Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Harper Lee

Idi, postavi stražara

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Marko Kovačić
  • 11/2015.
  • 244 str., meki uvez
  • ISBN 9789533432922
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

* knjiga stiže u knjižare oko 1. prosinca 2015.!


Nakon više od pola stoljeća, Harper Lee je objavila nastavak svojeg kultnog i nagrađivanog romana "Ubiti pticu rugalicu" koji je objavila davne 1960. i za njega dobila prestižnu Pulitzerovu nagradu i Predsjedničku medalju slobode. Ljepota ovog svevremenskog klasika krije se ponajprije u ljubavi kojom autorica ispisuje svoju priču o djetinjstvu na američkom Jugu 1930-ih.

Iza idilične slike krije se nepravda i okrutnost rasne diskriminacije o kojoj autorica iskreno progovara. Ovaj klasik američke književnosti preveden je na pedesetak jezika i prodan širom svijeta u više od 30 milijuna primjeraka, a u raznim anketama proglašen je najboljim i najljepšim američkim romanom 20. stoljeća. Dvije godine nakon izlaska knjige snimljen je i kultni film s Gregoryjem Peckom koji je svoju ulogu ovjenčao Oscarom.


Nakon objavljivanja romana "Ubiti pticu rugalicu" Harper Lee se povukla s književne scene, zbog čega je vijest o izlasku njezine nove knjige odjeknula u literarnim i čitateljskim krugovima širom svijeta. Riječ je, zapravo, rukopisu koji je autorica napisala pedesetih godina prošlog stoljeća, prije nego je napisala roman "Ubiti pticu rugalicu", ali ga nikad nije objavila.

U njemu se junakinja poznate priče, djevojčica Scout, pojavljuje u odrasloj dobi. Istražujući kako se likovi romana "Ubiti pticu rugalicu" prilagođavaju turbulentnim promjenama koje se događaju tijekom 1950-ih, roman "Idi, postavi stražara" (Go set a Watchman) nesumnjivo će baciti novo svjetlo na događaje iz autoričinog prvog romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –