Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirjana Pogačić

Trenutci s putovanja

  • Nakladnik: Mirjana Pogačić, vlast. nakl.
  • 05/2016.
  • 68 str., meki uvez
  • ISBN 9789535902607
  • Cijena: 5.31 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Život je pun trenutaka, koji nam se naoko ne čine ništa posebno, ali iz nekog nepoznatog razloga ostanu nam zauvijek u sjećanju. Ovo su neki od mojih trenutaka s putovanja.

Knjiga "Trenutci s putovanja" nastala je kao svojevrsni dnevnik s putovanja u razdoblju od 2006. do 2014. godine. Prijateljica Petra i ja putovale smo Latinskom Amerikom, u koju nas je na prvu privukla glazba i ples, a zatim i njena zanimljiva kultura i prirodne ljepote.

U knjizi se nalaze putopisni doživljaji iz Kube, Perua, Brazila, Argentine, Meksika, Kostarike i još nekih drugih putovanja. A sve započinje s Trenutcima iz djetinjstva, igrama koje smo kao djeca igrali u djetinjstvu. I tada sam već, brojeći tragove aviona na nebu, zamišljala kako je to gledati zemlju odozgo i putovati u neke nepoznate krajeve.

Zašto volim putovati? Kad putujem osjećam se kao najbogatiji i najslobodniji čovjek na svijetu. To su trenutci u kojima najviše osjećam da živim, da sam prisutna u sadašnjem trenutku i u očima nepoznatih ljudi najbolje vidim sebe samu. Sa svakim putovanjem osjećam kako mi se pogledi šire, predrasude nestaju, a nova iskustva nastaju.

Dok putujem zapišem na komad papira poneko ime mjesta, osobe, novo naučenu stranu riječ - da ne zaboravim, ali većinu svojih impresija pišem odmah po povratku. Prvenstveno zbog toga da ih posložim u svojoj glavi, a zatim ih takve, uz nekoliko fotografija, podijelim sa svojim prijateljima. Kako su se prijatelji veselili mojim putopisnim mailovima, slali mi prekrasne komentare i poticali me da ih objavim, trebalo je dosta vremena da se odvažim na to. A sada mi je drago da je ova knjižica ugledala svjetlo dana i još više da sam njome uspjela nekoga razveseliti.

Mirjana Pogačić

Knjiga se može naručiti pratite li poveznicu koja vodi...

Mirjana Pogačić rođena je prema majanskom kalendaru na "Dan izvan vremena", i možda je baš to razlog što voli putovati. Zanima ju od svega pomalo, kaže za sebe da je posvuduša, a najbolje se osjeća dok pleše i/ili putuje. Posebno ju privlači Latinska Amerika, iako ne zna točno zašto. Redovito odgovara na mailove na adresi: mirjanapogacic7@gmail.com. Moto joj je rečenica koju je čula od svog djeda: Dok živim, životu se divim!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –