IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Izdvojeno > Knjige > OPŠIRNIJE
Riccardo Gucci, Claudio Cantini: Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina
 

Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina

Riccardo Gucci, Claudio Cantini

prijevod: Zoran Šindrak

Naklada Uliks
4/2008.

230 str. , tvrdi uvez s ovitkom
ISBN 978-953-7306-23-6

cijena: 199,00 kn
 

Rezidba maslina u velikoj se mjeri razlikuje od rezidbe ostalih voćaka umjerenoga klimatskog pojasa. Zbog pogrešaka u rezidbi može doći do gubitka priroda ili većih troškova uzgoja. Stoga su način rezidbe i uzgojni oblik dva najvažnija čimbenika kojima se postiže dobra rodnost i isplativost maslinika.

Priručnik «Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina» autora Riccarda Guccija i Claudia Cantinija sustavno obrađuje problematiku rezidbe masline. Problematika je temeljito obrađena, a brojne slike i dijagrami pridonose boljem razumijevanju teksta.

Prva dva poglavlja obrađuju biološke i fiziološke osnove rezidbe masline, a u sljedećim su poglavljima iscrpno razmotreni svi aspekti rezidbe, kao i čimbenici koji određuju njezino vrijeme, intenzitet i način izvođenja.

Završna poglavlja daju preglednu i korisnu usporedbu uzgojnih oblika sa svim njihovim manama i prednostima, pa se na temelju toga za svaku uzgojnu situaciju može odabrati najpovoljniji uzgojni oblik.

Stoga, korisnik priručnika može na jednome mjestu pronaći odgovore na brojna pitanja vezana uz uzgoj maslina pri čemu će mu biti ponuđena višestruka rješenja te će, na temelju izloženih prednosti i mana svakog rješenja, sam moći izabrati onaj koji je za njegovu situaciju najprimjereniji. To čitatelju, bilo da je iskusni uzgajivač ili početnik, omogućava da razvije vještine i strategije rezidbe primjerene svome masliniku.

Priručnik «Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina» je nezaobilazno štivo za studente agronomije, maslinare, stručnjake poljoprivredne savjetodavne službe i za sve one koji žele steći uvid u suvremeni uzgoj maslina jer uz  teoretsku podlogu, sadrži i rezultate većeg broja recentnih istraživanja, provedenih uglavnom u nama susjednim zemljama, koji imaju praktičnu primjenu i mogu pomoći u uspješnijem vođenju komercijalnog maslinika.

MV Info , 28.04.08

| | Croportal

NAJNOVIJE OD ISTOG NAKLADNIKA:
Riccardo Gucci, Claudio Cantini: Drevna zemlja Nari
Drevna zemlja Nari
Riccardo Gucci, Claudio Cantini: Tradicionalni kolači 2
Tradicionalni kolači 2
Riccardo Gucci, Claudio Cantini: Zvijezda Babilona
Zvijezda Babilona
Riccardo Gucci, Claudio Cantini: Riblja kuharica
Riblja kuharica
 
OD ISTOG AUTORA:
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
27.02.
25.02.
24.02.
23.02.
22.02.
20.02.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.