Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Josip Novaković

U potrazi za domovinom

  • Nakladnik: Sandorf
  • 11/2015.
  • 260 str., meki uvez
  • ISBN 9789537715779
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Građanin različitih domovina i gradova, Josip Novaković – dok putuje iz jedne zemlje u drugu, od grada do grada, bilježeći detalje koji sačinjavaju neke (ne)obične svakidašnjice nekih (ne)običnih ljudi – promišlja pitanje identiteta i pokušava rekonstruirati od čega se on sastoji i što bi zapravo trebao značiti.

Bilo da kontemplira nad grobovima književnih velikana, bilo da uživa uz dobro vino u društvu prijatelja, bilo da se prisjeća djetinjstva i mladenaštva u bivšoj državi, Novaković ležerno podastire svoja zapažanja i asocijacije pa se njegovi u ovoj zbirci objavljeni eseji jednako ležerno čitaju.

Prozaik i esejist Josip Novaković rođen je 1956. u Daruvaru, s 22 godine emigrirao je u SAD, a posljednjih nekoliko godina živi u Kanadi. Za svoja prozna djela dobio je priznanja Whiting Writer’s Award, Ingram Merrill Award, American Book Award, Pushcart, O. Henry a 2013. godine bio je finalist nagrade Man Booker International.

Njegove priče uvrštene su u prestižne antologije američke kratke priče, a ugledni časopis Kirkus Review proglasio ga je jednim od najboljih američkih pisaca kratke priče. Predavao je kreativno pisanje u okviru programa New York Public Library te na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu, Die Freie Universitätu u Berlinu, Sveučilištu Penn State, a trenutačno predaje na Sveučilištu Concordia u Montrealu.

Objavio je roman "April Fool’s Day", tri zbirke kratkih priča,"Yolk", "Salvation and Other Disasters", "Infidelities: Stories of War and Lust", dvije zbirke autobiografskih crtica, "Apricots from Chernobyl", "Plum Brandy: Croatian Journey" te dva priručnika za umijeće pisanja, "Writing Fiction Step by Step" i "Fiction Writer’s Workshop". Na hrvatski mu je do sada preveden izbor priča "Grimizne usne", zbirka eseja "Tražeći grob u Clevelandu", roman "Prvi aprila" i knjiga "Radionica pisanja fikcije" koja se koristi kao udžbenik na brojnim američkim sveučilištima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –