Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arundathi Roy

Ministarstvo potpune sreće

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Saša Stančin
  • 11/2017.
  • 394 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136073
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Ministarstvo potpune sreće" drugi je roman jedne od najznačajnijih intelektualki i spisateljica našeg doba, djelo koje se čekalo punih dvadeset godina nakon što je autorica osvojila svijet svojim prvijencom "Bog malih stari". U svojem novom romanu autorica nas vodi mnogim godinama i prostorima Indijskog potkontinenta: od napučenih četvrti Old Delhija, preko novih sjajnih zgrada, sve do planina i dolina Kašmira; prostora gdje je rat mir, a mir rat.

Arundhati Roy priču o svojoj zemlji gradi oko nezaboravne plejade likova, onih koje je slomio svijet u kojem žive, ali i onih ponovo spojenih djelima ljubavi i nade. U ovom potresnom, duboko ljudskom romanu – djelu koje je istodobno i freska društva i intimno putovanje – slaže se slagalica njihovih života, a autorica, demonstrirajući na svakoj stranici čudesnost svog pripovjedačkog dara, pokazuje što sve književnost može.

Indijska spisateljica i aktivistica Arundhati Roy, rođena 1959., svoj prvi roman, "Bog malih stvari", objavila je 1997. Roman je ubrzo postao svjetski bestseler, miljenik i publike i kritike, što je potvrdila i nagrada Booker.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –