Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eleanor Catton

Luminari

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Dean Trdak
  • 07/2015.
  • 784 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533320298
  • Cijena: 25.22 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Godina je 1866., a Walter Moody pristigao je brodom u novozelandski gradić Hokitika u jeku zlatne groznice, kako bi se i sâm obogatio. No odmah po dolasku slučajno upada na napeti sastanak dvanaestorice muškaraca koji su se potajno sastali kako bi izmijenili informacije o nizu nerješenih zločina. Bogataš je ispario, kurva se pokušala ubiti, a ogroman imetak otkriven je u domu nesretne pijanice. Moody je uskoro uvučen u misteriju: isprepletenom mrežom sudbina kao da upravljaju nevidljive sile, koje svojom dinamikom neobično podsjećaju na nebesko kretanje zvijezda.


To je čudesno – čak zapanjujuće – zamršena knjiga… Proza Eleanor Catton besprijekorno je ulaštena što nije malo postignuće za roman koji živi ili umire na tome kako su vođeni njegovi dijalozi. Dug je više od 700 stranica, ali nagrada za vaše strpljenje jest uranjanje u prijetvorni svijet zločina opisan na rijetko kompleksan način.

Evening Standard


Luminari su zastrašujuć narativan stroj iznimne preciznosti. Izniman podvig.

Le Soir


Sveobuhvatan, veličanstven roman.

Scotsman


S vremena na vrijeme dođe vam pod ruku roman koji vas uzdigne iznad tričave svakodnevice, koji vas rastavi na dijelove i onda ponovno sastavi, i uz koji se osjećate kao da ste bili na odmoru s genijem.

New Zealand Herald


Vrtoglavo vješta mlada Novozelanđanka zarobljava čitatelje u labirintu price dvanaestorice pripovjedača, osumnjičenika čije se priče neprestance izmjenjuju. Remek-djelo.

Le Magazine littéraire

 

***

Eleanor Catton rođena je 1985. godine u Kanadi, a odrasla je u Christchurchu na Novom Zelandu. Danas živi u Aucklandu, gdje predaje kreativno pisanje na Tehnološkom institutu Manakau. Njezin prvijenac "The Rehearsal" (2008) osvojio je nagradu Betty Trask, Nagradu za prvi roman Amazon.ca i NZSA Hubert Church nagradu za najbolju prvu knjigu.

Godine 2013. objavljuje roman "Luminari", kojim senzacionalno osvaja najprestižniju svjetsku književnu nagradu – Bookerovu nagradu. Tada ima 28 godina i najmlađa je dobitnica Bookera u povijesti te nagrade. Iste je godine nagrađena i Guvernerovom nagradom – najznačajnijim kanadskim književnim priznanjem.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –