Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Richard Flanagan

Uskim putom duboko na sjever

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Dražen Čulić
  • 08/2017.
  • 432 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532668711
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad Japanci 1942. osvoje Singapur, zarobljavaju dva­deset dvije tisuće Australaca. Među njima je i mladić s Tasmanije Dorrigo Evans, koji kao liječnik po­kušava svoje sunarodnjake zaštititi od okrutnog boj­nika Nakamure. No australski zarobljenici dobivaju nemo­guć zadatak: da goloruki izgrade željezničku prugu kroz neprohodne šume Sija­­ma.

U svako­dnevnoj borbi s bolestima i smrti Dorrigo nastoji ostati pribran prisjećajući se trenutka kad je prvi put ugledao Amy, pla­vokosu djevojku s grimiznom kamelijom. Premda je mislio kako je više nikad neće sresti, zapanjilo ga je kad je naišao na nju u hotelu svojeg tetka Keitha. U sijamskom paklu ostale uspomene iz predratnog doba sve više blijede, pa tako i ona na njegovu zaručnicu Ellu. No kad konačno nastupi mir, Dorrigo, Nakamura i osta­­li zarobljenici moraju se su­očiti s mirno­dopskim životom.


"Uskim putom duboko na sjever" austral­skog pisca srednje generacije Richarda Fla­nagana roman je iznimne snage, vješto ispričan i jako dirljiv. Epopeja o ljudskosti u nepod­nošljivim okolnostima i borbi za život i ljubav zasluženo je 2014. dobila nagradu Booker.

 

"Flanaganovo pisanje teče poput rijeke, katkada tamne od blata i leševa, katka­da blistave od mjesečine. Priče o žrtvama sudbine pogađaju ravno u dušu."
– Catherine Taylor, Sunday Telegraph

"Elegantno istkan, s mjerom i bez zerice melodramatičnosti, Flanaganov je roman pravo remek-djelo."
– Financial Times

"Silno uvjerljiv. Veliko propitivanje kako je to biti dobar i loš čovjek u jednom tijelu i, povrh svega, kako je živjeti nakon što si uspio preživjeti."
– Thomas Keneally, Guardian

"Flanagana mnogi s pravom smatraju naj­boljim australskim romanopiscem svo­­je generacije. Putovanje povezano s gubitkom i pronalaženjem, ovaj je roman prepun scena koje se čitatelju urežu u sjećanje. Nikad sentimentalan ili pretjeran, Flanagan istražuje ljudske reakcije, velike i male. On je jednostavno rođeni pisac."
– Economist

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –