Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nora Verde

Do isteka zaliha

  • Nakladnik: Sandorf
  • 09/2013.
  • 262 str., meki uvez
  • ISBN 9789537715328
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Romaneskni prvijenac Nore Verde donosi priču o disfunkcionalnom odnosu dviju lezbijki, Nore i Lune.
Pripovjedačica romana je antijunakinja koja prima, ali i dijeli šamare. Od političke korektnosti zazire - bez zadrške opisuje ono što se događa ispod krute maske "napredne sredine".

"Do isteka zaliha" bavi se pokušajima da se šamari izbjegnu. Da ona koja šamara zaustavi ruku, a ona koja prima šamare ne odluči uzvratiti. Zalihe su na samom minimumu, no protagonisti romana to vide tek u rijetkim trenucima lucidnosti.

***

Nora Verde rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Prvom proznom knjigom "Posudi mi smajl" posvećenom generaciji x, lezbijskoj identitetu i egzistenciji, privukla je publiku raznolikih čitalačkih preferenci. Piše prozu dugog i kratkog kalibra, poeziju i novinarske tekstove potaknute glazbom, književnošću i feminističkim aktivizmom.

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij hrvatskog jezika i književnosti. Književnom praksom počinje se baviti kao studentica kada objavljuje prvu knjigu poezije, "Sezona bjegova" (Narodno sveučilište, Split, 1994.) Pjesme su joj objavljene u pjesničkom zborniku "Oblaci" (Matica hrvatska, Zadar, 1998.) zadarskog Studentskog književnog kluba.

Od 2010. književne radove piše i objavljuje pod literarnim imenom Nora Verde. Autorica je proznih knjiga "Posudi mi smajl" (Meandar, 2010.), "Do isteka zaliha" (Sandorf, 2013.), "O ljubavi, batinama i revoluciji" (Sandorf, 2016.) i "Moja dota" (Naklada OceanMOre, 2021.).

Priče su joj objavljene u zborniku "Pristojan život (lezbejske kratke priče s prostora Ex Yu)", (Labris 2012.) i knjizi kratkih priča "Zagreb Noir" (Durieux, 2014.) koja je u prijevodu na engleski jezik objavljena u studenom 2015. godine u američkoj nezavisnoj kući Akashic Books.

Prevođena na slovenski, engleski, njemački, makedonski i albanski jezik. Jedna je od pokretačica feminističkog portala Vox Feminae. Surađuje s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima. Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –