Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lejla Kažinić Kreho

Moja mediteranska dijeta : Najbolji i najzdraviji način prehrane u novoj eri medicine

  • Nakladnik: Profil
  • 06/2012.
  • 155 str., meki uvez
  • ISBN 9789533194400
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mediteranska prehrana je način života, a ne samo hrana. UNESCO je 2010. godine mediteranski način prehrane stavio na listu zaštićenih dobara. Mediteranski način prehrane treba očuvati kao zdrav izbor i simbol življenja ljudi ovih prostora koji tisućama godina razmjenjuju kulturu i hranu.

Knjiga "Moja mediteranska dijeta" omogućiti će vam da ostanete zdravi, energični i lijepi uz recepte niskog glikemijskog indexa (GI), glikemijskog punjenja (GL) i visokog indeksa sitosti (SI). Knjiga objašnjava znanstvene spoznaje te predstavlja mediteransku piramidu prehrane kao najzdraviji izbor za naše područje. Uz prehrambene zakonitosti i savjete sadrži mnoštvo mediteranskih recepata koji će vam pomoći da se što kvalitetnije i zdravije hranite te time održite vitalnost, zdravlje i ljepotu.

Nova piramida mediteranske prehrane:

- mnogo svježeg, sezonskog voća i povrća, mahunarki i integralnih žitarica
- organski uzgoj hrane za zaštiitu zdravlja i okoliša
- svježe mediteransko začinsko bilje za bogatstvo okusa
- kuhanje, obiteljski objedi i kretanje

***

Dr. Lejla Kažinić Kreho kao liječnica, magistrirala je kliničku nutriciju na prestižnom Kings Collegeu, na odsjeku Department of Biomedical and Health Sciences, University of London, pod vodstvom Thomasa A.B. Sandersa, vodeceg svjetskong stručnjaka za genetski modificiranu hranu. Kliničku nutriciju završila je u klasi dr. Petera Emeryja vodećeg svjetskog stručnjaka za bjelančevine. Članica je Britanskog nutricionističkog društva.

Već više od petnaest godina se bavi kliničkom nutricijom u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj. Nastupima u elektroničkim i pisanim medijima te javnim predavanjima namijenjenima za svaku dob nastoji pridonijeti razvijanju svijesti o utjecaju hrane na naše zdravlje. Autorica je bestselera: "Prehrana 21. stoljeća", "Prehrana 21. stoljeća za žene" i "Prehrana 21. stoljeća za muškarce". Knjige su joj prevedene na slovenski i srpski.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –