Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Valent Pavlić

Evanesco

  • Nakladnik: Hena com
  • 03/2016.
  • 204 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591293
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

I čitanje i pisanje usamljenički su poslovi kojima se bavimo da ne bismo ostali sami. Ili barem da bismo osvijestili svoju samoću. Trebaju nam tuđa uzmicanja od svijeta da bismo mogli preživjeti vlastita. Trebaju nam knjige kao što je "Evanesco". Ako ih već sami nismo kadri napisati, da se možemo prepustiti zavodljivoj igri uznemirujućeg prepoznavanja, da u junacima koji saldiraju svoja gubitništva i odustajanja možemo razabrati vlastita.

Premda debitant, Valent Pavlić dovršen je pisac autentičnog glasa, izbrušena stila, tematski usredotočen. Kao što su njegovi likovi  izglobljeni iz svijeta, tako je i on apartna pojava na našoj književnoj sceni, svoj i ničiji, bez poetičkih dugova, bez potrebe da ikome pripada, s još i manje želje da nam se dopada. Što se mene tiče, ne treba više natipkati ni jednoga slova da bi sačuvao povlašteno mjesto u mojoj knjižnici. No bilo bi upravo strašno kad njegove kronike nestajanja ne bi postale zalogom nastajanja jedne velike spisateljske karijere.

Ivica Ivanišević

Valent Pavlić rođen je 1985. godine u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je francuski jezik i književnost i povijest.

2016. godine u izdanju Hena coma objavljuje zbirku priča “Evanesco”. a “Prepreke. Prečaci.” njegova su druga knjiga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Evanesco - Valent Pavlić –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –