Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Srećko Horvat

Radikalnost ljubavi

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Dragana Budanko
  • 11/2016.
  • 128 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668049
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što bi se dogodilo da, bez straha od mogućih odgovora, glavnim revolucionarima 20. stoljeća – od Lenjina do Che Guevare – možemo postaviti naizgled naivna pitanja o ljubavi? I kakva je situacija danas, kad smo u svjetlu novih tehnologija suočeni s hiperinflacijom seksa? Ima li za ljubav mjesta na Trgu Tahrir ili u pokretu Occupy?

Ovo su samo neka od pitanja na koja filozof Srećko Horvat traži odgovore u svojem najnovijem eseju "Radikalnost ljubavi". Dubinski uvid, neočekivane paralele i intrigantni zaključci čine Horvatovu knjigu štivom koje je privuklo međunarodnu pozornost u svojem engleskom izvorniku te je već prevedeno na deset svjetskih jezika.

 

***

"Veza između politike i seksualnosti/ljubavi bila je na ljevici jako često zamućena i mistificirana – od tradicionalnoga komunističkoga konzervativizma u erotici preko smiješnih pseudorevolucionarnih ekscesa 'seksualne revolucije' pa sve do ludila političke korektnosti. U ovoj knjizi koja se lako čita Horvat stvari jednostavno izvodi na čistac: kao prvo, bez srama govori o ljubavi, a ne o seksu, koji je još odavno izgubio svoju subverzivnu oštricu; kao drugo, iznosi da je radikalnost ljubavi sila koja se odupire samim temeljima liberalne permisivnosti."

Slavoj Žižek


"Da ste diktator, što bi vam se činilo najkorisnijim sredstvom za kontrolu i pritisak? Ovaj vam esej pruža odgovor: žudnja, ljubav, seksualnost, užitak – to su sile koje su oduvijek prijetile podrivanjem društvenog poretka, od Lenjinove Rusije do Homeinijeva Irana. No ljubav nije jedina stvar o čijem potiskivanju diktatori sanjaju. To je i magma revolucionarne politike. Radikalnost ljubavi istodobno iskri i žari te nudi dubinski uvid u reakcionarnu i revolucionarnu politiku ljubavi."

Eva Illouz

Srećko Horvat (Osijek, 1983.) filozof je i autor brojnih knjiga prevedenih na više od deset jezika, uključujući "Poslije apokalipse" (V.B.Z., 2022.), "Što Europa želi?" (zajedno sa Slavojem Žižekom, 2013.) i "Radikalnost ljubavi" (2016.). Tekstove mu objavljuju The Guardian, New York Times, Newsweek, Spiegel, Süddeutsche Zeitung i mnogi drugi vodeći svjetski mediji. Bio je jedan od osnivača Subversive Festivala, a godinama je vodio i uređivao Filozofski teatar u zagrebačkom HNK-u. Jedan je od osnivača međunarodnih pokreta DiEM25 i Progressive International.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Radikalnost ljubavi - Srećko Horvat –

This media could not be embedded.
Please check if the media is allowed to be embedded.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –