Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
William Sears Martha Sears

Njega djeteta : Od rođenja do druge godine života

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Danijel Savičić
  • 12/2010.
  • 750 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531408240
  • Cijena: 39.42 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Enciklopedijski vodič kroz prve dvije godine života vašeg djeteta. Ova svojevrsna "novorođenačka biblija" nove, moderne i privržene generacije roditelja nastala je kao odgovor na kruta pravila odgojne ere dr. Spocka. Ona je temelj novoga doba u kojem povezujući način roditeljstva omogućuje roditeljima da se oslobode pritiska koji im nameću kruta odgojna pravila i podižu svoju djecu u opušteno, s puno ljubavi i povjerenja.

U knjizi je naglasak na osnovnim dojenčetovim potrebama - hrani, spavanju, razvoju, zdravlju i utjehi. Naći ćete odgovore na mnoga pitanja i dileme, koje uzrokuju najviše zabrinutosti kod novopečenih roditelja, primjerice:

- kako se povezati s djetetom
- kako pravilno hraniti dijete
- kako smiriti uznemireno dijete
- koje su načini najbolji za uspavljivanje djeteta
- kako razumjeti faze u razvoju
- kako liječiti uobičajene bolesti
- kako razumjeti ponašanja dvogodišnjaka
- kako se nositi s tantrumima
- kako privikavati na zahod
- kako uskladiti karijeru i roditeljstvo

i još mnogo toga...


***

Mi nismo samo napisali ovu knjigu - mi smo je živjeli. Na stranicama koje slijede podije­lili smo s vama bogato iskustvo roditelja osmero djece, kao i iskustvo pedijatrijske brige za tisuće djece tijekom trideset godina staža. To nas je iskustvo naučilo da budemo marljivi promatrači roditelja i djece i zabilježimo sve postupke što su se vremenom pokazali naj­djelotvorniji kod većine roditelja u većini slučajeva.

Svakodnevno smo marljivo prikupljali praktične savjete uspješnih roditelja o njezi njihove novorođenčadi. Te ćete savjete naći ra­zasute po knjizi. Svjesni smo da ste zbog ljubavi koju osjećate prema djetetu i želje da bude­te što bolji roditelji podložni raznim savjetima o odgoju djece. Ipak, djeca su predragocjena a roditelji preranjivi da bi bilo koji autor smio nuditi informacije bez prethodnog istraživa­nja. Mi vrlo ozbiljno shvaćamo nauk što ga nudimo. Iza svake tvrdnje stoji temeljito istra­živanje i svaka je potvrđena u praksi i vremenu.

Također, poštujemo i prihvaćamo užurbani način života suvremenih roditelja. I mi žongliramo s pokušajima da zadovoljimo spontane potrebe vlastite djece i dužnostima ko­je nameće profesionalni život. U ovoj knjizi predstavljamo osnovne alate koji će vam po­moći da spoznate i usvojite pristup roditeljstvu, koje uspješno zadovoljava potrebe vašeg djeteta i uklapa se u vaš način života, i tako postanete senzibilni njegovatelji.

Za održava­nje ravnoteže visokotehnološkog životnog stila u novom tisućljeću predlažemo roditeljstvo s visokim stupnjem osjetljivosti. U ovoj knjizi pronaći ćete načine njege koji će izvući ono najbolje iz vas i vašeg djeteta.

Još od prvog izdanja 1993. godine, milijuni su roditelja knjigu "Njega djeteta" još nazvali i "novorođenačkom biblijom". Drago nam je i što su naši savjeti omogućili ugodnije rodi­teljstvo novim roditeljima diljem svijeta. U ovo novo izdanje uvrstili smo mnoge nove teme temeljene na povratnim informacijama roditelja. Također, ažurirane su promjene koje su se dogodile u proteklih deset godina u područjima roditeljstva i pedijatrije.

William i Martha Sears, siječanj 2003.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –