Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anita Moorjani

Ponovno rođena : Moje putovanje od teške bolesti i iskustva blizu smrti do istinskog ozdravljenja

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Anka Munić
  • 02/2015.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789533046891
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

„Mogla sam odabrati hoću se vratiti… ili nastaviti prema smrti. Odlučila sam se za povratak kad sam shvatila da je raj stanje, a ne mjesto…“

Ponovno rođena“ nadahnjujući su memoari Anite Moorjani. Nakon gotovo četiri godine borbe s karcinomom i zloćudnim stanicama, njezino je tijelo počelo otkazivati. Lebdjela je na granici između života i smrti, a tada je spoznala svoju urođenu vrijednost i stvarni uzrok svoje bolesti. Dok je polako dolazila k sebi, shvatila je da joj se stanje poboljšalo nevjerojatnom brzinom – iz bolnice je otpuštena u roku od samo nekoliko tjedana, a u njezinu tijelu više nije bilo ni traga zloćudnim stanicama!

Anita Moorjani pripovijeda o svom djetinjstvu u Hong Kongu, poslovnim izazovima, o svojoj istinskoj životnoj ljubavi te o danima koji su je prikovali za bolesničku postelju. Otkriva nam što je sve naučila iz bolesti, kako je demantirala liječnike i suvremenu medicinu, priča nam o ozdravljenju, strahovima i istinskoj veličanstvenosti svakoga od nas. Iskustvo blizine smrti iz temelja joj je promijenilo poglede na život i danas je sve što radi prožeto dubinom i spoznajama koje je dobila dok je bila u „drugom svijetu“.

Kao pripadnica tradicionalne hinduske obitelji u većinski kineskom i britanskom društvu, Anita Moorjani od djetinjstva je bila razapeta između svoje i kulture i vjere sredine u kojoj je živjela. Godinama je pokušavala krivotvoriti vlastiti put kako bi ispunila tuđa očekivanja, a zahvaljujući prosvjetljenju koje je doživjela u drugoj dimenziji spoznala je da ima moć izliječiti se sama i da u svemiru postoje čuda za koja prije nije znala.

Anita Moorjani rođena je u Singapuru u indijskoj obitelji. Njezina se obitelj preselila u Hong Kong kad su joj bile dvije godine, a ondje živi i danas. Zbog svog podrijetla i školovanja u britanskim školama, multilingvalna je: odrasla je govoreći istodobno engleski, kineski i indijski, a u školi je učila i francuski. Godinama prije nego što joj je u travnju 2002. dijagnosticiran karcinom radila je u poslovnom sektoru.

Zbog osobnog iskustva blizu smrti, Anita često gostuje na konferencijama i događajima u svijetu i predstavlja svoje spoznaje. Na Odsjeku za biheviorističke znanosti Honkonškog sveučilišta predaje o temama poput ponašanja u terminalnim fazama bolesti, suočavanja sa smrću i psihologije duhovnih uvjerenja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Anita Moorjani at TED –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –