Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Mitchell

Koštani satovi

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Saša Stančin
  • 01/2016.
  • 592 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861358
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon strasne svađe s majkom zbog dečka, petnaestogodišnja Holly Sykes za sobom zalupi vrata obitelji i starom životu. Holly ipak nije tipična tinejdžerica što je pobjegla od kuće: kao senzibilno dijete kojeg su svojedobno kontaktirali glasovi koje je znala tek kao “ljude s radija”, pravi je gromobran psihičkih fenomena. Holly je privukla pozornost skupine opasnih okultista – i njihovih neprijatelja. No Hollyn bijeg tog vrućeg ljeta 1984. tek je uvod u šokantan nestanak koji cijelu obitelj nepovratno rani. Ova tajna obilježit će šest desetljeća Hollyna života i sve koje na tom životnom putu sretne – rođene, nerođene, neumrle i besmrtne.

Roman "Koštani satovi" osebujan je kaleidoskop čije šarene krhotine premeće neusporedivi David Mitchell, autor kojeg kritika naziva romanopiscem što ukazuje na budućnost književnosti. Elegantan kreator međusobno povezanih priča, smioni kršitelj pravila žanra i majstorski prozni stilist, Mitchell je jedan od vodećih književnih glasova svoje generacije.

Iz kritike:

Ovo je roman kojim Mitchell doseže nasljeđe Atlasa oblaka. - Los Angeles Times

Naizmjence duhovit, snažan i užasavajući, pravi trijumf umijeća. - San Francisco Chronicle

Mitchell je literarni čarobnjak koji prkosi pravilima žanra, skače kroz vrijeme, putuje svijetom i sriče zagonetke. - Esquire

Bogat amalgam stvarnosne proze, gotske groze i pseudootkrovenja: još jedan primjer da Mitchellova spisateljska gipkost ne poznaje granice. - The Washington Post

David Mitchell je za svoj prvi roman "Ghostwritten" (1999) dobio nagradu Mail on Sunday / John Llewellyn Rhys za najbolju knjigu autora mlađeg od 35 godina te je uvršten u uži izbor za Guardian First Book Award. Njegov drugi roman "number9dream" (2001) uvršten je u uži izbor za nagrade Booker i James Tait Black Memorial Prize, a 2003. časopis Granta uključio ga je u izbor najboljih mladih britanskih romanopisaca. Zahvaljujući nagrađivanome "Atlasu oblaka" iz 2004. (Geoffrey Faber Memorial Prize, South Bank Show Literature Award, Richard & Judy Best Read of the Year te u užem izboru za još šest nagrada uključujući Man Booker) Mitchell postaje velika književna zvijezda. Uzevši roman "Atlas oblaka" za predložak, Lana i Andy Wachowski i Tom Tykwer snimili su 2012. godine istoimeni film. Uslijedili su romani "Livada Crnog Labuda" (uži izbor za nagradu Man Booker 2006.) i "Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta" (2010), a najnovije mu je djelo "Slade House" (2015). David Mitchell rođen je 1969. godine u Worcestershireu; proveo je više godina podučavajući u Japanu, a sada živi u Irskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– David Mitchell –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –