Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tine Mihelič Peter Pehani

Triglav : Najviša slovenska planina sa svih strana

  • Nakladnik: Libricon
  • Prijevod: Željko Žarak
  • 04/2015.
  • 88 str., meki uvez
  • ISBN 9789538017025
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Triglav nije planina, Triglav je kraljevstvo", rekao je još davno Julius Kugy. Mnogi bi dodali i simbol, vladar svoje okolice te najpoželjniji planinarski cilj u Sloveniji i jedan od najpoželjnijih ciljeva cjelokupnih Istočnih Alpa. Ne čudi stoga to što Triglav svake godine privlači mnoštvo planinara, a oni iz Hrvatske tradicionalno su među najbrojnijima.


Ova knjiga je prvi planinarski vodič za Triglav na hrvatskom jeziku. U njemu je detaljno opisano osam klasičnih pješačkih pristupa na Triglav, a u kratkim crtama predstavljano je i nekoliko ostalih varijanti uspona. Ture u knjizi opisane su jasno i precizno, a opisima su pridodane pregledne skice i karte te izvrsne fotografije koje su snimili neki od najboljih slovenskih planinskih fotografa.

Uvodna poglavlja daju praktične savjete za uspon na vrh, kratke osvrte na najvažnije događaje u povijesti planine, zanimljivosti i pregled prirodnih znamenitosti. Opisi tura predstavljeni su u obliku jednostavnom za upotrebu, a sadrže sve što trebate znati kako biste se uspješno i sigurno popeli na ovaj predivan vrh.

Odlične fotografije i tisak na visokokvalitetnom papiru čitatelju će dati dojam monografskog izdanja, dok je, s druge strane, praktičan uzdužni format s gipkim koricama izuzetno prikladan za džep na ruksaku svakog zaljubljenika u planine.

Planinarski vodič za Triglav namijenjen je svima koji vole planine, posebno Julijske Alpe. Onima koji se tek spremaju na Triglav pružit će sve neophodne informacije, kako u fazi pripreme uspona tako i na terenu; onima koji su na Triglavu već bili ponudit će mogućnosti uspona nekim drugim putom, a onima koji ovu prekasnu planinu već dobro poznaju biti će podsjetnik na ljepote koje ona nudi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –