Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kristina Posilović

Canto Azzurro

  • Nakladnik: Izdavački centar Rijeka
  • 04/2012.
  • 36 str., meki uvez
  • ISBN 9789536939947
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Četvrta zbirka pjesama Kristine Posilović sadržava tridesetak lirskih minijatura koje se uvelike razlikuju od njezinih dosadašnjih poetskih uradaka, ali se isto tako nadovezuju na njih kada je riječ o senzibilitetu koji pjesnikinja ima za prirodu i društvenu stvarnost.

Izrazito društveno angažirane pjesme, svojim manirističkim konceptom uvlače čitatelja u poetsku igru u kojoj nema sudaca i pobjednika; svi su na dobitku dok lutaju geografski obilježenim krajolicima Mediterana i simboličkim prostorima sjećanja na (pra)majku Zemlju koja je jedina (ne)znana inspiracija.

Jezično eksperimentiranje, reference na brojna književna djela iz svjetske i hrvatske baštine zahtijevaju od čitatelja svojevrsni angažman, a ne samo literarno uživanje. Bilo da se radi o pjesmama mora ili pjesmama kopna, pjesnikinja jednaku važnost posvećuje stečenim i naučenim simbolima, poigrava se brojnim metaforama i stvara novo poetsko djelo koje je jednako melankolično kao što je i ludističko.


***

Kristina Posilović rođena je 25. lipnja 1982. u Rijeci gdje je diplomirala hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu. Apsolventica je na doktorskom studiju književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavila je tri zbirke poezije: Agara (2005.), pHI Odessa (2007.) i Barcelona (2009.). Piše, moderira, recenzira, uživa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Kristina Posilović - Canto Azzurro –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –