine neće biti dodijeljena nagrada Kiklop

Obrazlažući odluku organizatori iz udruge Sa(n)jam knjige u Istri ističu da nakon što je godišnja knjiška produkcija desetkovana Kiklopa nije moguće dodijeliti, a da se ne naruši izvorni smisao nagrade.
Vijest • 27.07.2015.

Ministarstvo kulture objavilo Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu

Ministarstvo kulture RH objavilo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu. Rok za podnošenje prijava jest od 15. srpnja do 15. rujna 2015. godine.
Vijest • 27.07.2015.

Hrvatski nakladnici uspješni u povlačenju EU sredstava za književne prijevode

Ove godine bespovratna sredstva za prijevod europske književnosti dobili su već iskusni prijavitelji, nakladničke kuće Vuković & Runjić, Naklada Ljevak, Fraktura, Naklada OceanMore te po prvi puta Edicije Božičević.
Vijest • 14.07.2015.

Objavljeno četvrto kolo biblioteke The best of Croatian Literature

U 4. kolu biblioteke objavljeni su naslovi Slavenke Drakulić 'They Would Never Hurt a Fly', Zorana Ferića 'Die Kinder von Patras' i Romana Simića Bodrožića 'A Frame For The Family Lion'.
Vijest • 03.07.2015.

Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Književnost za mlade

Savez sekularnih udruženja iz Francuske traži partnere za organizaciju susreta autora za mlade s publikom. Zainteresirani partneri trebali bi imati iskustva s radom u području književnosti za mlade, a prijave su otvorene do 24. srpnja 2015.
Vijest • 01.07.2015.

Muški pjesnički blok: Maleš, Pogačar, Vuković

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri nova pjesnička reizdanja: 'Trickster' Branka Maleša, 'Predmeti' Marka Pogačara i 'Golmanu, lovcu i šumaru' Tvrtka Vukovića.