Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ljiljana Pavlina

Kupila sam klavir sama

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • 06/2015.
  • 181 str., meki uvez
  • ISBN 9789533340920
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Kako privući i zadržati ljubav, tu jednadžbu s beskonačnim brojem nepoznanica", Ljiljana Pavlina u sjajno napisanom romanu "Kupila sam klavir sama" istražuje kroz mogućnosti njena pojavljivanja u sretnim i nesretnim iskustvima: instituciji braka i raspadu te institucije (zbog prijevare, s tragičnim završetkom), u slobodnoj ljubavi (s mlađim muškarcem) u kojoj poput “nosoroga koji slobodno trče spaljenom savanom, provode dane i noći odvojeno, osim ponekad kad bi zaspali skupa kao da se nikad nisu razdvojili, puni sućutnog razumijevanja".

Marija Lamot

Marginalizacija se zlokobno provlači kroz živote protagonista ovog u svojoj socijalnoj uvjetovanosti, pa i pripovjedačkoj angažiranosti izuzetno domišljatog romana, vidljiva i po pomnom odabiru jezičnih šifri koje zazivaju melankoličan spomen na vrijeme kojeg se svi u zakucima podsvijesti živo prisjećamo, kao okvira u kojem sjetno funkcioniraju sva naša stremljenja, želje i žudnje.

Boris Perić

***
 
Ljiljana Pavlina, profesorica komparativne književnosti i filozofije, koja je karijeru gradila u novinarstvu (Jutarnji list), oduvijek nešto piše, no kada više nije imala kome pisati, u kako sama kaže, poznim, 50-im godinama života, počinje pisati sebi.
Roman "Kupila sam klavir sama" njezin je prvijenac, a sada radi na svom drugom, ovog puta distopijskom romanu. Kao članici davnih dana aktivnog Kluba mladih pisaca, objavljeni su joj neki tekstovi u dnevnim novinama, u Osijeku u kojem je odrasla i živjela do odlaska na studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, da bi se nakon što je diplomirala, bavila pisanjem reportaža i istraživačkim novinarstvom.
Uz novinarski te urednički posao, bavila se i lekturom te uređivanjem tuđih romana. Trenutno radi kao ghostwriter i za potrebe svog novog romana istražuje tajne birokratskog aparata kao gutača ljudske biti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –