Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elif Shafak

Palača buha

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Dunja Novosel
  • 01/2013.
  • 470 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532590616
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Otkrijte što to zaudara u staroj oronuloj zgradi prepunoj svih mogućih vrsta insekata kao i zanimljivih likova. Otkrijte što to spaja staru palaču, jednu bombonjeru, dva istanbulska groblja, dvoje ruskih emigranata i Nepravdu Bašturskog u ovoj priči o Istanbulu, gradu u kojem se susreću dva kontinenta i dvije kulture.

Elif Shafak je, svojom spisateljskom imaginacijom, u "Palači buha" spojila staro sa novim, bogatstvo sa siromaštvom, islam sa sekularizmom, antiku s postmodernizmom, a svece sa smećem, dokazujući da u Istanbulu, gradu koji je njena nepresušna inspiracija, sve to živi jedno pored drugoga.

Šarmantno i nadahnuto ispreplela je priče o životu i sudbinskim događajima brojnih likova u šaroliki splet međuodnosa otkrivajući svu raskoš svog pripovjedačkog talenta. Kad svemu tome dodamo i humor, te farsično, strastveno i do tragikomičnosti izvedeno poigravanje misterijem koji kruži Bombon Palasom, tada nam postaje jasno da smo ušli na prava vrata, u roman koji je pravi mali dragulj ove istaknute turske književnice.

Elif Shafak (1971., Strasbourg) nagrađivana je britansko-turska spisateljica i najčitanija autorica u Turskoj. Piše i na turskom i na engleskom jeziku i objavila je 17 knjiga, od kojih su 11 romani. Njezina su djela prevedena na 50 jezika. Shafak je doktorirala znanosti i predavala je na raznim fakultetima u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, između ostaloga na Sveučilištu „St. Anne’s College“ i na Oxfordu. Članica je Svjetskog ekonomskog foruma i jedna od utemeljiteljica Europskog vijeća za međunarodne odnose. Kao braniteljica ženskih prava, prava LGBT zajednice i prava za slobodu govora, Shafak je inspirativna javna govornica i više puta je nastupila kao govornica na TED-u te bila nagrađena ovacijama. Shafak doprinosi mnogim velikim publikacijama diljem svijeta i dodijeljena joj je titula „Chevalier des Artes et des Lettres“. Politico ju je izabrao kao jednu od 12 ljudi koji čine svijet boljim mjestom. Bila je u žiriju brojnih književnih nagrada i predsjedala je nagradom „Wellcome“. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –